Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 22:14 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

To była złośliwość i to skierowana do konkretnej osoby.
"tak, można nie mieć czasu. kończę właśnie pisanie pracy dyplomowej i domykam resztę spraw na uczelni, poza tym - skoro już muszę spowiadać się na publicznym forum - staram się być maksymalnym wsparciem dla mojego brata który ma akurat spore problemy osobiste; i naprawdę nie w głowie mi ostatnio fora internetowe ani inne "zabijacze czasu". " Ten cytat z postu Ironside przypomniał mi, że jestem stara i wredna i urwałam się z choinki czekając i prosząc o wiadomości na forum o wyadoptowanym kocie ze złamaną łapką.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pt wrz 24, 2010 22:29 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Skoro tak, to napiszę uczciwie, że mi się to osobiście nie podoba.
Można dopytywać, można się martwić, można myśleć, ja też myślałam, ale jak kot jest bezpieczny w sprawdzonym domku nie powinno się pisać takich rzeczy.
Bo każdy ma swoje życie i nie każdy musi pisać na forum, nie ma takiego obowiązku.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt wrz 24, 2010 22:51 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Cioteczko Gosiaa, przeczytaj raz jeszcze posty ze str.18/ 19 i uznaj, że ja z choinki się urwałam. I powinnam się również domyśleć, że oczekuje się od zainteresowanych koteczką, pytań na PW... 8O

ciotka59

Post » Sob wrz 25, 2010 0:18 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

[quote="ironside"]jestem... oki, spróbuję po kolei.

Gremlinka ma teraz na imię Lola, zadomowiła się u nas do tego stopnia że właściwie już tu rządzi;), jest cała i zdrowa (utyka jeszcze, ale coraz mniej, a weterynarz na ostatniej wizycie stwierdził że lepszych efektów leczenia nie można było się spodziewać) i poważnie - spieszę zapewnić, że żadna krzywda jej się nie dzieje.[quote]

i to jest najważniejsze
to tylko chciałyśmy wiedzieć-10 sekund na napisanie a tak wiele treści :D :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob wrz 25, 2010 0:31 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

gosiaa pisze:Skoro tak, to napiszę uczciwie, że mi się to osobiście nie podoba.
Można dopytywać, można się martwić, można myśleć, ja też myślałam, ale jak kot jest bezpieczny w sprawdzonym domku nie powinno się pisać takich rzeczy.
Bo każdy ma swoje życie i nie każdy musi pisać na forum, nie ma takiego obowiązku.

o hola hola-ja uważam że jak ktoś z forum powierza nam kicia to niezależnie od tego że oczywiście"swoje życie ma" tojest obowiązkiem a nie żadną łaską napisać kilka słów na forum na temat aktualnego stanu kicia-nie przesadzajmy-przez miesiąc można znależć 2 minuty niezależnie od zawirowań życiowych własnych czy rodziny-każdy w końcu jakieś tam zawirowania ma..
ludzie którzy tu działaja mają pełne prawo martwićsię o los powierzonych ludziom kici i domagać wiadomości o nich...
i nie ma to nic wspólnego z wiekiem,zajęciem czy pozycją społeczną-raczej tylko z wrażliwością i sercem.
zbyt dużo mamy nieciekawych przykładów aby ufać w ciemno,nawet jeśli dom zapowiada się najwspanialej-długotrwałe milczenie właśnie zasiewa takie ziarno niepewności-i po co?,zupełnie niepotrzebnie...wystarczyłoby kilka słów i już wszyscy spokojni i szczęśliwi.

za ironside i Lolę :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob wrz 25, 2010 20:40 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

ciotka59 pisze:To była złośliwość i to skierowana do konkretnej osoby.
"tak, można nie mieć czasu. kończę właśnie pisanie pracy dyplomowej i domykam resztę spraw na uczelni, poza tym - skoro już muszę spowiadać się na publicznym forum - staram się być maksymalnym wsparciem dla mojego brata który ma akurat spore problemy osobiste; i naprawdę nie w głowie mi ostatnio fora internetowe ani inne "zabijacze czasu". " Ten cytat z postu Ironside przypomniał mi, że jestem stara i wredna i urwałam się z choinki czekając i prosząc o wiadomości na forum o wyadoptowanym kocie ze złamaną łapką.

