Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 16:26 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Ale się porobiło :roll: , nie wściekaj się Wielbłądziu - złość piękności szkodzi 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto wrz 21, 2010 18:42 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Wiecie co? Trzy koty u bubora to nie jest dobry pomysł. Miałam trzy i zawsze ten trzeci jest jakiś taki...zmarginalizowany. Jak juz zawozić koty do Krakowa, to może dociągnąć do czterech :mrgreen: ? To znacznie lepszy układ (wiem, bo mam :lol: ).
Paluszek

Post » Wto wrz 21, 2010 19:34 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Bo nam Bubora wystraszysz.... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto wrz 21, 2010 20:23 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Paluszek pisze:Wiecie co? Trzy koty u bubora to nie jest dobry pomysł. Miałam trzy i zawsze ten trzeci jest jakiś taki...zmarginalizowany. Jak juz zawozić koty do Krakowa, to może dociągnąć do czterech :mrgreen: ? To znacznie lepszy układ (wiem, bo mam :lol: ).

Hmm, a gdyby tak 'kij i marchewka'...? W roli 'marchewki' widzę jakąś urodziwą stołeczną szylkretę :mrgreen: , 'kijem' - trudno - niech już będzie moja piękna, eksportowa krowa de luxe 8)

To kto ma na zbyciu jakąś fajną, miłą szylkretkę pasującą do zestawu Kropcia, Dorcia i Tulec :mrgreen: ?

A tak w ogóle to chciałam ogłosić wszem i wobec, że Małżonek Dagmary J. jest komputerowym cudotwórcą. Przemek, jeszcze raz ogromne dzięki :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto wrz 21, 2010 20:26 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

bubor pisze:Ale się porobiło :roll: , nie wściekaj się Wielbłądziu - złość piękności szkodzi 8) :wink:

Już przecież Ci kiedyś mówiłam, że mnie to nawet jak odrobinę zaszkodzi, to i tak jeszcze duuużo duuużo zostanie 8) :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto wrz 21, 2010 21:40 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Wielbłądzio pisze:Zadzwoniła do mnie Pani, która wzięła Pękośkę.
Wieści są fatalne. Kot najprawdopodobniej wróci.
[...]

A podeślesz pani namiary na moje tymczasy, pewnie będzie szukała innego kota? (telefon znasz) :oops: :oops: :oops:

Najchętniej w parce (znaczy żeby razem poszły, skoro innych kotów w domu nie ma).
http://picasaweb.google.pl/nie.boj.sie. ... aki201007#
allegro "odstraszające" :twisted: :
http://allegro.pl/czarna-kruszynka-szuk ... 57520.html
allegro wspólne, jakieś wcześniejsze:
http://allegro.pl/item1161691143_dwojka ... wieka.html
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto wrz 21, 2010 22:04 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Tak Aniko, właśnie o Twoich dziewczynkach pomyślałam w pierwszej kolejności. Bo Pani chce kotkę tylko i wyłącznie kilkumiesięczną, także dorosłe odpadają :( Oczywiście przekażę numer i powiem, że są dwie - ale raczej na 100% Pani na dwie na raz się nie zdecyduje :(
Szczególnie po traumatycznych przeżyciach z tym 'moim' dzikulcem :twisted:

Cholera jasna. Setki, tysiące kotów takich jak Totka, moja Bidzia czy Meonik Marcelibu umierają codziennie w schronach tylko dlatego, że nie ma dla nich kawałka kąta i kawałeczka czyjegoś serca :cry: A tutaj: przetrzymuję od kilku miesiąecy pod swoim dachem jakiegoś dzikusa, dobrze go karmię, sprzątam po nim gówna, próbuję go oswoić... A dzikus nadal jest dziki, bo dziki widocznie chce pozostać. Robota głupiego. Gra niewarta świeczki. Mówię pas :roll:

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 22, 2010 7:20 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Ja też mam taką dzikunkę. W lipcu minął rok jak jest u mnie i całkiem się nie oswoiła, albo inaczej często zapomina, że się już trochę oswiła. Ale na łóżku u mnie w nogach to pierwsza jest, najpierw asystuje mi przy myciu, a potem zanim ja na łózku się położę to ona już tam jest :roll:
Tylko moja na dwór nie może wrócić w żadnym razie, bo ma coś z nóżkami wrodzone, chyba genetycznie, bo sama jest wielkosci kociaka półrocznego i nie rośnie. I tym samym zajęła mi ostatnią miejscówkę na tymczasy, bo po niej TZ ogłosił weto na nowe koty. Wnerwił się chłopina bo najpierw kudłata, która wróciła do nas z DS i od tej pory zapomniała jak się robi kupę do kuwety i siku nieraz też :evil: no i ta półdzika małaczarna, której spowrotem na dwór nie można wyprosić zostały :oops: I d..a bo w chałupie jest 6 futer i to na jego wyrozumiałosć już max :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 22, 2010 7:28 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro wrz 22, 2010 7:41 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

