Moderator: Estraven
Lottie pisze:Hej chętnie wyślę takiego maila, ale dajcie namiary i jak mniej więcej to napisać. A może jest jakaś oficjanla wersja? Ja mieszkam koło King Cross w Poznaniu, gdzie jest ZOO Natura i sprzedają psiaki bez rodowodu za 1500zł (najczęściej yorki i shih tzu), raz widziałam jakieś pseudo-rasowe kocięta za 800zł (takie niebieskie). Ale prowadzą też kącik adopcyjny dla kotów. To jest okropne jak te kociaki tam miauczą i wołają, zwłaszcza jak zostanie w klatce tylko jeden....
..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału"
..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" Koszmaria pisze:Kraków,ZooAfryka w Galerii Krakowskiej-kiedyś mieli szklaną wolierę dla kociaków i mieli w niej "persy" i "brytyjczyki" głównie-ktoś musiał zareagować,bo woliery od dawna nie ma-była może przez pierwsze pół roku-rok działania sklepu.
co z tego że kociaków nie ma skoro gryzonie są wg.mnie trzymane w warunkach nie humanitarnych?
w żadnym akwarium z gryzoniami nie ma domku w którym mogłyby się schować-co wg.mnie jest zwyczajnie okrutne przy szczurzycy karmiącej miot.
obecnie te szczurki nieco podrosły,żeby się schować kitrają się jeden na drugim w rurze dla chomika:( akwaria są skandalicznie małe jak na trzymanie JEDNEGO szczura-a obok szczurów w takich samych rozmiarowo akwariach jest kilka szynszyli z koszatniczkami[te mają lepiej bo ktoś pomyślał i włożył im gałąź do klatki],a obok szynszyli często-gęsto siedzi...FRETKA.
nie dość że w małym akwa,bez możliwości schronienia przed wgapiającymi się ludźmi,to jeszcze koło swych naturalnych ofiar-czyli gryzoni.nie twierdzę że te fretki jakie czasem mają na stanie by coś zrobiły innym zwierzakom,ale myślę że zapach i obecność fretki to spory stres dla gryzoni i ptaków.
powinny być normy jakie powinny spełniać sklepy względem zwierząt.
najlepiej takie żeby sklepom się nie opłacało zwierzaków mieć w asortymencie![]()
![]()

..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału"
Użytkownicy przeglądający ten dział: ASK@, kasiek1510, Meteorolog1 i 74 gości