czytam to moje zdanie i czytam i naprawdę nie wiem w jaki sposób można uznać że napisałam tam że ktokolwiek jest 'stary i wredny'. zapewniam - nie miałam takiej intencji.
taka złośliwość to słaby argument, a tylko wbijanie szpili. skoro musimy ciągnąć ten temat, zapytam wprost - o co konkretnie masz do mnie pretensje?

jeszcze raz - nie uważam, że pisanie na forum jest z mojej strony 'łaską'. napisałam że nie miałam czasu i była to szczera prawda, ale, powtórzę po raz trzeci, gdyby chociaż jedna z udzielających się w wątku osób zamiast nabijać sobie posty kolejnymi pytajnikami napisała do mnie to nieszczęsne pw, dzięki czemu WIEDZIAŁABYM co się tu dzieje, słowo - znalazłabym kilka minut i cała ta sytuacja w ogóle nie miałaby miejsca.

smarti pisze:o hola hola-ja uważam że jak ktoś z forum powierza nam kicia to niezależnie od tego że oczywiście"swoje życie ma" tojest obowiązkiem a nie żadną łaską napisać kilka słów na forum na temat aktualnego stanu kicia-nie przesadzajmy-przez miesiąc można znależć 2 minuty niezależnie od zawirowań życiowych własnych czy rodziny-każdy w końcu jakieś tam zawirowania ma..

ustalmy dwie sprawy.
oczywiście że czuję się w obowiązku - więcej, chcę - i zamierzam utrzymywać kontakt z osobą od której adoptowałam kotkę, informować o ważniejszych sprawach, przesyłać fotki i tak dalej.
ale uważam, że zamieszczanie tych informacji na publicznym forum jest wyłącznie kwestią mojego wyboru. nie poczuwam się do obowiązku, i prawdę mówiąc po ostatniej wymianie zdań straciłam ochotę na opowiadanie się z czegokolwiek całemu forum, a w tym osobom które nigdy w życiu nie widziały ani mnie ani podejrzewam że nawet Loli, nie mam pojęcia kim są i jaki mają związek z całą sprawą (pytałam, nie doczekałam się odpowiedzi) i jak się okazuje są wobec mnie nieżyczliwie nastawione.

bardzo nie podoba mi się kierunek w jaki zmierza ta dyskusja, naprawdę nie zamierzałam wypowiadać się w tak kategoryczny sposób i szczerze przepraszam osoby które zaglądają tu z życzliwości, po prostu staram się odpierać ataki.

ironside

Od: Śro maja 19, 2010 20:57

Post » Sob wrz 25, 2010 20:51 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Miałam już nie pisać, ale napiszę. Nie chciałam pisać żeby nie rozgrzewać tematu, ale w środku jestem zagotowana, a domyślam się jak zagotowana jest ironside.
Dała koteczce dom, bezpieczny dom, utrzymuje kontakt z osobą która kota wyadoptowała a tu takie kwiatki.

Posty smarti i ciotka59 mnie totalnie osłabiły.

Szczerze, jak bym coś takiego przeczytała, nie napisała bym już słowa o tym co u kota na forum.
Tylko czemu winne pozostałe osoby, które po prostu dopytywały.
I podkreślę NIE MA OBOWIĄZKU PISAĆ O KOCIE NA FORUM i nikt nie może nikogo do tego zmusić, to tylko kwestia dobrej woli. W umowie adopcyjnej jest napisane wyraźnie, jest obowiązek powiadomienia osoby wydającej kota jak by się coś działo.
Wiec odpuście sobie, bo to co tu teraz wyprawiacie można porównać z ostatnią akcja obrońców pod Pałacem Prezydenckim...

ironside, mam nadzieję że mimo tego, tym którzy po prostu normalnie dopytują co słychać, napiszesz co jakiś czas co u koteńki.

gosiaa

Post » Sob wrz 25, 2010 21:00 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Nie czytałam Waszych, gosiaa i ironside, postów. Dziwię się, że chce Wam się to ciągnąć. O koteczce już otrzymałam wieści w tym wątku, a reszta już mnie nie interesuje.

