Nasz koci świat - cały świat:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 17:19 Re: Nasz koci świat - cały świat:)

Nasze kolejne kociaste szczęście jest adoptowane z Forum :ok:

Obrazek Furba

Przywieźliśmy go w nocy z 12/13 lipca.
Pierwszorzędny towarzysz :1luvu: Musi zawsze być blisko a do tego zagaduje non stop :ok: Jest młody - lekarze określili, że ma roczek. Pełen energii co rusz bawi się i zaczepia aby inni bawili się razem z nim. Pięknie aportuje piłeczkę!!! To on nauczył nas tej zabawy. Piłeczka, którą sobie upodobał jest kauczukowa i ciężka. Lekka nie dawałaby takiego efektu przy zrzucaniu jej z wysokości. Furba zanosi ją nad kręcone schody i wychylając się zrzuca z impetem na dół. Zapomniałam dodać, że schody są stalowe :mrgreen: Łomot przy tym niesamowity!!Jak już spadnie z hukiem piłeczka........biegiem leci po stopniach Furba tupiąc łapkami jakby ważył tonę :lol: Zabawa nie nudzi się nawet po dwudziestej którejś rundzie (w końcu przestałam liczyć a on bawił się w najlepsze dalej). Oczywiście najlepsza pora na takie zabawy to trzecia w nocy :twisted: Dlatego tez piłeczka na noc ma areszt :D
Obrazek Obrazek

Furba ma wadę, która tak do końca nie została jeszcze dookreślona. Otóż furczy i charczy. Podczas oddychania wydaje charczące odgłosy. Dokładnie mu się pod tym kątem przyglądaliśmy i wygląda to tak, jakby miał zatkany nosek. Lekarz powiedział, że ma przerośnięte podniebienie miękkie i w związku z tym zwężony przewód do gardziołka. Chcemy jednak jeszcze raz to zdiagnozować.
Obrazek
Dźwięki wydawane przez Furbę znacznie wydłużyły okres przyzwyczajania się do niego pozostałych kociastych. Saiko, która zazwyczaj ustawiała wszystkich po kątach...........uciekała przed nim wydając przeraźliwe okrzyki :roll:
Obrazek jak widać jednak jest już pełna zgoda i dziewczynka jest oblegana przez chłopaków :1luvu: (Saiko jest w środeczku)

Wiecie sami, że o wyjątkowości kotów można pisać godzinami. Dlatego też jest to forum. Te kilka słów wprowadza Was w nasz świat pełen kociej miłości. Zapraszam Was do niego i bardzo chętnie będę odwiedzać Wasze Kocie Światy :kotek:
Obrazek Oto nasza kochana gromadka w miejscu, w którym wszystkie są zgodne i możliwe do sfotografowania w komplecie :D

kasiafor

Od: Nie sie 29, 2010 20:59

Post » Pon wrz 20, 2010 23:30 Re: Nasz koci świat - cały świat:)

Ojej, nie wiedziałam, że powstał osobny wątek Furbusiowej rodzinki! Jak miło zobaczyć pyszczki w komplecie :D
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon wrz 27, 2010 23:10 Re: Nasz koci świat - cały świat:)

Toż to Furbuś!!! Ja nawet nie widziałam, że rodzinka do której trafił jest aż tak liczna i może pochwalić się takimi kocimi pięknościami. Zaznaczam sobie wątek do czytania :mrgreen:

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Czw wrz 30, 2010 21:16 Re: Nasz koci świat - cały świat:)

Ano rodzinka liczna i bardzo szczęśliwa :D Jakiż świat jest mały tak naprawdę. Warszawa-Wrocław-Bydgoszcz........to żadne przeszkody na znalezienie swego miejsca :1luvu:

kasiafor

Post » Pon paź 04, 2010 19:33 Re: Nasz koci świat - cały świat:)

Znów robi się ciasno w łóżku :D Dobrze, że my jesteśmy niewielkich rozmiarów. Jak już wspominałam Kiss zajmuje jedną pachę, Saiko drugą, na nogach (wszystkie pod kołdrą) uwala się Bazyli, na kołderce na moim brzuchu rządzi Groszek...a teraz Furba postanowił, że i jemu należy się stałe miejsce na tym wielkim legowisku. Wpycha się pod kołdrę i gramoli na moją klatkę piersiową. Jak spadnie to uwala się przy naszych twarzach. Łaskocze w nos a co najważniejsze....ćwierka. Otóż kiedy Furba mruczy, jego mruczenie łączy się z charczeniem i wychodzi z tego dźwięczny świergot :1luvu: Przeplata to niestety swoim rzęzieniem i wtedy to już na pewno nie śpimy :? Ponieważ potargał się włażąc pod kołdrę to..mycie :ryk: Wesoło w tym naszym kocim legowisku :D

kasiafor

[poprzednia]