Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 10:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:Inna sprawa: wetki z Kaprów w Gdańsku stwierdziły, że sterylki z urzędu w marcu są do kitu, bo wszystkie kotki wtedy już zaciążone. One chciałyby sterylizować w styczniu. Co wy na to?

W styczniu może być inny problem, jak są mrozy to nie bardzo wypuszczać kotki dobę po zabiegu na mróz :? w dodatku zwykle koty po zimie nie sa w najlepszej kondycji, zabieg jest bardziej obciążający
Fakt, że w marcu dużo jest zaciążonych...też kicha...
Podobno najlepiej jest sterylizować latem i jesienią zanim mrozy przyjdą, koty są w dobrej formie, lepiej znoszą zabieg. No i wiosną te co nie zdążyły urodzić wiosennych miotów.
Ale UM to chyba dlatego zaczyna akcję od marca, że tyle czasu ją przygotowują to chyba jakieś powody finansowo-proceduralne są
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon wrz 27, 2010 11:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Ale UM to chyba dlatego zaczyna akcję od marca, że tyle czasu ją przygotowują to chyba jakieś powody finansowo-proceduralne są

Też sądzę, że to kwestia uchwalenia budżetu. To plus mrozy raczej wyklucza styczeń. Marzec nie jest najgorszy, bo jednak nie wszystkie kotki zachodzą w ciążę z pierwszym przedwiosennym słońcem, a nawet jeżeli, są to ciąże dość wczesne. W tym roku sterylki zaczęły się z opóźnieniem, dopiero w kwietniu, a trafiła mi się roczna kotka, która jeszcze nie była w ciąży. Lato i jesień może byłyby najlepsze, gdyby nie to, że wtedy kotki na ogół karmią kociaki. W sumie nie ma optymalnego czasu, więc może lepiej pozostać przy tym marcu, ewentualnie sierpień-wrzesień, kiedy pierwsze mioty są już odchowane, bo w marcu kotki są zwykle osłabione po zimie. Ech, jak nie ma lepszego pomysłu, to może jednak nie zmieniać.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon wrz 27, 2010 11:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ten termin może ostatecznie zostać. Ważniejszą sprawą jest uświadomienie urzędnikom, że tych sterylek jest za mało. I dlaczego w tym roku ich liczba była mniejsza, niż w poprzednim? Przydałoby się pismo PKDT do urzędu w tej sprawie.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon wrz 27, 2010 11:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Właśnie cały rok, oprócz mrozów, jest co łapać i sterylizować. Kotki rodzą w różnych terminach, więc zawsze są któreś co jeszcze nie zaciążyły lub już odkarmiły.
Prawda co mówi Maria, sterylek jest za mało, to co robimy to syzyfowa praca. Trzeba by uświadamiać urząd, że tylko masowość takich akcji przyniesie widoczny skutek.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon wrz 27, 2010 18:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Mnie wkurza to, że na drogi rowerowe wydaje sie miliony w Gdansku a na koty idzie 36 tys . Rowerzyści obejdą sie bez kilku ścieżek rowerowych a kotki male zdychaja w cierpieniach :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto wrz 28, 2010 10:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dotarła do mnie informacja o trzech kociakach ok. 4-ro miesięcznych: dwóch szylkretkach i jednym kocurku biało-rudym. Kotki są na ul. Hoene-Wrońskiego koło Akademii Medycznej w Gdańsku. Rozmawiałam z karmicielką, ale trudno mi uzyskać jakieś dokładniejsze informacje, bo jest roztrzęsiona (karmi i leczy koty od zawsze, w miarę swoich możliwości, które niestety nie są zbyt duże, sytuacja ją już przerasta). Z tego co się zorientowałam - kotki są niestety dzikawe, w dodatku zakatarzone (koniec miesiąca=brak możliwości leczenia), ale podobno mają się lepiej niż w zeszłym tygodniu. Kurcze... szkoda ich...
Obrazek

maria_z

Post » Wto wrz 28, 2010 11:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Niedługo w PKDT będziemy mieć do sprzedania super kocie przypinki,będą też magnesy z otwieraczem ,plany lekcji oraz dwa rodzaje kalendarzy na rok 2011.

Obrazek
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto wrz 28, 2010 11:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

maria_z pisze:Dotarła do mnie informacja o trzech kociakach ok. 4-ro miesięcznych: dwóch szylkretkach i jednym kocurku biało-rudym. Kotki są na ul. Hoene-Wrońskiego koło Akademii Medycznej w Gdańsku. Rozmawiałam z karmicielką, ale trudno mi uzyskać jakieś dokładniejsze informacje, bo jest roztrzęsiona (karmi i leczy koty od zawsze, w miarę swoich możliwości, które niestety nie są zbyt duże, sytuacja ją już przerasta). Z tego co się zorientowałam - kotki są niestety dzikawe, w dodatku zakatarzone (koniec miesiąca=brak możliwości leczenia), ale podobno mają się lepiej niż w zeszłym tygodniu. Kurcze... szkoda ich...