ciotka59

Post » Sob wrz 25, 2010 21:07 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Nie chce mi się ciągnąć, ale wkur... mnie jak jest atakowana osoba, która pomaga, a nie spełniła oczekiwań zaangażowanych inaczej...

gosiaa

Post » Sob wrz 25, 2010 21:35 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Super, że Gremlinka - Lola zaaklimatyzowała się w WYMARZONYM domku i trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za nią i Ironside. I bardzo Cię proszę Ironside napisz, od czasu do czasu, co u Was słychać. Fotki mile widziane. Lola jest jednym z tych kociaków, które bardzo chwytają za serce.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob wrz 25, 2010 22:05 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Słuchajcie...
Te wszystkie negatywne, złe emocje - sa całkowicie i absolutnie niepotrzebne :(
Szkoda, bo wszyscy mają dobre intencje, chcą dobrze - a robi sie mało przyjemnie...

Wiem, że Gremlinka - Lola chwyciła za serce wiele osób i rozumiem potrzebę informacji i troskę.
Ale przykro mi było czytać :( te wszystkie "najazdy" na ironside...

Wiem, że ja byłam w lepszej sytuacji niż inni, bo zawsze mogłam zadzwonić i zapytać o zdrowie kici.
Zrobiłam to i napisałam tutaj, że wszystko ok i żeby poczekać...
Pamiętajcie, że nikt naprawdę nie ma obowiązku pisać na miau...
I pamiętajcie też , że my wszyscy jesteśmy troszkę od forum uzależnieni :wink: , ale nie każdy musi "załapać" forumowego bakcyla :wink:

Mogę Was zapewnić o jednym
Ironside jest naprawdę cudowną osobą.
I naprawdę Lola ma tam cudowny dom.
Ania miała przyjechać do Łodzi po Gremlinkę tydzień później.
Po moim jednym telefonie z pytaniem, czy nie mogłaby wcześniej - rzuciła wszystko i następnego dnia wsiadła w autobus i przejechała pół Polski, żeby małą zabrać.
I robi wszystko, by malutka odzyskała w pełni zdrowie...
Po Waszych wpisach musiało jej być bardzo przykro...
Mnie było przykro...

Proszę - bądźmy bardziej wyrozumiali i cierpliwi...

Aniu - pozdrawiam serdecznie
I proszę - skrobnij coś w wolnej chwili...
Tutaj lub do mnie...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob wrz 25, 2010 23:02 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

czyli mamy rozumieć że te wszystkie osoby które ,oprócz osoby bezpośrednio przekazującej domkowi kicię,interesowały się losem kici i dając temu wyraz były dniami lub tygodniami na forum-poświęcały na to czas, przezywały los kici...te wszystkie osoby maja się teraz odczepić i nie interesować losem kici,tak??
kicia ma dom a nam nic do tego....piękna idea,nie ma co..

smarti

Post » Sob wrz 25, 2010 23:56 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

smarti, przeczytaj proszę jeszcze raz mój ostatni post, wyjaśniłam tam myślę że dokładnie moje zdanie na ten temat. a teraz naprawdę chciałabym już zakończyć te przepychanki.

dziewczyny, bardzo dziękuję, szczególnie Duszkowi :1luvu: za tak ciepłe słowa - miałam już wrażenie że wszystko staje na głowie.

no to na dobranoc;)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ironside

Od: Śro maja 19, 2010 20:57

Post » Nie wrz 26, 2010 0:48 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Jakie wspaniałe :1luvu: szczęśliwe koty :1luvu: :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie wrz 26, 2010 11:41 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

nie rozum mnie opatrznie, Ironside-to bezdyskusyjnie wspaniałe że dałaś kici taki cudowny dom i tyle szczęścia co wyrażnie widać na zdjeciu..

chodzi tylko i wyłacznie o to że my tęskinimy za Gremlinką :1luvu: ,a jedyną formą w jaką tę tęsknotę możemy zaspokoić jest czytanie i niej dobrych wieści :ok: :ok:

smarti

[poprzednia][następna]