^JoKot^ cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 9:10 Re: ^JoKot^ cz. 2

Agnieszka trzymaj się, ja też już nie wiem który jest mój, a który tymczas pogubiłam się, a na stanie mam 16 sztuk, i jedno przynajmniej lejące na łóżko i w różne inne miejsca też

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Wto wrz 21, 2010 9:41 Re: ^JoKot^ cz. 2

malgosiab pisze:na moje oko to wyglądał na ok miesiąca,

Straszny maleńtasek.Wyziębić sie szybko moze i wychłodzić.

Ja ostatnio nie przyznałam sie ile mam kotów, bo jakos tak sie rozlazły :mrgreen:
O zagłodzonym Tuliku wie forum i weci. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 21, 2010 12:32 Re: ^JoKot^ cz. 2

ASK@ pisze:
Agneska pisze:Ratunku!!!!!
Ja już nie umiem się doliczyć ile mam tymczasów w domu, a to najwyraźniej oznaka, że do kolekcjonerów dawno powinnam się zapisać. :evil: Jak się mocno skupię, to doliczam się 6 w domu i jednej w ogródku (oswoiła się skubana, a zima tuż-tuż :( ).
Fajnie nie jest, rude znalezisko w sypialni powoduje, że moja Ziuta sika ostentacyjnie na kołdrę. Mucha z płaczem ucieka do garażu, bo moje rezydenckie samce ją biją (na białym pysiu to nawet dobrze widać ślady pazurów :( ). Łazienka od miesięcy okupowana przez dwa FIVowce, o które nikt nawet nie pyta.

W najbliższy weekend muszę odebrać z DS serocką Memcię a z lecznicy będzie do odbioru posterylkowa przecudna srebrno-biała młoda koteczka (ostatnie kilka tygodni karmiona przez wędkarzy nad Wisłą, najwyraźniej wyrzucona z domu, bo leci do każdego człowieka, a wędkarze kończą sezon i mówią, że kicia umrze z głodu nad wodą).

Kto może wziąć Memcię lub Wędkarkę na tymczas, proszę. :?: :cry:

Przyłączam sie do apelu Agnieszki!Pomoc pilnie,pilnie potrzebna!
U mnie też miejsca brak!!Na 40m2 jest 4 własne koty +6 tymczasów (w tym 2 leczone raczej długo jeszcze)+chory pies!I zagrozona jestem powrotem czarnego rodzeństwa.Tzn "zwrot" z adpocji jest na bank,tylko na dzień dzisiejszy mogą siedzieć "u siebie" dopóki nie znajdą domu.Ale łaska DS na pstrym koniu jeździ!

POMOCY!!!

Podtrzymuję apele - potrzebne DT dla zdrowych, dorosłych, grzecznych kotów!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto wrz 21, 2010 15:40 Re: ^JoKot^ cz. 2

Przypominam.. Serce się kraje.. :cry:
Śliczna jest, mimo że tzw. "zwyczajna"..

Aleba pisze:Chce ktoś kotka? :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ta młoda burasia przybłąkała się pod blok moich rodziców.
Jest miła, karmicielce daje się pogłaskać, inne koty toleruje.
Niestety, jest taka zwyczajna i bura, więc nie wiem, czy jest szansa, że akurat w niej ktoś się zakocha i zechce dać jej dom?
Szkoda kici, jest coraz zimniej... :(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto wrz 21, 2010 18:38 Re: ^JoKot^ cz. 2

ale bure to najładniejsze :1luvu:
Tylko miejsca brak :cry:
Ale może od razu ogłoszenia porobić?
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 21, 2010 19:09 Re: ^JoKot^ cz. 2

sluchajcie, towarzyszki i towarzysze, kolezanka prosi o pomoc w robieniu ogloszen. moglby ktos pliz?
viewtopic.php?f=13&t=117440&p=6436683#p6436683
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Wto wrz 21, 2010 19:46 Re: ^JoKot^ cz. 2

W czasie wizyty w lecznicy rude znalezisko Michalinek zostało określone na jakieś 4-5 miesięcy. Będzie z niego duuuuży kocur. 8O
Jako wolny od chorób został wypuszczony z sypialnianego więzienia (hura, nie będę miała obsikanej kołdry - mam nadzieję, że Ziuta już mi wybaczyła :evil: ). I teraz morduje moje stado rezydentów i tymczasow. Biedne starszaki, zapomniały już jak to jest jak maluch rozstawia przedszkole po kątach. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 21, 2010 21:15 Re: ^JoKot^ cz. 2

*anika* pisze:
Aleba pisze:Chce ktoś kotka? :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ta młoda burasia przybłąkała się pod blok moich rodziców.
Jest miła, karmicielce daje się pogłaskać, inne koty toleruje.
Niestety, jest taka zwyczajna i bura, więc nie wiem, czy jest szansa, że akurat w niej ktoś się zakocha i zechce dać jej dom?
Szkoda kici, jest coraz zimniej... :(

Może jej allegro zrobię? (takie bardziej widoczne, na 3 pierwszych stronach w kategorii Koty)
Tylko potrzebne są namiary (mail, telefon) adopcyjne oraz bardziej szczegółowy opis kotki (ewentualnie czy tuż przed adopcją będzie kastrowana, na przykład za darmo bądź też nie), charakter, przybliżony wiek, czy zdrowa (na oko), nie wiem co jeszcze...

