[WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro wrz 22, 2010 10:27 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Meg241 pisze: jestem bardzo dumna z mojej królewny, ze tak dobrze zniosła oba dni wystawy, była grzeczniutka, czarowała wszystkich i rozdawała uśmiechy na prawo i lewo.

To fakt, mnie tak zaczarowała ze sie nawet nie spytalam jakie koty macie :ryk:
Niech królewna zdrowo i pięknie rośnie :1luvu:
Miło było Was poznać

caminada

Od: Pt lip 25, 2008 10:54

Post » Śro wrz 22, 2010 21:28 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

OloK. pisze:
Go!Go! pisze:u kotów rudych i kremowych bycie ''solidem'' - jest dość względnym określeniem ...

nawet u kota :wink: rudego :wink: z 4 pokoleniami gładkich przodków, gdzie wśród jego pra- , pra - -dziadków / czyli - 4 pokolenie / występuje 1 kot pręgowany - można spodziewać się :mrgreen: pręgowanego :mrgreen: potomstwa ...

Potomstwo "tabby" może się pojawić wyłącznie po przynajmniej jednym kocie "tabby". Jeżeli po kocie gładkim i rudym - teoretycznie gładkim - urodziło się "tabby" (genetycznie; nie mówię o duchach) potomstwo, oznacza tylko to, że tenże kot rudy i jego przodkowie mieli żle oznaczony genotyp.

W przypadku kotów rudych po przynajmniej jednym z rodziców "tabby" bardzo często z ostrożności procesowej wpisuje się w rodowodzie pręgowanie, cętkowanie itp. - czyli w zasadzie wpisuje się w rodowodzie fenotyp kota. Często dopiero po potomstwie można właściciwe określić genotyp kota.

Czasami hodowcy wpisują i genotyp i fenotyp kota, bo są pewni, że genetycznie kot jest gładki (jest po dwóch gładkich np.), natomiast ma tak piękne duchy, że większe szanse wystawowe będzie miał jako kot "tabby".

OloK

akurat kot <<rudy>>, o którym mowa - nie ma ani rodziców z pręgowaniem, ani dziadków, ani pradziadków ... MA !!! jednego, jedynego pra- pra- dziadka z pręgowaniem ...

jest ósmym Europa Championem w historii felinologii polskiej ...
pierwszym kotem z Polski, który poza jej granicami wygrał całą wystawę ...
/ chodzi o persa, w latch, kiedy na wystawach bywało po 350 persów ... i 5 syjamów :wink: /

i ''trynd na pręgi'' po 17 latch sprawił, że ... dopisano mu ów genotyp ... >> po takich przodkach << ...
(oczywiście - dzieci, wnuki i prawnuki - mają go w rodowodach, jako kota ''d'' ... bez genotypu )

potomkowie , których zdjęcia posiadam ... choć im rodowody udekorowano pregami, to ... są to koty bez agutti ... / białego pod nosem i brody itd... /

pewnie dlatego wypowiedź CZANKRY robi na mnie wrażenie recytującego lunatyka / :mrgreen: akurat pełnia jest :mrgreen: / - i z całego serca jej życze tych gładkich, z takowymi ''dedowanymi tylko'' rodowodami ...
Bo przy jakimś tryndowym zawirowaniu ... to pewnie i białym kotom dopiszą pręgi, lub chociaż dym ... :ryk:

a dlaczego się z tego ''tryndu'' śmiejam ...
bo mam rodowody kociąt po tych samych rodzicach, co ich przodkowie pręgi dostali .../ odstęp między miotami 2 lata /
ba ! mam rodowody kociąz z jednego miotu, gdzie przodkowie u jednych są pregowani dalsi przodkowie, a u innych ci sami juz preg nie mają ...
/ rodzice owych ''kameleońskich'' przodków - nie są pregowani ... /

więc myśle, że jest to ''silny trynd'' ... :piwa:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Śro wrz 22, 2010 22:10 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

GoGo nie lunatyk nie lunatyk i aby nie byc goloslowna to wstawie zdjecia tych BRI d ktore sa naprawde d a nie z duchami mniej lub bardziej mocnymi.

