!!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 22, 2010 22:41 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Licząc z pobytem w klinice dostawała antybiotyk przez siedem dni. Kilka razy dziennie ma antybiotykiem smarowana pupę.
W piątek idę na ważne badanie, muszę się przygotować, w weekend pracuję, w grę wchodzi końcówka przyszłego tygodnia.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon wrz 27, 2010 21:42 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

co słychać u Dupeńki?
będzie mieć jakieś nowe imię?
jak dług? ile zostało do spłacenia?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon wrz 27, 2010 21:50 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Zdjęłam jej dziś kołnierz, bo w końcu ile można. Pupa wciąż bolesna.
Co do długu, to raczej bym myślała o zbieraniu kasy na konsultacje u specjalisty i operację odbytu, bo w tym stanie kot nie bardzo może normalnie egzystować.
Dupencja to bardzo ładne imię... I tak będzie ewoluowało, jak z każdym imieniem w tym domu...

Megana

Post » Pon wrz 27, 2010 21:52 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

No właśnie co słychać u ślicznotki? :D

Przed chwilą posłałam Megana do Ciebie 59 zeta za bazarki.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pieniądze są od:
17 pln - Boni
20 pln - LSVC
7 pln - Miss
15 pln - Akanina
Wszystki Paniom bardzo dziękuje!

Wcześniej słałam 30 pln od Kropy i 35 od Hibpo... Nie pamiętam, czy dziękowałam, ale jeśli nie, to teraz nisko się kłaniam :1luvu: :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon wrz 27, 2010 21:53 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Ha, ha pisałyśmy równocześnie :lol:

A kupa jaka?

alareipan

Post » Pon wrz 27, 2010 21:59 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megana pisze:Zdjęłam jej dziś kołnierz, bo w końcu ile można. Pupa wciąż bolesna.
Co do długu, to raczej bym myślała o zbieraniu kasy na konsultacje u specjalisty i operację odbytu, bo w tym stanie kot nie bardzo może normalnie egzystować.
Dupencja to bardzo ładne imię... I tak będzie ewoluowało, jak z każdym imieniem w tym domu...

Po pierwsze, bym uważała z tym kołnierzem... jak sobie będzie lizać pupencję, będzie tylko gorzej... w końcu również dlatego jej się nie goiło :roll:
O operacji też z tego co wiem narazie nie bardzo można rozmawiać, bo stan zapalny ją wyklucza... a skoro mówisz, że pupcia wciąż bolesna - znaczy że się nie podgoiło...
Więc trzeba dbać o dupcię, pilnować co by kicia się do niej sama również nie dobierała i czekać aż stan zapalny zupełnie minie... o ile w ogóle :| Takie to już gówniane miejsce, co się babrze i babrać będzie... niestety :(
Szkoda mi biedulki, taka kochana jest :1luvu:
Pozdrowionka i głaski dla cudnie mizialskiej koteczki :kotek:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Wto wrz 28, 2010 20:58 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Na razie nie widzę, by sobie lizała, boli ją dotykanie, więc i lizanie pewnie także. Myślę nad pieluchą, ale pielucha będzie obcierać. Tak czy siak, bezwzględnie trzeba to jakoś rozwiązać, bo to żadne życie dla kici - całymi dniami siedzi sama. Czasem mam wrażenie, że w schronie było jej lepiej, bo miała przynajmniej towarzystwo... A tak to wpadam ją nakarmić, przemyć, nasmarować maścią, parę minut pomiziać i muszę lecieć do roboty.
Kupa akurat, czasem odrobinę zbyt miękka.
Pieniążki doszły, wielkie dzięki wszystkim zaangażowanym.

Megana

Post » Nie paź 03, 2010 20:03 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

alareipan pisze:No właśnie co słychać u ślicznotki? :D

Przed chwilą posłałam Megana do Ciebie 59 zeta za bazarki.

Pieniądze są od:
17 pln - Boni
20 pln - LSVC
7 pln - Miss
15 pln - Akanina
Wszystki Paniom bardzo dziękuje!

Wcześniej słałam 30 pln od Kropy i 35 od Hibpo... Nie pamiętam, czy dziękowałam, ale jeśli nie, to teraz nisko się kłaniam :1luvu: :1luvu:

Megana ponownie posłałam dla Pupy 59 zeta. Ale tym razem od:

14 pln - Gaota
15 pln - Jana
30 pln - Froggy

Dziewczynom bardzo dziękuję!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alareipan

