Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 3:31 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Mamusię trzeba pilnie ciachać, skoro jest oswojona, nie powinno być z tym problemu :ok: Kasa Kastracyjna się dołoży, tylko pisz w wątku Kasy na bieżąco :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob wrz 18, 2010 19:21 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

jak na złość- kolejne kotki w ciąży, kotki z małymi, około 10... na dniach jadę zbadać sytuację.

EDIT: zapomniałam napisać, że karmicielka spod kominów widziała tam jakiegoś rudzielca, młodego. prawdopodobnie ktoś wyrzucił go z samochodu :| kiciuś zniknął, bo przegonił go jeden z kocurów :/
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto wrz 21, 2010 16:28 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

To tak.

Zamiast rudzielca pojawił się kolejny kociak, który też przepadł. Po opisie karmicielki wydaje mi się, że to "syjam". Szukałyśmy po całym osiedlu- bezskutecznie.

Kotka z 2 małymi w ciąży.. chyba się okociła 8O :strach: Sama nie wiem.. Ale dla mnie zrzuciła brzuch.. :evil: :evil: :evil:

Spotkałam się z kobietą od tych około 10 kotów.
Widziałam 3 buraski i jednego marmurka. Marmurek moim zdaniem to kocur i jeden z burasów też. Nie wiem jak pozostała dwójka. To są młodziaki. Dodatkowo są jakieś 3-4 stare kotki, w tym jedna ciężarna ( możliwe, że już się okociła. jedna kotka ponoć jest w typie syjama. ). Jest jeden kot o nieznanej płci. Karmicielka mówi, że nigdy nie zachowywał się jak kocur, ale też nigdy nie miał małych 8O Będzie ciężko.

Okociła się też biało-czarna kotka z działek.. Nie wiadomo gdzie są młode.

Fotki potem.

EDIT: FOTKI !

Wygłodniałe... myślałam, że mi palce pogryzą jak sypałam karmę :roll:

Obrazek

Obrazek

Okociła się ? :roll: Dodam tylko, że miała 2 sutki wyssane, bo ją podniosłam... Jej około 3 miesięczne maluchy chyba by już jej nie ssały?

Obrazek

Obrazek

Marmurek. Śmieszny taki z pysia :)

Obrazek

Obrazek

Razem.

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Śro wrz 22, 2010 16:21 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Prada i Lotos znowu chore. Kichają, łzawią oczka. Potrzebna będzie kolejna kuracja Betaglukanem. One muszą iść natychmiast do DS albo domowego DT... :roll: Było tylko jedno zapytanie o Pradę.. i tak nic. O Lotosa nikt nie pytał...
Obrazek

kinia098

Post » Śro wrz 22, 2010 16:48 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Kingo, zaraz zadzwonię i zapytam, czy w tej aptece gdzie kupowałam mają jeszcze Betaglukan. Jeśli tak - dowieziemy Ci jakoś w sobotę, może w piątek :)

Szczęśliwie jeszcze pani odebrała. Zamówią nam - mam tylko nadzieję, że w tej hurtowni go tam mają :D Ale raczej nie powinien cały zejść w przeciągu kilku dni.

A w kwestii kociaków - może można by było im zrobić ogłoszenie na stronie Koszalińskiego schronu? Tam sporo osób zagląda - ktoś na pewno się w Nich zakocha ;< a ja właśnie tam Zgredzioszkę wypatrzyłam.
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Od: Wto wrz 07, 2010 18:12

Post » Śro wrz 22, 2010 17:15 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Sevi pisze:Kingo, zaraz zadzwonię i zapytam, czy w tej aptece gdzie kupowałam mają jeszcze Betaglukan. Jeśli tak - dowieziemy Ci jakoś w sobotę, może w piątek :)

Szczęśliwie jeszcze pani odebrała. Zamówią nam - mam tylko nadzieję, że w tej hurtowni go tam mają :D Ale raczej nie powinien cały zejść w przeciągu kilku dni.

A w kwestii kociaków - może można by było im zrobić ogłoszenie na stronie Koszalińskiego schronu? Tam sporo osób zagląda - ktoś na pewno się w Nich zakocha ;< a ja właśnie tam Zgredzioszkę wypatrzyłam.