Dzięki za propozycję (i dzięki też pozostałym dziewczynom za podrzucanie zwierza) :1luvu: Mam teraz totalny młyn w pracy, więc rzadko jestem na forum.
Ja tego kota nie widziałam, wiem tyle, co mi przekazano. To jest chyba kotka (jakoś ani karmicielka, ani moja mama nie są w stanie sprawdzić, co toto ma pod ogonem :roll:). Zwierz jest raczej młody, tak z rok, półtora maksymalnie. Na oko zdrowy. Płochliwy, ale nie dzicz. Karmicielka kota głaszcze, przed obcymi (moja mama) kotek ciut się cofa, ale nie ucieka w popłochu. Na podwórku ma kontakt z wychodzącymi kotami karmicielki, nie tępi ich, tylko z zainteresowaniem obwąchuje.
Zwierzak oczywiście zostanie wykastrowany / wysterylizowany. Zastanawiam się w ogóle, czy na niego nie zapolować w przyszłym tygodniu. Przynajmniej bym wiedziała, jakiej toto jest płci i coś więcej o charakterze.
Problem tylko taki, że jak już złapię, to powinnam mieć dla niego jakieś miejsce, a nie opcję, że go z powrotem na podwórko wystawię... :(
Namiary w ogłoszeniach na mnie.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 21, 2010 21:20 Re: ^JoKot^ cz. 2

A z innych spraw - potrzebny ktoś, kto połapie na Mianowskiego. Są do zgarnięcia 2 ciężarówki i 1 chory kocur oraz wszystko, co zechce do klatki wejść (a sporo tam potencjalnych chętnych :?).
Można się umówić z p. Szczuką na pogawędkę o kotach i nie tylko ;)
Ja mogę dopiero koło przyszłego wtorku / środy, może ktoś byłby w stanie podjechać tam wcześniej?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 21, 2010 21:32 Re: ^JoKot^ cz. 2

Odebrałam dziś wieczorem Shreka z Boliłapki - dziękuję lecznicy i JOKOTowi, w szczególności Alebie i Jej TŻ-towi :mrgreen: - kocurek już odjajczony, odrobaczony i nieco odmyty :twisted: . W przyszłym tygodniu, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, będzie szczepiony. Jedyne, co mnie niepokoi, to końcówki uszu :? , mam nadzieję, ze to wżarty brud a nie pieczarki.
Reszta na moim wątku :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro wrz 22, 2010 5:46 Re: ^JoKot^ cz. 2

a ja przypomnę z rana,że dwie kocie sliczne i miziate czekają na DT :!:
Prosimy w ich imieniu o pomoc!!!
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 22, 2010 5:48 Re: ^JoKot^ cz. 2

aga-zgaga pisze:sluchajcie, towarzyszki i towarzysze, kolezanka prosi o pomoc w robieniu ogloszen. moglby ktos pliz?
viewtopic.php?f=13&t=117440&p=6436683#p6436683

helou! moglby ktos? trzy kociaki w piwnicy, jeden calkiem maly. :( i ludzie, ktorzy sie odgrazaja, bo im sraja w tej piwnicy. dramat. :(
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Śro wrz 22, 2010 8:00 Re: ^JoKot^ cz. 2

Pewnie mógłby :wink: Już napisałam na wątku, że chętnie zrobię Allegro, CatAngel zaatakowana przez Ask@ pewnie zrobi tonę innych ogłoszeń, tylko potrzebujemy i treści i więcej fotek żeby złapały za serce.

Ola, Gosia (CatAngel) chętnie zrobi ogłoszenia burej (-emu?), tylko też treści chciała więcej.. Foty są fajne i pewnie wystarczą, choć pewnie zdjęcie kota na rękach byłoby pomocne :wink: Poprosiłam, żeby zrobiła takie jak się teraz da zrobić = ubożuchne w treść, bo przecież nic o niej/-im nie wiemy.. Bure są lubiane przez ludzi, bo to "takie prawdziwe koty" :D , więc liczmy że się znajdzie jakaś chętna osoba. Może w ogłoszeniu podać, że chętny dostanie kota po kastracji i szczepieniach, żeby zachęcić? Tylko czy nie byłby sens jednak (przepraszam za to co napiszę w obliczu braku domów) złapać, zobaczyć co to jest i dopiero..? :oops: Bo nawet co napisać w ogłoszeniu - dziewczyna czy chłopak? :roll:

Kaprys2004

Post » Śro wrz 22, 2010 8:25 Re: ^JoKot^ cz. 2

Ja raz tak napisałam,choziło o gacusiowe coś zdjęte ze ściany bloku.Wdrapało sie tam i wisiało drąc ryja.I o dziwo odzew był duży.Ale trafił źle do domu(p.Ewa pospieszyła się i go wydała bez uzgodnienia),a potem "na siłe" pojechał na tymczas do Jowity.I tam została. Myślę,ze każde ogłoszenie jest dobre,byleby wyszło szybko.Potem można dodac kolejne już rozbudowane.Choć jestem zdania,że powinny iść z DT.Tzn byc złapane ,ale czasem tak bywa.

W Boliłapce przypomnę siedzą koty czekające na DT/DS!!!
Pomocy, lokum pilnie potrzebne!
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 22, 2010 8:29 Re: ^JoKot^ cz. 2

Zróbcie foty w Boliłapce, to też zahulamy z ogłoszeniami.

To zrobię Burej Allegro :ok:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]