SC LAS VEGAS HONORABLE*CZ (JW) BRI d (2,5 roku)
Obrazek

CH (FIFE) WCH (WCF) Bieta's Pixel*D BRI d ( najstarszy z calej trojki )
Obrazek

CH HARLEY am TROTZBACH*D BRI d ( 1,5 roku )
Obrazek

A to jedna z kotek
Obrazek

A tak wyglada kotka z mocnymi duchami ktora wlasnie w rodowodzie ma wpisane e 22 choc nie ma bialej brody i odcisku kciuka na uszach i jako taka powinna byc e. Certyfikaty zrobila jako e 22

Obrazek

A tak faktycznie powinien wygladac kolor kremowy. Kot wprawdzie ma leciutkie duchy,ale zyczmy sobie aby koty kremowe byly tak duchowe jak ten kot niz tak jak kot na zdjeciu wyzej

Obrazek

Ta kotka nawet i tych slabych duchow nie ma. Jednak mozna.

Obrazek
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw wrz 23, 2010 9:07 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Go!Go! pisze:akurat kot <<rudy>>, o którym mowa - nie ma ani rodziców z pręgowaniem, ani dziadków, ani pradziadków ... MA !!! jednego, jedynego pra- pra- dziadka z pręgowaniem ...

jest ósmym Europa Championem w historii felinologii polskiej ...
pierwszym kotem z Polski, który poza jej granicami wygrał całą wystawę ...
/ chodzi o persa, w latch, kiedy na wystawach bywało po 350 persów ... i 5 syjamów :wink: /

i ''trynd na pręgi'' po 17 latch sprawił, że ... dopisano mu ów genotyp ... >> po takich przodkach << ...
(oczywiście - dzieci, wnuki i prawnuki - mają go w rodowodach, jako kota ''d'' ... bez genotypu )

potomkowie , których zdjęcia posiadam ... choć im rodowody udekorowano pregami, to ... są to koty bez agutti ... / białego pod nosem i brody itd... /

pewnie dlatego wypowiedź CZANKRY robi na mnie wrażenie recytującego lunatyka / :mrgreen: akurat pełnia jest :mrgreen: / - i z całego serca jej życze tych gładkich, z takowymi ''dedowanymi tylko'' rodowodami ...
Bo przy jakimś tryndowym zawirowaniu ... to pewnie i białym kotom dopiszą pręgi, lub chociaż dym ... :ryk:

a dlaczego się z tego ''tryndu'' śmiejam ...
bo mam rodowody kociąt po tych samych rodzicach, co ich przodkowie pręgi dostali .../ odstęp między miotami 2 lata /
ba ! mam rodowody kociąz z jednego miotu, gdzie przodkowie u jednych są pregowani dalsi przodkowie, a u innych ci sami juz preg nie mają ...
/ rodzice owych ''kameleońskich'' przodków - nie są pregowani ... /

więc myśle, że jest to ''silny trynd'' ... :piwa:

perskie życie niczym jak w bajkach z tysiąca i jedenj nocy :wink:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw wrz 23, 2010 18:28 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

a ja zaproszę tych, co im krótkie nosyki nie przeszkadzają do zobaczenia tego, co ja rozumiem jako '' d 22 ''

http://www.kisherbas-cattery.com/image. ... hp&p=kissy

i ''e 22 ''

http://www.kisherbas-cattery.com/image. ... p&p=tanner

i wg mnie tak ma wyglądać kot pręgowany ...

/ i teraz można sobie porównać z owa rodowodową e 22 .... /

a rude - ''d'' ?

co z tego, że nawet uzyskasz jednolicie rudego, kiedy jakiś jego potomek będzie wygladał tak, jako owa ''oceniana jako e 22'' kotka i temu idealnie gładko-rudemu kotu wmalują genotyp ''d 23'' ???
:wink: to żaden solid :ryk: :ryk: :ryk:
/ bez zabiegów hodowlanych i kombinowania - takie :piwa: solidy :piwa: można mieć przy odrobinie photoshopa, lub z tej samej tubki, co look wystawcy 8) ... /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Czw wrz 23, 2010 19:19 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Jezeli chodzi o moje skromne zdanie to ani jeden ani drugi kot ( pewnie jest to ten sam kot ) nie sa kotami pregowanymi tylko z dobrymi duchami tak jak kotka BRI pare zdjec wyzej :P
Obrazek

CZANKRA

Post » Czw wrz 23, 2010 19:38 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

a te tutaj?
http://www.calivan.net/premiers.html

też duchy?, bo jeżeli tak to ja już nie wiem jak mają wyglądac pręgi....

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Czw wrz 23, 2010 19:48 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Powiem tak broda ma byc biala nie kremowa lub ruda

Obrazek
Obrazek

CZANKRA

Post » Czw wrz 23, 2010 20:40 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

może trochę z innej beczki... pięknie dziękuję organizatorom wystawy za udostępnienie miejsca na forumową loterię, na której zbierałyśmy fundusze dla bezdomniaków... dziękuję również wszystkim biorącym udział w loterii...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

[poprzednia]