PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 26, 2010 0:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

16? 8O wow :piwa: :ok: więcej czadu! 8)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Nie wrz 26, 2010 0:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

pani z Chorzowa nie zapomniała o kastracji, nie zrezygnowała, to bardziej ja nawaliłam, bo się rozchorowałam :oops: a ona jest chyba trochę przytłoczona natłokiem informacji ;) do końca września powinna się odezwać :)

jeszcze raz dziękuję za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie wrz 26, 2010 12:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Mała fotorelacja z wypuszczenia Delty na jej podwórko:

Czy to podstęp, że się otwiera kratka?

Obrazek

Ale jej chyba naprawdę nie ma...

Obrazek

To ja chyba skorzystam i wyyyjdę!

Obrazek

Wreszcie u siebie.

Obrazek
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie wrz 26, 2010 13:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

świetna fotorelacja :D Żałuję, że nie miałam przy sobie aparatu, gdy wypuszczałam dziki :) Czasem przydałaby się nawet kamera :lol: Koty "wystrzelajace" z transportera jak z armaty - to jest widok 8)
Aż mnie ręce świerzbią, ale nie mam jak teraz złapać jakiegokolwiek kota, czas postanowił się kurczyć w tempie astronomicznym :( Poza tym, ustawiła się "kolejka" do klatki :lol:

starchurka

Post » Nie wrz 26, 2010 21:55 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

To ja jeszcze na dobranoc podzielę się zdjęciem Epsilonki:

Obrazek

Zdjęcie powstało parę dni temu, teraz oczko trochę się poprawiło - tak jak pisałam wcześniej, karmiciel będzie próbował zgodnie ze wskazówkami lekarza podleczyć oczko później. Zresztą jutro przyjeżdża do Epsilonki w odwiedziny - bardzo się martwił, że kicia na początku miała średni apetyt (Taste of the Wild za mało jej pachniał - suchą Purinę jadła chętnie, dodajemy jej też puszki, które dostaliśmy w darach - kota dostaje raczej karmy marketowe i widocznie TotW jej za mało pachniał) i stwierdził, że przyjdzie ją trochę pocieszyć - kicia go zna, pozwala mu się głaskać, zakrapiać oczy i ma do niego zaufanie. Ja myślę, że chce przy okazji sprawdzić, czy wszystko jest w porządku :). Doceniam to zresztą - to Człowiek, który bardzo podchodzi do zobowiązań, które sam sobie nałożył w związku z opieką nad zwierzętami.

luelka

Post » Pon wrz 27, 2010 16:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Dzisiaj Epsilonka miała gości - przyszli jej karmiciele pocieszyć kotka :D

Pani i Pan są do bólu rozgarnięci, najchętniej piłabym z nimi tę herbatę kolejną godzinę - tak rzeczowo i ciekawie się wypowiadali. Chcą teraz szybko sterylizować kolejne koty na swoich działkach, będą pożyczać klatkę-łapkę i rezerwują sobie "kolejkę" do klatek wystawowych :).

Pani, która tak zmartwiła się marudzeniem Epsilonki na jedzenie, z dzikiego kota w przeciągu 15 minut zrobiła mruczącą, popiskującą i łaszącą się śliczną kulkę :D Jeszcze czegoś takiego nie widziałam 8O 8O 8O Po jej wyjściu kot znów wydobywał z siebie dźwięki spod wątroby, więc uznałam, że jej zachowanie nie wynika z uogólnionej sympatii do ludzi :lol:

starchurka

Post » Wto wrz 28, 2010 15:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Fonja do mnie dzwoniła dzisiaj, OZowa Dzeta z Nowego Sącza (prywatnie Fonja nazywa ją Amelką) jest już po zabiegu. Okazało się, że nie była jednak w ciąży - i dobrze :). Kicia oczarowała wszystkich w lecznicy, bo jest mruczącym, słodkim stworzonkiem, które łasi się do każdego, kto do niej podchodzi.

Kciuki za to, żeby szybko przebiegła jej rekonwalescencja :ok: .

Zdjęcia Dzety zrobione przez Fonję przed złapaniem kici:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

luelka

Post » Wto wrz 28, 2010 15:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

:ok: Gratulacje dla Dzety i Fonii!

starchurka

Post » Wto wrz 28, 2010 16:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Kolejny bastion zdobyty! :piwa:

Dla Dzety kciuki na nowej drodze życia! :ok: :ok: :ok:

Ehh, żeby wszędzie byli tak światli karmiciele, jak opiekunowie Epsilonki...
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto wrz 28, 2010 17:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Ależ cudne fotorelacje!
A u nas kotusia pszczyńska dochodzi do siebie po zabiegu. Jest bardzo wystraszona i na pewno z radością przyjmie wypuszczenie (pewnie na początku przyszłego tygodnia). Póki co dostaje antybiotyk (ma chore oczy).
A ja powoli szykuję się na przejęcie dwóch kolejnych pszczyńskich kotów. :) Kastrowany w najbliższym czasie będzie także kocurek pszczyński, który przebywa u Budryska.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto wrz 28, 2010 18:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Podpiszcie,prosze petycję w sprawie bocianów które chcą zastrzelić...
http://www.bociany.kalinski.pl/forum/vi ... f=12&t=712
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 30, 2010 12:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Dostałam dzisiaj wiadomość od Pani, która pracuje w Hucie. Jak wiecie pewnie, jest tam bardzo dużo kotów, oczywiście niesterylizowanych (poza naszą Gammą ;) ). W tej chwili umawiamy się powoli na wysterylizowanie dwóch kotek i kilkorga młodzieży. Są też kocięta, jednak na nie są chętni.
Sprawa jest dość pilna, bo niestety pracownicy Huty są niezbyt przychylnie nastawieni do tak dużej liczby kotów. Sprawę mam nadzieję uda się załatwić "hurtem". Jednak czekam na wolną klatkę wystawową i pomieszczenie, żeby było w miarę bezpiecznie.

starchurka

Post » Czw wrz 30, 2010 12:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Stachurko, super, że na maluchy są chętni - mam nadzieję, że uda Ci się wszystko przeprowadzić sprawnie :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 30, 2010 12:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Witam!Byłam wczoraj u Amelki,oczywiscie wymruczała sie,najadła i odpoczywała.Klatkę otworzyłam gdy ągłaskałam,a Ona wcale nie miała ochoty z niej wyjść.To co na zewnatrz nie interesuje jej.Wniosek sam sie nasuwa.Wszystko z nią ok.dzis lub jutro znowu zajrzę.Szukam domku dla kici.Jeśli ktoś potrafi robic banerki(chyba tak sie to nazywa)lub ma mozliwośc ogłaszania Melci to proszę o pomoc.

A oto i kicia
Obrazek
Obrazek

nie mogłam odwrócić zdjęć,ale myślę ,że po powiększeniu widać jaka ona ładna.

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Czw wrz 30, 2010 13:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

Jest śliczna.

Obrazek

Obrazek

O bannerek możesz poprosić w wątku na Koci Łapci. :)
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]