19.12.2010r
Tasiemiec/Malutka znalazła DS w Słupsku

04.12.2010r
Andzia znalazła DS w Słupsku

13.11.10
Toster i Diego zostają z Martą.

Kotka widmo mieszka u mojej sąsiadki.

Julek pojechał do DS w Koszalinie.

Andzia została na DT u Marty i szuka domu !
Tasiemiec i Franio pojechały do Trójmiasta na leczenie i szukają domów !
-----------------------------------------------
Ogromna tragedia ! Mamy 2-3 dni na znalezienie domów dla 7 kotów, a w tym dla schorowanego Frania...
Sytuacja Marty jest ciężka, musiała wyprowadzić się z domu i nie ma gdzie zabrać kotów !
Błagamy o ogłoszenia, chociaż po 2-3 to już coś !
Jeśli nic nie znajdziemy- koty będą musiały zostać wypuszczone na działki..
-----------------------------------------------
Tekst dla Frania
Jeśli już tu jesteś, przeczytaj historię tego kociego staruszka... Czy on zasługuje na takie życie ? Proszę, zmień to...
Franio, Franek, Franciszek... koci staruszek, któremu świat się zawalił.
Całe, długie, piękne lata Franio zapewne żył w domu, w cieple rodziny, w pobliżu swojego ukochanego człowieka. Pewnego dnia czar prysł. Franek został odtrącony, wyrzucony na działki jak zwykły, niepotrzebny śmieć, jakby nic nie znaczył.
Dlaczego ?
Odpowiedź jest prosta- po co trzymać starego, brzydkiego, schorowanego kota, na którego trzeba wydawać pieniądze.
I tak Franio żył na działkach bez większych szans na przeżycie, na to, że ktoś go jeszcze pokocha, przygarnie. Na pewno nie miał regularnego dostępu do jedzenia o czym świadczy rdzawa sierść, nie miał schronienia w deszczowe noce, nikt go nie głaskał, nikt nie przytulał.
I tak ta kocia sierota żyła z dnia na dzień, stan zdrowia był coraz gorszy, noce coraz chłodniejsze i niebezpieczne, bo w około było wiele innych silniejszych kotów, które też walczyły o choćby najmniejszy kęs jedzenia.
Jakie szanse na przeżycie miał Franio ? Zerowe.
Ale.. w końcu, w świecie Frania pojawiło się jasne, pełne ciepła i dobroci światełko- Marta. Dziewczyna, która otoczyła go tymczasową opieką, podarowała schronienie, miskę pełną jedzenia, ale przede wszystkim MIŁOŚĆ I DOM.
Franio trafił do niej w okropnym stanie. Z nosa leciała mu krew i ropa, miał biegunkę. Bywały dni, że było lepiej, że Franio już z tego wychodzi. Myliliśmy się.
Z każdą wizytą u weterynarza, pojawiało się coś nowego. Okazało się, że Franek ma zniszczone jelita, zmiany w płucach, do końca życia będzie już charczał i częściowo smarkał, a w dodatku pojawił się też grzyb. Franek potrzebuje także specjalnej karmy Hills I/D, aby jelita mogły poprawnie funkcjonować.
Franek znajduje się w Trójmieście.
Kontakt w sprawie adopcji: ???

---------------------------------------------------------
Na prośbę Marty zakładam ten wątek.
Marta zgarnęła dziś z działek dużego kocura. Jest zaniedbany. Sierść zamiast czarna jest rdzawa.. z nosa leci mu krew i ropa

nie wiemy za co będziemy go leczyć, a do tego jeszcze kastracja :/ nie ma żadnych deklaracji.
to tak w skrócie. więcej napisze Marta.
byłoby dobrze gdyby znalazł się inny DT, ale w to raczej nie wierzę:/
słupsk.
prosimy o drobne wpłaty

A tak pisze o nim Marta:
martaslupsk pisze:Pojechałam na działki nakarmić koty . Pojawił się nowy. Niewykastrowany więc nie nasz. Nie uciekał, jak nakładałam jedzenie do misek wskoczył mi na kolana. Sierść rdzawa ,z nosa wiszą gluty jak kicha to leci krew.Nie zastanawiając się gdzie i za co kota pod pachę i do domu. Szybka podmianka na tymczasy i kicur siedzi u mnie w kuchni.On nie oddycha on bulgocze i ta krew z ropą straszny widok . Co chwilę wycieram mu pysio watką.Ciężko mu złapać powietrze cały czas ma pyszczek otwarty. Troszkę zjadł . On tak patrzy jakby błagał o pomoc:( Dałam mu augmentin i beta glukan więcej w domu nie mam. Jutro będę błagała weta żeby go przyjął na zeszyt ale co dalej. Obiecałam mu że już teraz będzie lepiej , siedzę z nim w tej kuchni i wyje jak idiotka. Dlaczego trafiło na mnie , dlaczego teraz, dlaczego tak chory kot ale przecież nie mogłam go zostawić. Dostał imię po św Franciszku....,,Franek" tylko tyle mogę mu teraz dać.Pomocy.[/URL]
[/URL]
[/URL]
Banerek: od graszka_gn
- Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/-dk][img]http://tnij.org/-dkb[/img][/url]
Wpłaty:
- 50zł - Amika6

- 20zł - Karena

- 50zł - Sevi

- 30zł - wrozka

- 80zł - taizu

- 50zł - Irenka