AgaPap pisze:Ja też mam taką dzikunkę. W lipcu minął rok jak jest u mnie i całkiem się nie oswoiła, albo inaczej często zapomina, że się już trochę oswiła. Ale na łóżku u mnie w nogach to pierwsza jest, najpierw asystuje mi przy myciu, a potem zanim ja na łózku się położę to ona już tam jest :roll:
Tylko moja na dwór nie może wrócić w żadnym razie, bo ma coś z nóżkami wrodzone, chyba genetycznie, bo sama jest wielkosci kociaka półrocznego i nie rośnie. I tym samym zajęła mi ostatnią miejscówkę na tymczasy, bo po niej TZ ogłosił weto na nowe koty. Wnerwił się chłopina bo najpierw kudłata, która wróciła do nas z DS i od tej pory zapomniała jak się robi kupę do kuwety i siku nieraz też :evil: no i ta półdzika małaczarna, której spowrotem na dwór nie można wyprosić zostały :oops: I d..a bo w chałupie jest 6 futer i to na jego wyrozumiałosć już max :(

Ja mam Duńkę. Jest u mnie chyba od czterech lat, od małego kociaka. Stawałam na głowie, żeby ją oswoić - wszystko na nic. Jako kociak i podrostek dawała się jeszcze od biedy złapać i potrzymać na rękach, z upływem czasu zdziczała totalnie. Ostatnio udało mi się ją dotknąć z rok albo półtora roku temu, przypadkiem oczywiście. Wypuścić też nie mogę, bo mam ją od dzieciaka i jestem pewna, ze nie poradziłaby sobie na wolności. No to mieszka :roll: Je, s*a i zajmuje miejsce, na które mogłabym wziąć do siebie jakiegoś miłego, naprawdę potrzebującego schronienia kota...
Dlatego ten jeden wolnożyjący-w-moim-mieszkaniu dzik stanowczo mi wystarczy :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 22, 2010 7:48 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Mi też, a w dodatku moje koty nie pozwalają Iśce się całowicie w te jdzikości wyluzować, bo ganiają ją po chałupie jak nie powiem co i tłuką ile wlezie, a ta tylko syczy i wyje :(

Chociaż ostatnio to zaczęłam się zastanawiać czy ta czarna pinda jednak jako zabawy tego nie traktuje, bo przyuważyłam kilka razy jak czarna jej łapka spod łóżka się wychyla i przechodzącego kota po siedzeniu plaska 8O Znaczy się chyba to ona sama zaczepia 8)
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 22, 2010 7:57 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Moja dziczyzna dla odmiany z kotami dogaduje się idealnie. Chociaż to :roll:
No, prawdę mówiąc, to poza Nuśką :twisted: Krowa jakiś czas temu wybrała ją sobie na ofiarę i atakuje bez powodu :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 22, 2010 16:50 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Zdecydowanie, przestawiam się na tryb zimowy. Efekty będą raczej opłakane :roll:
Praca, dom, sprzątanie, obiad/bez obiadu, wyrek, pobudka przed północą, czytanie, kilka godzin snu nad ranem, praca... Nie wiem, jakim cudem tu jeszcze siedzę, bo oczy same mi się zamykają.
Pewnie znów utyję od tego spania i wieczornego żarcia słodyczy :(

Lilek od kilku dni oprócz swoich stałych miejsc obszczywa też drapak. Nowy drapak. Ten za prawie 900 złotych :crying:
Jutro po pracy idę po Vitopar. Ale nie oszukujmy się - wcale się nie łudzę, że po spryskaniu sprayem zarówno drapak, jak i wiele innych rzeczy/miejsc przestanie cuchnąć kocim moczem - jak się już przekonałam, jego aromat jest praktycznie nie do zabicia :(

Co ja mam z tym kotem zrobić, NO CO :crying: ???

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 22, 2010 17:03 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Kochać mimo wszystko :mrgreen: ,w końcu pierworodnego ma się tylko jednego 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro wrz 22, 2010 17:05 Re: Tanie Dranie... Tulec i Totka powoli pakują plecaczki :)))

Wiesz, ale w każdym kącie mieszkania zaczyna już śmierdzieć i z tym jakoś nie jestem w stanie się pogodzić :(

Masz pozdrowienia od córki. Nie może się doczekać 2.10 8)

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]