~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 8:15 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Mamy z Moniką plan, żeby w tym tygodniu porządnie przysiąść i porobić/uaktualnić ogłoszenia naszych kotów.
Zrobimy Fadkowi nowe i wrzucimy gdzie się da.. może ktoś się zakocha na tyle żeby to Fadek a nie jego choroba był najważniejszy !

:ok: :ok: :ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie wrz 12, 2010 8:23 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Trzymam wielkie kciuki za Fadusia. Taki kochany ten kocio, naprawdę nie rozumiem jak to możliwe, że on ciągle jest w schronie, przecież on jest po prostu cudowny :1luvu: :1luvu:
no i co z tego, że FIV-ek, przecież to się na ludzi nie przenosi... :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon wrz 13, 2010 17:22 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

gdyby nie moje koty, już by Fadziak u mnie na kolanach mrukał :( jest przecudownym kotem
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Od: Nie lip 22, 2007 16:24

Post » Wto wrz 14, 2010 17:00 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

a ten fiv faktycznie jest taki zarażliwy? nie ma jakiejś szczepionki żeby chory kot z fiv mogl być ze zdrowymi? a kot jest w osobnym pomieszczeniu czy w klatce?
gerardbutler

Post » Wto wrz 14, 2010 19:16 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

FIV nie jest tak bardzo zaraźliwy, ale jednak jest. I niestety na razie jest nieuleczalny. Jest odpowiednikiem ludzkiego HIV'a. Ludzie-nosiciele będąc świadomymi swojej choroby są w stanie, zachowując dyscyplinę, bezproblemowo funkcjonować wśród ludzi, niestety kotu nie wytłumaczysz, że ma nie gryźć i nie lizać swojego kolegi, bo może go zarazić. FIV ma wiele podtypów i na razie istnieje tylko jedna szczepionka o niezbyt dobrej skuteczności, na dodatek jest dostępna tylko w USA. Jej dużą wadą (poza niską skutecznością) jest to, że po zaszczepieniu kot będzie dawał w testach ELISA wynik pozytywny, tak jak kot zarażony i w sumie nigdy nie będzie wiadomo, czy już się przypadkiem nie zaraził.

Niestety FIV jest chorobą nieuleczalną i nie możemy ryzykować zarażenia zdrowego kota. W przypadku białaczki sytuacja jest lepsza, bo istnieją dość skuteczne szczepionki i sama choroba jest w niewielkim procencie uleczalna (nawet bez kuracji). Z FIV'em nie wygrasz :(

Fado mieszka w osobnym pomieszczeniu, tzw. Małej Kociarni. Ma mały wybieg, ale oddzielony blachą od dużego wybiegu kotów. Ma tylko siatkę od strony podwórka.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon wrz 20, 2010 9:54 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

:arrow: Dostałam taką oto wiadomość na FB:

A może chcecie pokazać Fado w telewizji? Proponuję pasmo mazowieckie TVP info. Jest cykl w którym prezentowane są zwierzaki do adopcji psy, koty i inne. Jedyny warunek to to, że ktoś musi się stawić z kotkiem o 9 rano w sobotę. Jeśli chcecie dajcie znać. Wszystko załatwię.

Myślę, że jak najbardziej chcemy.
Jeśli o mnie chodzi, to mogę z nim jechać i nawet gadać do kamery, jeśli będzie trzeba. W najbliższą sobotę mnie nie ma, ale w jeszcze kolejną jak najbardziej.

Fajnie by tylko było zorganizować transport samochodowy.

Zresztą póki co odpisałam dziewczynie, że my chętnie, więc będziemy dogadywać szczegóły.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon wrz 20, 2010 14:07 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Łoł, Fadeczek będzie gwiazdą telewizji! 8)

Wydaje mi się, że domek powinien się po tym szybko znaleźć... Telewizja dociera do masy ludzi, którzy nie zaglądają do internetu. Trzymam wielkie kciuki za Fadusia, to taki cudowny kot jest...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon wrz 20, 2010 14:09 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

No oby ten występ w TV przyniósł mu wreszcie dom :roll:
On tak długo na ten dom czeka... :(
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw wrz 23, 2010 11:11 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

no dziewczyny szybko korzystajcie teraz z dostępu do fadusia bo jak zostanie gwiazdą tv to takie tłumy będą do niego walić że wogóle nie dostaniecie sie do niego :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
gerardbutler

Post » Pt wrz 24, 2010 10:30 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

No to mamy mały problem: program nagrywany jest na dworze :?

Przy budynku TVP na ul. Powstańców od strony Filharmonii.

Psy, które są przywożone czekają w samochodach, ale nie zmienia to faktu, ż dla kota stres.
W dodatku zwierzęta przedstawiane są przez prezenterów: nie wiem, czy wolontariusz będzie mógł go trzymać.

Czy Fado da się zapiąć w szelki i postawić na środku wielkiego trawnika???

Dobra wiadomość jest taka, że możemy prezentować zwierzęta ze schronu regularnie.
1-2 na raz.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt wrz 24, 2010 10:32 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Aha, nie musimy umawiać się wcześniej, po prostu być tam na 9.

Ja bym stawiała na termin 09.10, pierwszy, który pasuje mi i Monice jednocześnie.
I zabrałybyśmy może jeszcze kogoś z jednym spokojnym psem ze schronu.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt wrz 24, 2010 10:43 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Fadek będzie musiał dać radę. Możemy już od soboty zacząć próby: zapiąć go w szelki (to już przerabialiśmy), zabrać go w kontenerze na łąkę i trochę przyzwyczaić do większej przestrzeni.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt wrz 24, 2010 13:19 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Fadek będzie musiał dać radę. Możemy już od soboty zacząć próby: zapiąć go w szelki (to już przerabialiśmy), zabrać go w kontenerze na łąkę i trochę przyzwyczaić do większej przestrzeni.

No, tak myślałam, że tak trzeba.
W tą sobotę spróbujcie, potem w następną i jakoś musi dać radę.

Szelki są?
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt wrz 24, 2010 14:05 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Będą. Rozmiar XXL.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt wrz 24, 2010 14:49 Re: ~~~FadoFIV+..-z dożywotnią gwarancją na miłość...Szuka domu!

Anuk pisze:No to mamy mały problem: program nagrywany jest na dworze :?

Przy budynku TVP na ul. Powstańców od strony Filharmonii.

Psy, które są przywożone czekają w samochodach, ale nie zmienia to faktu, ż dla kota stres.
W dodatku zwierzęta przedstawiane są przez prezenterów: nie wiem, czy wolontariusz będzie mógł go trzymać.

Do tej pory zazwyczaj prezentowane był psiaki. Dlatego też nikt nie musiał ich trzymać. Myślę, że spokojnie wolontariusz będzie mógł trzymać kociaka na rękach podczas gdy prezenter będzie go zachwalał:) Wszystko dogadajcie z Karoliną. Koty rządzą się własnymi prawami po prostu. Poza tym wtulony w kogoś kociak zrobi większe wrażenie. Zapewniam.

Fado z pewnością podbije serca widzów:)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

[poprzednia][następna]