***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 12:52 Re: ***BOKIRA [*]*** Prezenty od Gabi :) Problemy z Wedelkiem :(

Napisałam wierszyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 21, 2010 13:44 Re: ***BOKIRA [*]*** Prezenty od Gabi :) Problemy z Wedelkiem :(

za zdrówko Gabi :ok:
Wedelku nie smutaj się,wszystko się ułozy przecież
i nie zapominaj że Duzi ogromnie mocno Cię Kochają :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto wrz 21, 2010 17:35 Re: ***BOKIRA [*]*** Prezenty od Gabi :) Problemy z Wedelkiem :(

Kociama pisze:za zdrówko Gabi :ok:
Wedelku nie smutaj się,wszystko się ułozy przecież
i nie zapominaj że Duzi ogromnie mocno Cię Kochają :1luvu:

Masz rację, Kociamko :lol: Już się układa.

Wedelek długo nie wytrzymał. Znowu przychodzi do nas, przytula się i mruczy. Ufff... Kamień z serca. Wczoraj tak wylizał Gabi, że biedna miała zupełnie mokre futerko. Jeszcze trochę i między nimi zacznie się wielka miłość - taka jak Oliwuni i Filusia. W nocy Gabi i Wedelek spali przytuleni. Ciekawa jestem, co dzieje się w tej kochanej czarnej głowince. Wedelkowi najtrudniej było zaakceptować Gabi, a teraz okazuje jej mnóstwo uczucia.

Gabi to szkodnik okropny. Ma szczęście, że my podchodzimy do kocich rozrób z humorem i nie potrafimy się gniewać na futrzaki - niezależnie od tego, co by zrobiły. Malutka wszędzie wskoczy, zrzuci wszystko, co się da zrzucić, podrze pazurkami wszystko, co się da podrzeć i śmiesznie kica biegając. Szkoda, że kociarstwo wyrasta z tego kicania. Na razie Gabi jest stuprocentową kicanką, bardzo zabawną i przytulastą. Zaczepia inne koty, nie czuje respektu nawet przed Pancusiem i Filuniem. Kocie zapasy Maluni z Wedelkiem to częsty widok. Wielka Trójka też wylizuje Gabi. Wszyscy ją lubią, z wyjątkiem Lili, która jeszcze boi się Malutkiej i ucieka.

Dużo tutaj pomógł Feliway. Bez niego nie doszłoby tak szybko do kociej przyjaźni.

Gabi biega sobie luzem. Nie wykazuje zainteresowania szwem na tyłokociu, więc nie musi nosić kołnierza. Jest pierwsza przy żarełku i je wszystko, co się nadaje do jedzenia. Niestety, podpatrzyła metody kradzieży naszego jedzonka, twórczo je przetworzyła i teraz mamy większy problem z obroną jedzenia przed pazurzastymi łapkami i uzbrojonymi w ząbki pyszczkami naszego kociarstwa. Zamiast narzekać, cieszymy się, że Gabi jest mądrą, kreatywną koteńką i tak sprytnie przymierza się do wędliny na naszych kanapkach. W końcu - inteligencja kota to powód do radości i dumy, prawda?

Dwudziestego czwartego zdjęcie szwów. Jak ten czas szybko płynie...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto wrz 21, 2010 17:47 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Suiper!! Nie było wiesci i juz miałam dzwonić... :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto wrz 21, 2010 17:50 Re: ***BOKIRA [*]*** Wielka miłość :)))

Gabunia to bardzo mądra koteczka :love: wie, które wędlinki najlepsze :D wiadomo, że na kanapkach Dużych :ryk:

A takie kicanie jest urocze u malucha, my to nazywamy "skakanie na pchełkę", tylko maluchy tak potrafią :P

Za szybką przyjaźń Liluni z Gabunią :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto wrz 21, 2010 17:55 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Marzenia11 pisze:Suiper!! Nie było wiesci i juz miałam dzwonić... :wink:

No to po co ja głupia napisałam? :roll:

Edit: Zawsze miło porozmawiać z Tobą :lol:
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 18:01 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Wto wrz 21, 2010 17:56 Re: ***BOKIRA [*]*** Wielka miłość :)))

zuzia96 pisze:A takie kicanie jest urocze u malucha, my to nazywamy "skakanie na pchełkę", tylko maluchy tak potrafią :P

No właśnie, tylko maluchy kicają. A to jest takie fajne... Szkoda, że szybko z tego kicania wyrastają.

vega013

Post » Wto wrz 21, 2010 17:58 Re: ***BOKIRA [*]*** Wielka miłość :)))

zuzia96 pisze:Za szybką przyjaźń Liluni z Gabunią :ok: :ok:

Dzięki bardzo :1luvu:

Nie wiem, dlaczego Lili tak ucieka od Gabi. Widzi przecież, że wszyscy polubili kicankę, sama malutka jest bardzo miła i próbuje zdobyć przyjaźń Lili. Na razie bezskutecznie.

vega013

Post » Wto wrz 21, 2010 18:03 Re: ***BOKIRA [*]*** Wielka miłość :)))

vega013 pisze:

Nie wiem, dlaczego Lili tak ucieka od Gabi. Widzi przecież, że wszyscy polubili kicankę, sama malutka jest bardzo miła i próbuje zdobyć przyjaźń Lili. Na razie bezskutecznie.

A może jest zazdrosna? O Waszą miłość...?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto wrz 21, 2010 18:15 Re: ***BOKIRA [*]*** Wielka miłość :)))

zuzia96 pisze:
vega013 pisze:

A może jest zazdrosna? O Waszą miłość...?

Mam nadzieję, że nie... Lili jest rozpieszczana tak jak dawniej. Fakt, że częściej wskakuje nam na kolana i dłużej na nich leży, ale zawsze jest przyjmowana z miłością, wymiziana, wyprzytulana... Teraz też leży na moich kolanach i mruczy.

Lili w ogóle jest traktowana przez nas inaczej niż cała reszta. Przecież teraz każdy dzień w jej towarzystwie, każdy dzień, w którym się dobrze czuje, jest niezwykłym prezentem od losu. Cieszymy się nią i właśnie Lili poświęcamy najwięcej czasu i troski. Być może Lili nie zaprzyjaźni się z Gabi... W gruncie rzeczy kocha tylko Oliwkę. Od innych kotów nie ucieka, ale też jakoś specjalnie do nich nie lgnie. Chyba że ma fazę na polowanie na ogonki...

aaaaaaaaaaaaaaaswe - tekst napisany przez Gabi.

vega013

Post » Wto wrz 21, 2010 21:17 Re: ***BOKIRA [*]*** Wielka miłość :)))

Które z kociastych najwięcej je? Wiadomo - kolos Pancunio i... małe kocie dziecko, czyli Gabi :lol:

vega013

Post » Śro wrz 22, 2010 8:29 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Pozdrawiamy porannie :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro wrz 22, 2010 8:32 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Pancunio pojestny Koteczek :D
a ile to Kochane Kocisko waży?

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro wrz 22, 2010 8:38 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Witamy porannie i zapraszamy na jutro na urodziny Inki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]