Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 8.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 11:35 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Działkowcy łapią cały rok - barfują na okrągło :mrgreen:
Właśnie 2 dni temu czekały na mnie przy furtce tradycyjnie, Pasik z myszą :twisted:
Zanim wszedł do altany na kolację, pożarł zdobycz pod oknem ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 21, 2010 12:06 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

A ja się zastanawiam jak moje piecuchy by zaregowały na prawdziwą, żywą mysz :roll:

Czikita ponad 5 lat mieszkała na dworze to na pewno wiedziała by co robić, zresztą ona to nawet jak mięsko rzucam do miesczki to trenuje łapanie w powietrzu ale reszta to mam poważne wątpliwości :mrgreen: Chociaż Felix jak jeszcze wychodził to raz do domu przyszedł z piórkiem wystajacym z pyska :evil:

Fotorelacja cudowna i akurat nadaje się jak nic do drugiej części książki :ok:

No ale Frycek leżący na parapecie i wsłuchujący się pewnie w chrobot myszy dobiegający z tego kubła wymiata :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto wrz 21, 2010 13:13 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Mnie powalił kiedyś tekst "mojego" weta. Zawsze w klinice był jakiś adopcyjny kociak, wtedy jakiś szczególnie "niedopieszczony". I tak sobie nad nim gawędziśmy, a pan doktor taki tekst "no wziąłbym go do domu leczyć, ale akurat mam w kuchni w szafce mysią rodzinę i nie mogę". :roll:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto wrz 21, 2010 13:35 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AgaPap pisze:A ja się zastanawiam jak moje piecuchy by zaregowały na prawdziwą, żywą mysz :roll:

Czikita ponad 5 lat mieszkała na dworze to na pewno wiedziała by co robić, zresztą ona to nawet jak mięsko rzucam do miesczki to trenuje łapanie w powietrzu ale reszta to mam poważne wątpliwości :mrgreen:

Nie masz co mieć wątpliwości. Instynktownie zaczęłyby polować. Milka i Kropka też początkowo nie wiedziały o co chodzi, a jednak błyskawicznie nauczyły się łowić myszy i znajdują w tym wyraźną przyjemność :wink:
graszka_gn pisze:Mnie powalił kiedyś tekst "mojego" weta. Zawsze w klinice był jakiś adopcyjny kociak, wtedy jakiś szczególnie "niedopieszczony". I tak sobie nad nim gawędziśmy, a pan doktor taki tekst "no wziąłbym go do domu leczyć, ale akurat mam w kuchni w szafce mysią rodzinę i nie mogę". :roll:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto wrz 21, 2010 18:17 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Wet pełną gębą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zajerzysty tekst :ok: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro wrz 22, 2010 12:56 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Frycusiu, ktoś ci wyżera resztki kaszki z miski :!:
Obrazek

Iiii tam...
Obrazek

Nadmienię, że myszy malutkie i wybitnie niepłochliwe.
Bez problemu dały się złapać:
Obrazek

Wyniesione na zewnątrz, bez pośpiechu opuszczały miskę...
Obrazek

Obrazek

Dziś wynieśliśmy już pięć sztuk...
Fryc z pobłażaniem patrzy na nasze działania :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 22, 2010 13:05 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Obrazek

Nie mam słów po prostu...Obrazek

To jest oryginał!
I tak wcale-wcale nie podchodzi, nie zawęszy nawet w tym kierunku?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 22, 2010 13:09 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:I tak wcale-wcale nie podchodzi, nie zawęszy nawet w tym kierunku?

Rano raczył zainteresować się jedną, bo prawie wlazła mu w łapy. Potraktował ją jak żywą zabawkę. Łapał ją tylko po to, by za moment wypuścić i sadystycznie pacać. Sama mu tę mysz zabrałam i wyniosłam z drukarni, bo albo się porządnie morduje, albo wcale :evil: .
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 22, 2010 13:21 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:
AYO pisze:I tak wcale-wcale nie podchodzi, nie zawęszy nawet w tym kierunku?

Rano raczył zainteresować się jedną, bo prawie wlazła mu w łapy. Potraktował ją jak żywą zabawkę. Łapał ją tylko po to, by za moment wypuścić i sadystycznie pacać. Sama mu tę mysz zabrałam i wyniosłam z drukarni, bo albo się porządnie morduje, albo wcale :evil: .

Pewnie doszedł do wniosku, że te takie "szare, małe" to się zjada jak się głoduje. A skoro ma ciepełko i pyszne jedzonko to one są już bee ...no chyba , ze z nudów do zabawy :mrgreen:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Śro wrz 22, 2010 13:21 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Frycek Miłosierny:) :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Śro wrz 22, 2010 13:27 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: jeszcze bardziej kofffam tego Kota :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 22, 2010 13:29 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

nie nooo
a Frycek na pewno nie jest pluszakiem???
na pewno????
no przeciez dla sportu powinien pogonić
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Śro wrz 22, 2010 13:35 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Mając na uwadze to, co wyprawiają z myszami moje koty na wsi, też nie mogę uwierzyć, że Fryca te gryzonie kompletnie nie interesują 8O . Mam wrażenie, że on nie wie, iż prawdziwy kot zjada myszy. Chce się nimi tylko bawić i już :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 22, 2010 13:46 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Nie no coś cie kobiety - Frycek jest pacyfistą :ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 22, 2010 13:53 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Co spojrzę na ostatnie fotki, to hiham się i hiham.....
Obrazek
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

[poprzednia][następna]