Post » Pon paź 04, 2010 18:45 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Melduję, że pieniążki dotarły, dziekujemy :)
Po9za tym, wieści dobre nie są.
Byliśmy na konsultacji u dr Marka Galantego. Ponieważ Dupencja absolutnie nie dała się obejrzeć, została łagodnie przyśpiona. Doktor zabrał ją do drugiego jeszcze na konsultację i powiedział, że, niestety, nic nie da się zrobić. Kocia nie ma fragmentu odbytu, nie ma zwieracza. Stan zapalny ewentualnie można zmniejszać, smarując maścią o nazwie... hm... patrzę w receptę... Procto-Glyvenol? a co drugi dzień kazał dawać zastrzyk 1/2 Betamoxu. Serię 4 x, potem przerwa, i ewentualnie znowu, jeśli stan się zaogni. Miał wątpliwości co do pieluchy, dokładnie takie same jak ja, ale stwierdził, że spróbować nie zaszkodzi. Dupencja w pieluszce z pewnością będzie bardziej brudna niż bez, co się wiąże z prawdopodobieństwem kolejnego zaostrzenia, ale za to będzie mogła prowadzić życie towarzyskie choć przez fragment dnia.
Kupię majtki dla yorka i za kilka dni spróbujemy. Nie mamy nic do stracenia - przynajmniej dopóki pokój Dupencji stoi wolny, czyli co najmniej do przyszłych wakacji.
Obrazek

Megana

Post » Pon paź 04, 2010 19:22 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megano - przykro mi bardzo, że p. profesor nie dał nadziei na poprawę... :(

wyślę jutro trochę kasy - czy może być na konto Never albo Alareipan, bo do nich mam namiary? odnośnie pieluchowania - sugerowałabym, jeśli można, jednak samą pieluchę - pampersa najmniejszego 2-5 kg, ściśle zapiętego i przywiązanego do kocich szeleczek - tak jak na zdjęciu w tym linku:
http://kocia_stronka.republika.pl/oddawanie_moczu.html

ćwiczymy ten temat u maleńkiej biedy z banerka w moim podpisie - i to jednak chyba lepszy patent od psich majtek...

ogromne :ok: :ok: :ok: dla Pupencji

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon paź 04, 2010 20:09 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megana pisze:Doktor zabrał ją do drugiego jeszcze na konsultację i powiedział, że, niestety, nic nie da się zrobić.(...)Stan zapalny ewentualnie można zmniejszać

:( no ale czy są szanse na chirurgiczny zabieg, który poprawi jakość życia Dupencji? czy w ogóle nic się nie da zrobić? a jakie są rokowania w kwestii całkowitego wyleczenia stanu zapalnego? czy to w ogóle będzie możłiwe?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon paź 04, 2010 20:26 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Zwieracza nie da się odtworzyć, to jest coś co musi pracować. Co do stanu zapalnego, doktor twierdzi, że będzie wracał cyklicznie, to jest miejsce, które jest brudne i przez brak tego zwieracza, będzie brudne zawsze.
Papmers? I kocie szelki? Kurcze, po przygodzie Protazego mam pewne obawy, co do szelek. Ale będziemy w takim razie próbować. To muszę kupić szelki, bo Protazy jest ze dwa razy większy od Dupencji.
Swoją drogą, pan doktor zapisał imię koty i nawet nie mrugnął okiem :)

Megana

Post » Pon paź 04, 2010 20:29 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Joluka :) przeslij prosze wsparcie bezposrenio do Megany - jak ona nie poda Ci swoje konta, to ja Ci je przekazę :mrgreen: ja nie przeslalam do Megany zadnych pieniedzy, mialam dzis je przekazac osobiscie, ale w tym samym czasie bylam w lecznicy z maluchami i tam je wydalam :oops:
Megana jaka jedyna zaoferowala dom dla Pupy i tym samym uratowala jej zycie i oszczedzila umierania w bolu - bo jak ja wyciagnelysmy to byla juz w stanie tragicznym... A teraz Megana ma na glowie ogromny obowiazek i zmartwienie.... Nie wiedzialam, ze stan kotki jest tak powazny, kiedy ja wycigalaysmy..... :cry:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto paź 05, 2010 8:31 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Never pisze:Joluka :) przeslij prosze wsparcie bezposrenio do Megany - jak ona nie poda Ci swoje konta, to ja Ci je przekazę :mrgreen: ja nie przeslalam do Megany zadnych pieniedzy, mialam dzis je przekazac osobiscie, ale w tym samym czasie bylam w lecznicy z maluchami i tam je wydalam :oops:
Megana jaka jedyna zaoferowala dom dla Pupy i tym samym uratowala jej zycie i oszczedzila umierania w bolu - bo jak ja wyciagnelysmy to byla juz w stanie tragicznym... A teraz Megana ma na glowie ogromny obowiazek i zmartwienie.... Nie wiedzialam, ze stan kotki jest tak powazny, kiedy ja wycigalaysmy..... :cry:

to poproszę na PW nr konta Megany

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto paź 05, 2010 21:23 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

:(

Megana a ten kołnierz to ona musi nosić? Bidula :(

alareipan

[poprzednia][następna]