A przyda się Betaglukan :ok: Będzie na zimę jeszcze :1luvu:
Właśnie zrobiłam ogłoszenia dla tej koteczki w brązowo-czarne łatki ( i dla amstaffa Dana, który szuka domu :!: ). Wczoraj robiłam dla Sory? :mrgreen: . A Lotos i Prada już dawno miały robione ogłoszenia, chyba z 15/20. Na stronę koszalińskiego schronu- zapytam dziewczyn, czy wrzucą :D
Obrazek

kinia098

Post » Śro wrz 22, 2010 17:45 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

I nikt nie chce maluchów? A to wredne ludzie, przecież one są takie kochane. Oby dziewczyny się zgodziły!
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Post » Czw wrz 23, 2010 15:21 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Sevi pisze:I nikt nie chce maluchów? A to wredne ludzie, przecież one są takie kochane. Oby dziewczyny się zgodziły!

Nikt nie chce, bo one się boją :(
Będą 2 albo 3 kociaki na stronie schroniska ;) :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 23, 2010 17:49 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Boją się... Jeszcze są maleńkie, oswoją się. Trzeba im czasu i kontaktu z człowiekiem. Zuzka też się nas przecież bała, a teraz z kolan jej ściągnąć czasem nie mogę :D mały bumerang, co ją się ściągnę, to nawet wstać nie zdążę, bo tu już kocisko na kolanach się kokosi.

Betaglukan już stoi u mnie na biurku. Moglibyśmy wpaść jutro wieczorem na jakieś pięć minut do Ciebie? ;)

I super, że będą te ogłoszenia !

Sevi

Post » Czw wrz 23, 2010 19:02 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Sevi pisze:Boją się... Jeszcze są maleńkie, oswoją się. Trzeba im czasu i kontaktu z człowiekiem. Zuzka też się nas przecież bała, a teraz z kolan jej ściągnąć czasem nie mogę :D mały bumerang, co ją się ściągnę, to nawet wstać nie zdążę, bo tu już kocisko na kolanach się kokosi.

Betaglukan już stoi u mnie na biurku. Moglibyśmy wpaść jutro wieczorem na jakieś pięć minut do Ciebie? ;)

I super, że będą te ogłoszenia !

Tyle, że Zuzka to była oswojona. A one nie są do końca :( One boją się każdego. Nawet ja ich złapać nie mogę. No chyba, że są głodne, to same do mnie lecą, ale i tak jak się schylam to zwiewają :|
Jutro, może być :D Ale na którą mniej więcej ? Bo jutro na obchód z Agnieszką jadę :P Chyba, że chcecie pozwiedzać Darłowo ( mówiliście, że dawno Was tu nie było :mrgreen: ), a przy okazji pouczestniczyć w akcji dokarmiania i ewentualnego łapania :P Tylko ostrzegam- lecimy przez całe miasto :P I o Darłówko może zahaczymy :D
Obrazek

kinia098

Post » Sob wrz 25, 2010 7:15 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Na działkach pod torami- jak widać. Wszystko głodne i dzikie :| Chodzi mi tu o maluszki. Cału burasek od Bulwy ma zawalony nosek, ciężko oddycha. Siostra złapała mamuśkę triciek i rudego :dance: :dance2: :dance: :dance2: Ja idę w jej stronę, patrzę a ta kota mi do transportera pcha :ryk: 150zł. Kotka już po sterylce, za co dziękuję mojemu wetowi, który robił mi ją godzinę przed zamknięciem :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Tęcza koootna, nie !!!!! Już mi ręce opadają. Nie mogłam jej wczoraj złapać. Gdyby ktoś miał pożyczyć mi grube rękawice będę bardzo wdzięczna.
Brzuch już ma spory. Ja nie wiem co to będzie... Ku#$% !!!!!!!!!!

Buro-biały, to kotka... A rudzielec- kocurek. Ruduś dał nam się głaskać, podnosić. Siostra normalnie podniosła go w górę i on nic z tego sobie nie zrobił. Proszę o DT chociaż dla niego, bo buraska jednak się boi ! Jeśli się nie sprawdzi- zawsze może wrócić do mnie, do Darłowa na wolność.

Jak zawsze były straaasznie głodne :cry: Już się nie mogły doczekać, kiedy im wysypię jedzenie.

