Maluszki urodzone na węglu. Lila[']Mateńka['] Lesiu[']-FIP:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 22:26 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

kasiatatry pisze:A ja mam niestety duzy problem z kotami i jak na dzis to jestem zalamana. Z grubsza. Lesio nie chce bawic sie z Lena, ucieka przed nia i sie chowa i nie wychodzi a ona szaleje i... Drapie wszystko a szczegolnie drzwi. Jedne dwuskrzydlowe juz sa do wymiany :-( ona nie moze byc w takim malym pomieszczeniu :-( a najlepsze dla niej by byly drzewa... Ona mi tu po prostu dziczy :-( nie wspominam juz o chorobie lokomocyjnej :-( zaplacze sie :-(

U mnie Lenusia też szalała, ale po drapaku wielkim, zresztą oba z Lesiem i jeszcze z innymi.
Ciekała też po pokojach.
Nigdy nie drapała drzwi, ale może się zmieniła...

Ona nie może w żadnym wypadku być kotem wychodzącym z wiadomych nam powodów.
Nie wiem, może to dojrzewanie?

Przykro mi, że tak jest, i jeżeli nadal będą Ci sprawiać problemy, to zawsze mogą wrócić do mnie i będziemy im szukać innego domku.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw wrz 23, 2010 22:45 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Spokojnie spokojnie. Po pierwsze Feliway, po drugie napisz Kasiataty do osoby z miau o nicku "ryśka" - ona dobiera i miesza krople Bacha dla kotów tylko trzeba jej bardzo dokładnie opisać zachowanie kotów i tez swoje własne zachowanie, odczucia, oczekiwania. Mi bardzo pomogła przy baaaardzo ciężkim dokoceniu i wielu innym osobom z miau. Będzie dobrze nie łam się :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 24, 2010 8:01 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Lenusia zawsze była sowizdrzałek, nie wiedziałam, że to może być problem.
Choroba lokomocyjna bardziej była u Lesiątka, tyle, że on zawsze się skupkał.

Jak coś Kasiu, to pisz, będziemy radzić. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt wrz 24, 2010 8:01 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Koty niestety nie idzie uwiazac i myslec, ze bedzie ok. Moje tez cala noc rozrabialy ile wlezie. Lilly sie od Emila nauczyla wyciagac uszczelke z drzwi i teraz jak krzycze na Emila, zeby przestal, Lilly przed drzwiami stoi. :roll: A to, ze sobie z drogi schodza, tez moze byc tylko tymczasowe. Emil z Lilly tez nie jest non stop razem. Ile godzin bez siebie spedzaja i jest dobrze.
Nie zalamuj sie Kasiatatry, bedzie dobrze, daj im czasu na dorosniecie. Energia ja teraz rozpiera, bo dojrzewac zaczyna.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Sob wrz 25, 2010 10:43 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Moje mi zniszczyły uszczelki w oknach i też drzwiach. Właśnie sobie przypomniałam, że muszę na zimę kupić nową. :wink:

Jak koteczki kasiatatry?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob wrz 25, 2010 11:53 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Kasiatatry, jak szkrabiki?

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Sob wrz 25, 2010 19:55 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

o własnie, uszczelki! też musze wymienić :mrgreen:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob wrz 25, 2010 22:13 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

:mrgreen: Fajnie sie w uszczelki pazurki wciska. Ale tu sa uszczelki cholernie drogie i mam nadzieje, ze te drzwi zostawia w spokoju...

SecretFire

Post » Nie wrz 26, 2010 22:32 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Wy to macie jakieś niegrzeczne te koty ;) , no jak babcie kocham :lol: :lol: :lol: :ryk:
Mój brat dziś próbował ze mną obciąć swojej kotce pazury - udało się przy jednej łapce tylko. a potem odwiózł mnie do Wrocławia i widział jak sama obcinam pazury Sibel i Mietkowi, jak czyściłam im uszy i grzebałam w nosie i stwierdził że on się wymienić może w każdej chwili - moje dwa kotki za jego jednego :mrgreen: :ryk: :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 27, 2010 7:28 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

A moza ja Ci moje na Maniküre podwioze? Nadal nie potrafie tego robic. Uszki to wetka kazala tylko mokra chusteczka dla dzieci wyczyscic. Z tym ze moje jak widza, ze mam cos w reku i sie do nich zblizam, to biegna dalej niz widza. Nawet jak w reku schowam wyczuja to.

SecretFire

Post » Pon wrz 27, 2010 9:02 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Uwaga, uwaga, wczoraj jechalam z kotkami do warszawy i obylo sie bez kup i innych rewelacji. Pol drogi spaly, pol miauczaly, ale dojechalismy. Jechaly w oddzielnych kontenerkach i jakos sie udalo. Tylko Leslaw mi sie znowu smarcze i musze go do weta zabrac. Lena ok, lakomczuch straszny, chociaz jak daje mokre w kawalkach to nie chca jesc. Musze im widelcem robic papke, bo mi szkoda wyrzucac, bo tanie to zarcie dla kotow nie jest. Mam nadzieje, ze Lena sie uspokoi troche i nie bedzie niszczyc... Bo po remoncie z kasa cieniej a mieszkam na wynajetym w warszawie. W Poroninie mieszkalismy u siostry i drzwi, jesli sie nie da wyszlifowac, to musze odkupic...

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pon wrz 27, 2010 9:12 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Za czyste kontenerki :ok: :piwa:
Drzwi mozesz obkleic jakims filcem albo mata z sisalu. Sprawdza sie tez kawal taniej wykladziny. Jak przykleisz na plastry, to tylko masz wtedy problem te klejace miejsca wyczyscic. A i do tego sa sposoby, bo istenija takie plyny, ktore rozmiekczaja kleje i super idzie wyczyscic.
Jak by co Kasiatatry, to ja tez musze moim widelcem robic tak, bo nie chca inaczej jesc.

SecretFire

Post » Pon wrz 27, 2010 13:44 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Ja rowniez sie przylaczam do grupy ´´ widelcowych dan``
Za Lesia i Lenke :D :D moze sie na swoim troche uspokoja
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Pon wrz 27, 2010 14:30 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP ['] Mateńka ['] 1m-c :(

Dzisiaj mija 2 miesiące jak nie ma już naszej Liluni ['] :cry:

kasia86 pisze:
kasia86 pisze:Lilunia odeszła w moich ramionach i przy serduszku ['] :cry: :cry:
Żegnaj moja mała koteczko, nie dane było ci cieszyć się życiem.

kasia86 pisze:Wspomnienie minionych dni...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj już po biopsji i widać jak jej się sączy :cry:

Lila żegna cioteczki i prosi o domki dla jej siostrzyczki, braciszka i mateńki :cry:

Obrazek

To już miesiąc odkąd jej nie ma, a mnie wcale nie mniej serce boli ['] :cry: :cry: :cry:

kasia86 pisze:Kasiu, dla Ciebie i cioteczek których los urodzonych na węglu nie jest obojętny. :cry:

Inne kotki się bawią a ona siedzi... :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i z braciszkiem Lesiem :1luvu:
Obrazek

kasia86 pisze:"- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
- Nic wielkiego, - zapewnił go Puchatek, - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam.
Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika"

:cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 27, 2010 18:25 Re: Maluszki urodzone na węglu. Lila FIP [']2 m-ce.Mateńka [']:(

:cry: :cry: :cry:

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

[poprzednia][następna]