Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas są w domkach;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 22, 2010 17:03 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

A jak tam Whiskasik?
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 22, 2010 18:09 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

O whiskasa nie miałam ani jednego zapytania,cisza........ale,najprawdopodobniej zostanie on u mojej mamy na stałe,będę u niej w niedzielę to dowiem się ostatecznie;)

Mam kilka zdjęć Marleya,może tym razem uda mi się wkleić fotki;
Obrazek

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro wrz 22, 2010 18:12 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

.............................
Obrazek

ACHA13

Post » Śro wrz 22, 2010 18:21 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

.....................
Obrazek

I Whiskasik;0
Obrazek

ACHA13

Post » Śro wrz 22, 2010 18:37 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

I jak się ma Białasek ?
Obrazek

kaja00

Od: Sob gru 16, 2006 17:51

Post » Śro wrz 22, 2010 18:47 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Qrcze, takie popularne kolory futerek i nikt ich nie chce :(

Oczywiście, poza mamą jeśli się uda :wink:
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 22, 2010 22:48 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

po_prostu_kaska pisze:Qrcze, takie popularne kolory futerek i nikt ich nie chce :(

Oczywiście, poza mamą jeśli się uda :wink:

Po prostu u nas jest wysyp kotów,na każdym osiedlu,wsi-od koloru do wyboru,jak ktoś chce kota to idzie i bierze,nie musi podpisywać umowy adopcyjnej i tłumaczyć komuś jakie warunki zapewni zwierzakowi.
Jak są jakieś sensowne zapytania np.o białego to z drugiego końca Polski i ludzie rezygnują ze względu na odległość.

ACHA13

Post » Czw wrz 23, 2010 9:56 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

kaja00 pisze:I jak się ma Białasek ?

Białasek świetnie ,zrobił mi pobudkę o czwartej bo zrzucił donicę z kwiatami z kwietnika i zbił.Czyli wczesna pobudka i sprzątanie .Pięknie bawi sie z innymi kotami i psem bernańczykiem.Mruczy jak traktor i w ogóle super kot ,tylko jak wszystkie podrostki rozrabia ,ale takie prawo młodości.Uwielbiam go i tak.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw wrz 30, 2010 18:05 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Jaka tu cisza.... :(

Nie ma chętnych domków... ? :(
po_prostu_kaska

Post » Czw wrz 30, 2010 22:40 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Domki pytają trochę o Marleya lecz są z drugiego końca Polski.Ewentualnie może będzie dom w Poznaniu,miał po niego przyjechać pan pociągiem ,ale mam wątpliwości czy kot zniesie tak daleką podróż w transporterze w pociągu.Obawiam się ,że będzie się darł całą drogę ,nie wiem też czy do pociągu nie potrzebne jest szczepienie.Pan chce kota dla swojej koleżanki ,pytałam dzisiaj czy mają zabezpieczone okna ,mówił ,że nie ale będą go pilnować,mieszkają wysoko nie chciał powiedzieć na którym piętrze tylko ,ze wysoko.Kot jest bardzo skoczny i ruchliwy ,wchodzi właściwie wszędzie nie ma dla niego żadnej przeszkody z którą by sobie nie poradził.Jest na każdej szafie w każdym kwiatku potrzebuje właścicieli których ruchliwość nie zrazi i wezmą drobne szkody pod uwagę.Boję się ,że po prostu upilnowanie go jest nie realne i boję się by nie wypadł z okna.Generalnie jest bardzo kontaktowy niczego się nie boi ,ani psów ani odkurzacza muszę go przesuwać bo nie drgnie nawet jak odkurzam.Przepraszam ,że nie pisałyśmy ,ale mamy problemy z suczkami którym pomagamy,wczoraj dowiedziałyśmy się ,ze Nika mała suczka ,którą zawiozłyśmy do dt odeszła za TM.Ciągle nowe problemy które nas dwie przerastają.

horacy 7

Post » Pt paź 01, 2010 6:40 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

horacy 7 pisze:Pan chce kota dla swojej koleżanki

Ja na takie dictum zawsze mówię NIE. To jest podejrzane od samego początku ze sama koleżanka nie zadzwoni i nie przyjedzie.
Zdecydowanie wizyta przedadopcyjna powinna być.

Bo reszta: kot spokojnie da się transportować pociągiem (zapewne pójdzie spać), można mu ewentualnie na drogę dać calmaid, szczepień do pociągu nie potrzebuje. Ale historia ewentualnego domu budzi dużą podejrzliwość...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt paź 01, 2010 8:52 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Najpierw domek wydawał mi się fajny ,samo to ,że chłopak chce jechać z Poznania po kota to plus.Teraz niestety też mam wątpliwości ,jeżeli zatelefonuje w przyszłym tygodniu to będziemy szukać osoby do wizyty przedadopcyjnej bez tego sie nie zdecyduję go wydać.Ćhyba że pan zrezygnuje ze względu na to ,że powiedziałam żeby zabezpieczono chociaż jedno okno,był zdziwiony że o to pytam.Podróż pociągem też moze być kłopotliwa ponieważ kot głośno sie zachowuje chyba ze względu na gorszy słuch lub głuchotę,może szaleć w transporterze miałam kłopot z transportem ze schroniska przez każdą szparke wychodziły łapki,oby takie zachowanie nie przeszkadzało innym pasażerom.Przecież przez kilka godzin jazdy może się załatwić i trzeba będzie sprzątnąć ,boję sie by nie uciekł jast wyjatkowo ruchliwy i sprytny.Tyle miałam kotów na tymczasie wszystkie na początku przebywały w piwnicy na kwarantannie i było dobrze ,z tymi tak sie nie dało .Darły się tak głośno ,ze ktoś w dobrej wierze pomógł im wyjść i los reszty jest nieznany ,ten też jest taki.ADHD do kwadratu poza tym cudowny.

horacy 7

Post » Sob paź 02, 2010 12:51 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Wczoraj odezwał się następny chętny domek na Marleya z Zabrza ,ale to znowu drugi koniec Polski,ale nie to mnie martwi.Pani powiedziała ,że ma domek wychodzący i poprzednie dwa koty otruł jej sąsiad .Niestety te informacje mnie przeraziły i to chyba znowu nie ten domek.

horacy 7

Post » Sob paź 02, 2010 18:36 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Cieszę się, że jest jakiś odzew, ale i przykro mi, że to ciągle nie to.

Ten domek wychodzący nie brzmi najlepiej. Sąsiad trujący koty... Jaka gwarancja, że Marley może być bezpieczny...? Żadna.

Cały czas trzymam kciuki. Przecież w końcu musi się udać.
po_prostu_kaska

Post » Nie paź 03, 2010 0:46 Re: Biały kot o dwukolorowych oczach i Whiskas szukają domów!

Piękny cudaczek :) Na pewno szybko się znajdzie odpowiedni dom dla niego :) Trzeba wybierać spokojnie... Kciuki zaciskam :)

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

[poprzednia][następna]