Mario foty, dawaj foty!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto wrz 28, 2010 11:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

maria_z pisze:Dotarła do mnie informacja o trzech kociakach ok. 4-ro miesięcznych: dwóch szylkretkach i jednym kocurku biało-rudym. Kotki są na ul. Hoene-Wrońskiego koło Akademii Medycznej w Gdańsku. Rozmawiałam z karmicielką, ale trudno mi uzyskać jakieś dokładniejsze informacje, bo jest roztrzęsiona (karmi i leczy koty od zawsze, w miarę swoich możliwości, które niestety nie są zbyt duże, sytuacja ją już przerasta). Z tego co się zorientowałam - kotki są niestety dzikawe, w dodatku zakatarzone (koniec miesiąca=brak możliwości leczenia), ale podobno mają się lepiej niż w zeszłym tygodniu. Kurcze... szkoda ich...

:( wszędzie mnóstwo kociaków w potrzebie :( Gdyby było więcej darmowych sterylek /kastracji co roku to mniej kociaków by było.Ja dostałam już cynk że niedaleko mnie kotka się okociła i to w takim miejscu że człowiek nie ma dostępu do maluchów dopiero jak same z dziury wyjdą.
W Wejherowie jest jakaś kotka z kociakiem pod lasem jedna pani prosi o pomoc.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto wrz 28, 2010 11:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

biamila pisze:

Mario foty, dawaj foty!

Właśnie też molestuję karmicielkę o foty :(
Może będę mogła tam podjechać, ale najwcześniej w czwartek.
Obrazek

maria_z

Post » Wto wrz 28, 2010 11:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Aaaaale barowa pogoooodaaaaa

Obrazek

:mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto wrz 28, 2010 12:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Poker71 pisze:Aaaaale barowa pogoooodaaaaa

Obrazek

:mrgreen:

:lol:
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto wrz 28, 2010 17:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

betbet a sprawą eksmisji z parkingu kotów nie może zająć się patrol w ramach grupy w mundurach?
maria napisz wstepny projekt do um gdańsk o sterylki. ja nie mam swojego kompa, wszytkie dokumanty miałam w nim więc sama musisz "urodzić"pisemko, wyślemy je do vivy żeby Ania Z. podpisała je i zeby były oryginalne pieczątki fundacji.
moja calineczka ma grzyba na uchu :? zauważyłam wkladajac jej na szyję obrożę z adresownikiem. masakra...........po prostu masakra..........mam ją w dolnej łazience, nie wiem ile będę mogła ja tam trzymać na leczeniu. jest kochana, mizisata, trykał łebkiem baranki kot odmieniony, dziki stoczniowiec w domu zmienia się w anioła :kotek: szok 8O
zamykam woliery - ta pogoda nie nadaje się do trzymania w nich kotów, a ja obsługując z dania na dzień coraz gorzej się czuję. nie mam gumowców, peleryny, przemakam do suchej nitki, brrrr......
dajankę zabrałam wczoraj do domu, dziś calichę.
w dużej wolierze mam wyleczonych z grzyba: tajgerka i johna-ok 4- 5 mies. muszę je wydać do adopcji pilnie :!: mimo namiotu nad ich głowami, warunki są złe. chcialabym wydać je razem.
zostaje jeszcze jednooki rudy barbossa- 4 mies, jakby ktoś wiedził że ktos szuka rudego kotka, plisssssssss- chcę już zamknać królikarnię i schować do garażu.

własciciel kontrastu zadzwonił dziś do marka z shantażu i mówi że dawno nie było juz koncertu na koty- mamy więc zielone światło do organizacji ziórki publicznej. myslę że mozna zrobić fajne obchody- rocznica pracy na rzecz kotow w stoczni, np. KORSARZE KOTOM :piwa: :kotek: czyli kostiumy piratów zeby było barwnie, kanjpa szanty i pirackie piesni o kotach na morzu :wink: aga lendas zajmie się reklamą koncertu, ja mogę pozyczyć peruki, czapy pirackie trzeb zakupić kazdy sobie, koszt ok 15 zł w necie. 22 pażdziernik, godz. 20.00- kto wchodzi w imprezo- zbiorkę? myslę tez o prezentacji multimedialnej.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto wrz 28, 2010 21:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja jestem chętna na taka impreze :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto wrz 28, 2010 21:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Czy chodzi o karmicielke z Akademii? Pania Marie?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

[poprzednia][następna]