Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 23, 2010 8:32 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

Adria pisze:Joluka, nie pytałam o innego weta, bo sie poprostu boje powierzyć oczy Elvisa w kolejne "podobno" dobre rece. Ten kot miał już dwa razy operowane oczy i każdy wet mówił, że to pestka i konsultacje specjalisty są niepotrzebne :evil:
Dla Elviska to jest trzecie podejście i decydujące o tym, czy bedzie "coś" widział. Dlatego tak bardzo mi zależy, żeby zobaczył go doświadczony wet specjalista.

Adrio - dr Buczek nie jest tylko wetem, ale okulistą weterynaryjnym - pracuje w gabinecie dr Garncarza, jest jego uczennicą i współpracownicą - przyjmuje równie dużo zwierząt, jak dr Garncarz i wielu z nich uratowała wzrok - więc jest absolutnie doświadczonym wetem specjalistą!

Ja słyszałam o niej tylko i wyłącznie dobre i bardzo dobre opinie - sama od lat chodzę do dr Garncarza, bo on prowadził i prowadzi moje zwierzaki, ale gdyby go nie było w ciemno poszłabym do dr Buczek. Może wypowiedzą się tu osoby, których zwierzaki leczyła....

Sama twierdzisz, że masz jakieś wątpliwości co do dr Kiełbowicza - może w takim razie sensowniejsza byłaby jednak konsultacja z dr Buczek....? jeśli ona oczywiście ma jakieś bliskie terminy...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt wrz 24, 2010 19:14 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

Adria, a dlaczego "zaszywamy powieki"?
Wiadomo już coś więcej?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt wrz 24, 2010 21:04 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

jest piątek ,wieczór ,coś wiadomo :?: :?: :?:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob wrz 25, 2010 8:27 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

:(
cytuję za głównym wątkiem fundacyjnym:
Barbara Horz pisze:Olu, dzięki za info :D

Wczoraj byłyśmy z Elvisem na konsultacji okulistycznej we Wrocławiu. Dr Kiełbowicz zrobił na nas duże wrażenie, chociaż diagnoza jest smutna. Elvis nie widział i widzieć nie będzie. To wada wrodzona. Niepotrzebne były operacje które przeszedł i w dodatku one tylko pogorszyły stan oczek. Wrażenie jakie miałyśmy po operacji, że kot coś jednak widzi było słuszne, ale niestety potem tworzą się blizny, które ponownie zasłaniają całe oczy i efekt jest jaki jest. Jesteśmy wściekłe z Adą, że nie postawiłyśmy od razu na swoim i nie zabrałyśmy Elvisa na konsultację wtedy gdy jechałyśmy z Avatarem do Wrocławia :evil: Nie doszło by do tych operacji i przynajmniej od początku wiedziały byśmy z czym mamy do czynienia. Mamy nauczkę, że sprawy skomplikowane należy zostawić specjalistom.
Kiełbowicz podszedł do Elvisa naprawdę z sercem, do naszej fundacji zresztą też :wink: Stwierdził, że kot niewidzący bardzo dobrze sobie w życiu radzi, tylko nie można za często przemeblowywać mieszkania :wink: Musimy szukać dla Elvisa spokojnego domu, bez innych zwierząt.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Sob wrz 25, 2010 8:33 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

wiadomość smutna lecz wyjaśniająca sytuację kotka,
tyle jest niewidomych kotów na forum i dają sobie radę
i Elvis znajdzie dom , za co potrzymam zaciśnięte łapki.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob wrz 25, 2010 8:38 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

Ano właśnie :)

Szkoda tylko, że tyle przecierpiał i na nic to się nie zdało. Także co... teraz tylko dom :ok:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon wrz 27, 2010 16:44 Re: Apel do warszawiaków:TDT dla Elvisa na czas leczenia!Ślepnie

Dla Elviska nie jesteśmy w stanie nic wiecej zrobić. W tej chwili najważniejsze, żeby znalazł sie dla niego domek stały.
Kocurek nie jest kłopotliwy i nie wymaga specjalistycznej opieki. Poprostu brać i kochać :)

Dr Kiełbowicz zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Konkretny, rzeczowy. Przeczytał historie leczenia Elvisa, poźniej bardzo dokładnie pooglądał jego oczka pod mikroskopem okulistycznym a my mogłyśmy dokładnie zobaczyć wszystko na ekranie monitora.
Stwierdził, że jest to wada wrodzona blepharophimosis.
Spojówki powiek zrośniete są ze spojówką gałki ocznej a na dodatek wszystko jest wrośniete w rogówke i nie da sie tego odpreparować.
CHyba nic nie pomieszałam :oops:
Nie stwierdził też żadnych wrzodów, martwiaków itp.
Na pożegnanie życzył Elviskowi znalezienia dobrego domku i nie wziął od nas ani grosza 8O :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

[poprzednia]