ok.Bydgoszczy-pojechały :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 26, 2010 13:37 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Czarny jest wprost niewiarygodny. On kocha człowieka całym sobą. Na nasz widok od razu załącza mruczando :lol: Chodząc po łazience trzeba uważać, żeby na niego nie wpaść, bo ciągle kręci się pod nogami :lol: Zrobienie mu ostrego zdjęcia graniczy z cudem, bo toto jest ciągle w ruchu :roll:
Villemo, miałaś rację - czarny ma stringi :lol:
Szara powoli robi postępy. Zwiedza łazienkę, chodzi nawet kiedy tam jesteśmy (choć bardzo ostrożnie). Martwi mnie trochę jej reakcja na zbliżającą się rękę - cofa się gwałtownie i mruży oczy, jakby bała się uderzenia :? Może dzieci kiedyś sprawiły jej ból i dlatego jest taka nieufna :roll: Mimo to udało mi się ją rozmruczeć :mrgreen:
Czarny pochłania olbrzymie ilości, szara je tylko, kiedy jesteśmy dość daleko. Głaskanie podczas karmienia ani karmienie z ręki nie wchodzi w grę. Przynajmniej na razie.
Kuwetka opanowana 8) W nocy któreś załatwiło się na podłogę, ale teraz wszystko trafia tam, gdzie powinno. Czarny nadal ma brzydką kupę. Szara rano, jeszcze przed karmieniem wyglądała jak kuleczka. Pomasowałam ją trochę i włożyłam do kuwety - zrobiła olbrzymie siu i olbrzymiastą kupę - wyraz ulgi na pysiu bezcenny :lol: Teraz już chodzi do kuwety sama 8)
Zdjęcia wstawię wieczorem, teraz wyjeżdżam. Nie wiem czy któreś ze zdjęć nada się na ogłoszenie. Czarnego wszędzie pełno, a szara wygląda na wystraszoną. Ale za to ma niesamowite oczy - w środku zielone, na brzegu złote, granica między kolorami nieregularna, jakby ktoś krzywo gwiazdę malował 8)

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Nie wrz 26, 2010 13:43 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

kupy moga byc zle jakis czas od nieprawidlowej diety i robali
dziewczynka tez wam zaufa tylko poczekajcie
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie wrz 26, 2010 15:30 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Pewnie, że nam zaufa!
Zamiast korzystać z pogody siedzę w łazience i bawię koty :roll: Efekt jest taki, że miałam na kolanach mruczące stereo 8) Mała nadstawiała się, wypinała grzbiet, podnosiła ogonek zawinięty w haczyk. Długo to trwało. W końcu poszła do kuwety i czar minął. Znów jest wystraszona i ucieka przed ręką, ale chociaż wiemy, że potrafi mruczeć.
Czarny to prawdziwy łamacz serc :? Mąż już się śmieje, że mały robi wszystko, żeby tu zostać i ma rację :roll: Trzeba mu szybko znaleźć domek...
Koteczka jest bardziej szaro-srebrna niż typowo bura. Jest dużo szczuplejsza niż jej brat, ma też mniejszy łepek. Ma połamane i jakby faliste wąsiki - efekt niedożywienia? Wąsikom czarnego nic nie dolega. Widać nadmierny strach nie popłaca... :roll:

mmk

Post » Nie wrz 26, 2010 15:35 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Cudownie :-) Pierwsza noc bez strat wiekszych zaliczona. Oby tak dalej!

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie wrz 26, 2010 17:19 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

To masz teraz za mało rak do głaskania. Z jednej strony Kuba z Rosenkiem, z drugiej 2 maluchy :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie wrz 26, 2010 19:42 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

mmk, jestem z Was niewymownie dumna ! Swietna robota :1luvu:
Dostały cos na robalki ? Bo że je mają, niemal pewne :roll: Ale to się wypedza raz dwa.
Czarny już Was kocha :D A Szara musi byc niesamowita, ja lubie takie uciekajki, one maja w sobie magię, z takim kotem nawiązac kontakt to jest dopiero coś :ok:

Strasznie się ciesze :1luvu:

Czekamy na foto z wielkim ustepsknieniem :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie wrz 26, 2010 19:59 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

