Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:Taurynę dostają z witaminami. Z surowizny niestety jestem zmuszona zrezygnować - jeden rzyga, drugiej "śmierdzi"
MariaD pisze:Gibutkowa pisze:Taurynę dostają z witaminami. Z surowizny niestety jestem zmuszona zrezygnować - jeden rzyga, drugiej "śmierdzi"
To u Ciebie są te kociaki z wątku? I one tak reagują na surowe?
Edit: ja pisze w kontekscie tych konkretnych maluchów u Edziny a nie każdego dorosłego kota.
MariaD pisze:Edit: ja pisze w kontekscie tych konkretnych maluchów u Edziny a nie każdego dorosłego kota.
Edzina pisze:MariaD pisze:Edit: ja pisze w kontekscie tych konkretnych maluchów u Edziny a nie każdego dorosłego kota.
Hm. Mówisz, żeby dawać im surowe? A pierś z kury też może być? Ugotowałam im, rozdziabuje widelcem i mieszam z puszkowym.. Chrupki też mają, ale to tak sporadycznie próbują. Największy entuzjazm wzbudził w nich serek homogenizowany.
Gibutkowa pisze:Maria preferujesz BARF?![]()
Gibutkowa pisze:A co do wapnia to ta pasta witaminowa dla kociąt której linka podawałam ma zwiększoną ilość wapnia.
MariaD pisze:osset - rasa nie ma tu nic do rzeczy. Kociaki maja jednakowe żołądki - rasowe czy nie.
Gibutkowa pisze:Wołowina nie jest naturalna![]()
MariaD pisze: Lepiej nagotować kury ze skrzydełkami w tzw. krótkim rosole. Gotować aż mięso odchodzi od kości. Wyjąć mięso.
MariaD pisze: Dodać marchewkę, łyżke ryżu (zwykłego, nie z torebek). Rozgotować. Marchew zmiksować. Dodać posiekane drobniutko/zmiksowane mięso. Wymieszać, poporcjować, zamrozić i skarmiać.
Galaretka z kury świetnie robi na stawy rosnących kociaków.
ossett pisze:Czy masz na myśli prawdziwa kurę (bo takie też można gdzieś czasem kupić)?
ossett pisze:Tzn. marchewkę i ryż gotować już tylko z kościami ?
ossett pisze:Jak dużo tej marchewki na jednego ptaka?
MariaD pisze:U mnie taki kurak razem z galaretką ma szalone powodzenie u kociaków. Pierwsze co robią to wypijają rosołek (podgrzewam przed podaniem).
MariaD pisze:Pewnie można i taką wiejską kupić, ale nie w Warszawie i nie łatwo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości