Ta kreatynina nie jest taka straszna. Przy takim wyniku - wymioty od nerek? Morfologia ładna.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cameo pisze:
Wziełam też Uro-Pet i Renala (suchy i mokry). Bardzo mu smakuje... chociaż wiem że nie powinnam ale...
margo22 pisze:Przy niewydolnośći nerek kot dużo pije i bardzo dużo siusia.
Marcelibu pisze:Uważaj na Uro-pet - zakwasza mocz, ale niezbyt dobrze robi nerkom. Uro-pet owszem pomaga przy kamieniach, ale przy nerkach - ostrożnie.
Cameo pisze:margo22 pisze:Przy niewydolnośći nerek kot dużo pije i bardzo dużo siusia.
Kay nie pił, był odwodniony. Po podaniu płynów, zaczął się normalnie załatwiać.
Głupie pytaniekał do badań pod kątem lamblii zanosimy do sanepidu?
Cameo pisze:Marcelibu pisze:Uważaj na Uro-pet - zakwasza mocz, ale niezbyt dobrze robi nerkom. Uro-pet owszem pomaga przy kamieniach, ale przy nerkach - ostrożnie.
Tego nie wiedziałamczyli wogóle nie podawać Uro-Petu?
Marcelibu pisze:Lepiej dopytaj lekarza. Czy to wet zapodał ten Uro-pet? Z tego, co ja wiem, to karmy zakwaszające na pęcherz, tak więc i Uro-pet (zakwasza), nie działają dobrze na nerki.
Cameo pisze:Czyli do przeleczenia jest całe stado, nawet jeśli robi normalne kupy? wyjątkiem jest Felicja, ale ona miała tasiemca, który zrobił pewnie niezłe zamieszanie w jej jelitach. Mamy czekać.
margo22 pisze:Wet ma specjalny test-nie pamiętam nazwy, ale jest to test specyficzny na lamblię. Ja czekałam w poczekalni na wynik.
Cameo pisze:Tak, miałam go na stoliku, kiedy pakowałam kota do transportera po kroplówce. W takim razie wstrzymam się z tą pastą, i jutro zapytam. Ale z tego co tu piszą, zrozumiałam że wspomaga funkcję nerekto jak to w końcu jest ?
margo22 pisze:Jak najbardziej-leczenie jednego kota, kiedy inne koty korzystają z tej samej kuwety nie ma zupełnego sensu (wet o tym nie wspominał i nie pytał czy są inne koty w domu?). Mało tego, podczas leczenia trzeba kuwety często myć i wyparzać, żeby pozbyć się lamblii na dobre.
margo22 pisze:Co do tego, że kot nie pił-też nie pasuje mi do nerek (początkowego stadium). Naprawdę większość kotów pije wtedy tyle, że naprawdę da się to zauważyć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Google [Bot] i 70 gości