MAŁA BURA potrzebuje więcej czasu niż brat, ale z czasem zrozumie, że nic złego się nie stało. W ubiegłym roku o tej porze miałam 2 siostrzyczki na tymczasie. Jedna była przebojowa, a druga płochliwa jak nie wiem. Obie dały radę. U Was też tak będzie. :ok:
Kiedy będą fotki!
Co na to wszystko Rosen? :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie wrz 26, 2010 20:02 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

villemo5 pisze:Co na to wszystko Rosen? :mrgreen:
I Kubuś ? :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie wrz 26, 2010 21:39 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Obrazek
Obrazek

:mrgreen:

mmk

Post » Nie wrz 26, 2010 21:54 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Koteczka
Obrazek

Człowiek nie jest aż taki zły :wink:
Obrazek

Zobaczcie te oczy
Obrazek

Pobawiłabym się, ale tylko powącham, bo się boję
Obrazek

mmk

Post » Nie wrz 26, 2010 21:59 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

mmk pisze:Obrazek
Obrazek

:mrgreen:

O mammamia jaki czarne najczarniejsze cudeńko :1luvu: A szarusia jest taka ciuuudna :1luvu: Każde z nich ma inne pysie, inne futro, jak nie rodzeństwo!

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie wrz 26, 2010 22:04 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Śliczności.
Czarnulek ma taką posągowo dumną urodę -czarne sfinksy.
Bura gwiażdzistooka piękność.

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Nie wrz 26, 2010 22:07 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Chłopak
Obrazek

Obrazek

I to już wszystkie jego ostre zdjęcia :roll: Chłopak ma chyba w doopce jakiś motorek - ciągle się rusza. Kocha też aparat i próbuje go barankować :roll: Nie potrafię robić zdjęć takiemu egzemplarzowi :twisted:
Ciągle w ruchu :roll:
Obrazek

rozmazane, ale widać stringi :wink:
Obrazek

mmk

Post » Nie wrz 26, 2010 22:17 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Oto, co myślą nasze chłopaki :wink:
Obrazek

Kuba jest obrażony. Syczy na nas, a czasem z rozpędu Rosenowi też się oberwie. Warczy, kiedy próbuję go głaskać albo podnosić. Czasem jednak się zapomina i pozwala na pieszczoty. Nie chciał jeść, dopiero niedawno zjadł coś z własnej woli, wcześniej jadł tylko, jeśli uparcie trzymałam mu jedzenie przed nosem i nie pozwalałam zwiać. Zestresowany jest biedaczek :(
Rosen jest może troszkę zestresowany, ale zachowuje się prawie normalnie. Je, bawi się. Nie jest obrażony, domaga się pieszczot, wyje pod łazienką. Przez drzwi rozmawia z czarnym - Rosen grucha jak do zabawy, a czarny w odpowiedzi syczy :lol:

mmk

Post » Nie wrz 26, 2010 22:32 Re: ok.Bydgoszczy-2 kociaki, proszę o rady, pomysły, DT/DS

Rąk do głaskania nie brakuje, bo głaskania domagają się tylko Rosen i czarny. Reszta woli, żeby zostawić je w spokoju :wink: Problem jest raczej w tym, że nie potrafię przebywać po obu stronach drzwi równocześnie :lol:

Psiama, maluchy dostały wczoraj pastę odrobaczającą. Miały też pchły.

Małe rzeczywiście nie wyglądają na rodzeństwo. Nawet w dotyku mają inną sierść. Trzeci był ponoć biało-czarny (nie dopytałam, czy sąsiadka miała na myśli krówkę). Podejrzewam, kto jest ojcem czarnuszka, ale siwego kocura tu nie widuję :? Jedyny znany mi krówek mieszkający w okolicy ma areszt domowy i puste wydmuszki :wink:

Maluchy zaakceptowały kuwetę jako miejsce do siusiania, ale na kupkę znajduję lepsze miejsca :? Wieczorem siedziałam z nimi do skutku i oba zrobiły w kuwecie - mam nadzieję, że tak zostanie. Zagrodzenie suszarni nic nie daje. Małe skaczą wyżej niż Rosen, kiedy miał 6 miesięcy 8O No i w suszarni jest najlepsze miejsce na kupkę :roll:

mmk

[poprzednia][następna]