:crying:

Obrazek

Obrazek

Ta mamuśka jest dla mnie dziwna 8O Nie ma brzucha, sutki (2) wyssane, ale cały czas ją widzę. Karmicielka też. Przecież gdyby miała młode, to więcej czasu spędzałaby z nimi. I nie wiem co robić- łapać, czy nie ? Bo mam ją na wyciągnięcie ręki.

Obrazek

No i te pięknotki :1luvu: Kotka i kocurek. Szukam dla nich domu, nie tymczasuję. Je można brać od razu z dworu. Są ładne, zadbane. Przed adopcją je tylko zabiorę do weta na odrobaczanie, odpchlenie i mogą iść do domciu :ok:

Obrazek

Obrazek

No i znalazłam tą mamuśkę z niby 4 maluchami. Są jednak tylko 2. No chyba że reszta gdzieś się schowała, ale wydaje mi się że nie. Bo później też były tylko 2. Są śliczne i maluuutkie :( Jakieś 1-1,5 miesięczne :(

Obrazek

Później dokończę, bo teraz idę na śniadanko :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Sob wrz 25, 2010 8:08 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Tri została roboczo nazwana Białaską ;)
No i chciałam przedstawić Wam tego przystojniaka ;) :arrow: viewtopic.php?f=1&t=117636&hilit=czekoladowe

Podziękowania dla Sevi za Betaglukan i karmę dla naszego czekoladowego cudaka :1luvu: :1luvu: PS: Świetny wyszedł Ci ten kot :mrgreen:
Sevi już wie, jak wyglądają te nasze akcje :P Mieliśmy wracać z jednym kotem, a wróciliśmy z dwoma :ryk:

To teraz wydatki. I chyba jesteśmy na minusie :strach:
-9.75zł- 5 puszek z Biedronki na karmienie,
-150zł- sterylizacja Białaski,
-20zł- jedzenie dla cudaka w DT,
-20zł- na odrobaczanie i odpchlenie cudaka,

I według moich obliczeń tak na szybko, na oko, mam tylko ok. 50zł :strach: + 100zł na sterylkę Birmy.

8O Ale zaszalałam 8O

Mam jeszcze 100zł karmicielki spod kominów. Dziwnie to wyszło, bo ja wzięłam kasę z KK, a ona mi dała tą stówkę. I tak ją trzymam na tą drugą kotkę z małymi spod kominów.
Ale zrobię tak, że przeznaczę ją na inną kotkę, a potem będziemy najwyżej zbierać :roll:

A, i siostra mnie właśnie wczoraj uświadomiła, że ten duży, bury kocur spod torów to Tigerrr :!: :!: :!: Jego zdjęcia już kiedyś wrzucałam, z zimy jeszcze. :ryk:
Obrazek

kinia098

Post » Sob wrz 25, 2010 13:13 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

A, użyczyłby mi ktoś konta na YouTube ? Mam filmik, jak głaszczę Szylkę i rudzielca ;)
Obrazek

kinia098

Post » Sob wrz 25, 2010 21:17 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

rękawice (gumowe) mogę Ci nawet dać, skórzanych nie uznaję, 3 mc kociaki mogą ssać matkę, ale kotka 2,5 mc po porodzie może urodzić znowu, na dwoje babka wróżyła...

jakbyś była zainteresowana rękawicami- wyślę w pn priorytetem, podaj mi proszę adres na maila (forum mam w pracy zablokowane, a jutro do tyrki).
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie wrz 26, 2010 17:57 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

XAgaX pisze:rękawice (gumowe) mogę Ci nawet dać, skórzanych nie uznaję, 3 mc kociaki mogą ssać matkę, ale kotka 2,5 mc po porodzie może urodzić znowu, na dwoje babka wróżyła...

jakbyś była zainteresowana rękawicami- wyślę w pn priorytetem, podaj mi proszę adres na maila (forum mam w pracy zablokowane, a jutro do tyrki).

to gumiaki starczą 8O takie to ja mam 8O będę próbować. założę jeszcze pod spód jakieś, bo jak już pisałam na wątku Tęczy- mam uraz do pogryzień:p

EDIT: Lotos, Prada i Sora na stronie schroniska :ok:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]