Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 19:53 Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

poprzedni wątek viewtopic.php?f=1&t=116994&start=0

Hanulka pisze:Witam, BARDZO POTRZEBNY TRANSPORT KOTÓW Z DOMU AGNIESZKI (OKOLICE SZPITALA KOPERNIKA) DO WETA - PRZYNAJMNIEJ RAZ W TYGODNIU!!

RYSIO MA CHORE UCHO - WYMAGA pilnego transportu do weta! Bardzo prosimy o pomoc!

Lecznica to Sfora na ul. Przybyszewskiego 12 :D

lewikniuniek pisze:Witam wszystkich!
Bardzo proszę o pomoc - opiekuję się 10 ślicznymi kociakami, a znalazłam się w bardzo trudnej sytuacji życiowej, naprawdę nie wiem, co mam dalej robić. Niestety nie mam dostępu do internetu;osoby, które mogłyby pomóc bardzo proszę o kontakt telefoniczny - 694 828 041. Dziękuję, Agnieszka Filipowicz.

jaaana pisze:A tu już wątek właściwy, chronologicznie. Tak się zaczęło:

Wątek pokazał się na forum i szybciutko spadł w niebyt.
Rozmawiałam z Agnieszką.
Agnieszka jest z Łodzi. Być może ktoś ją zna.
Agnieszka kocha koty.
Agnieszka ma 10 własnych kotów.
Agnieszka ma trudną sytuację finansową. Bardzo trudną.
Agnieszka otrzymywała pomoc od organizacji, ale osób potrzebujących pomocy jest wiele, Agnieszka zdaje sobie z tego sprawę.
Agnieszka niedawno straciła swoją ukochaną, najukochańszą kotkę.

Agnieszce przydałaby się pomoc w postaci karmy. O nic więcej nie prosi.

Wszyscy wiemy, że każdy powinien mieć tyle kotów, na ile go stać, ale serce niejeden raz nie chce słuchać głosu rozsądku.

Ot, kolejna tragedia. Wiem, że takich jest wiele. Kobieta i 10 kotów. Czy przejdziemy obojętnie?

AKCJA LECZENIE KOTÓW - KTO POMOŻE? Str 11
Hanulka pisze:Zamieszczam zestawienie "lecznicze", które zrobiłyśmy z Agnieszką.

Rysio - do przeglądu i remontu zęby, brzydko pachnie z pysia, apatyczny, mało je, była biegunka, chwilowo "zaleczona".. 12 lat, a więc potrzebne badania krwi..powtórzenie szczepienia, odrobaczenie..

Czarnulek - miał grzybicę sierści, raczej "zaleczona", wyraźnie chudnie, wymiotuje, (wczoraj trochę sierścią i żółtą mazią), nie chce jeść, kaszle, chyba się przezięcił, bo nie chce przychodzić z dworu do domu, zęby do przeglądu, ma 10-11 lat, więc też badania krwi..

Kacper - chrapliwie oddycha, Agnieszka podejrzewa zapalenie płuc, ma apetyt, zęby w strasznym stanie, przestał jeść suche, ma biegunkę, kuleje na jedną nogę..

Maciek - Agnieszka podejrzewa SUK, jest gruby, apetyt ma, zęby do remontu.., nie był w ogóle szczepiony!

Tosiek - podziębiony, ma apetyt, ma koślawe nogi, latem miał 2x biegunkę..

Poziomka - zęby do przeglądu, teraz od wczoraj choruje..Agnieszka dziś idzie z nią do weta lub po poradę, ma zadzwonić do mnie po wizycie, raz szczepiona

Pawełek - jest bardzo chudy, kuleje na tylną nogę, ma na niej guz eozynofilowy.., raz szczepiony

Gryzelda - odrobaczenie, nie była jeszcze szczepiona

Horacy - odrobaczenie, nie był jeszcze szczepiony

Wszysrkie koty: odrobaczenie, pierwsze lub powtórzenie szczepienia, zdało by się testy..

z orientacyjnych wyliczeń po konsultacji z wetem: potrzeba średnio 100,- na kota.. myślę, żeby zacząć od Czarnulka, Kacperka i Rysia..; choć dziś pojawił się problem z Poziomką..

Agnieszka prosiła, aby leczyć swoje koty w lecznicy Sfora, na ul. Przybyszewskiego, tam ma już kontakt z wet. Ewą Pacławską i dobry dojazd do lecznicy.

Agnieszka niestety nie ma konta.. a więc, jeśli się zgodzicie, wpłaty byłyby na moje, a ja po uzgodnieniu z wetem konkretów - potrzeb zdrowotnych i wydatków (i po obliczeniu wpływu), po wystawieniu faktury, rozliczałabym wydatki na wątku, wstawiając fotę faktury z opisem czynności lekarskich..
czyli: ile mamy do dyspozycji, jaka jest potrzeba.. faktura, rozliczenie..

spróbuję namówić Agnieszkę na założenie konta bankowego.. a jak już będzie z nami na wątku, też łatwiej będzie komunikować się..

wczoraj widziałam się z Agnieszką, codziennie jesteśmy w kontakcie telefonicznym :ok:

Rozliczenie Stan na 04.12.2010
na dzień dzisiejszy mamy jeszcze (poza 50,- od skarbonka - wydatkowane byłoby na immunodol i krople):
:arrow: 50,- od jaaana :1luvu:
:arrow: 100,- od Św. Mikołaja A
:arrow: 150,- od Św. Mikołaja B
:arrow: 50,- od Św. Mikołaja C

Razem: 350,-

28.11.2010
Hanulka pisze:a więc na dziś mamy 300,- :ok:
rozmawiałam wstępnie z wetką.. jutro dłużej pogadamy, mam nadzieję..nie chcę jej zajmować prywatnego czasyu.

widziałam się z Agnieszką w piątek, zawiozłam:
:arrow: tobradex - krople do oczu dla Poziomki - 20,80 (na prośbę Agnieszki)
:arrow: DOLFOS Cat Immunodol Mini preparat mineralno-witaminowy 60 tabl. - 27,55 (na prośbę Agnieszki)
:arrow: Rutinoscorbin całe opakowanie - 6,99 (na prośbę Agnieszki)
Razem: 55,34 = rozliczenie 50,- od skarbonka :D (mam paragon i fakturę z e-sklepu, wkleję później do tego postu)
ponadto:
:arrow: CERTECH Żwirek Super Benek Pinio 35l - 43,30zł (wsparcie ode mnie dla kotów)
:arrow: trochę żywności dla Agnieszki, wcześniej też trochę tego rodzaju wsparcia.

Leczona jest Poziomka.
W sobotę z informacji tel. od Agnieszki wiem, że Rysiowi się pogorszyło, miała iść w sobotę do weterynarza.

Zebrane pieniążki przeznaczone zostaną na leczenie weterynaryjne. Znów kończy się karma.., żwirek powinien na jakiś czas wystarczyć.. KAŻDA POMOC POTRZEBNA!!! Czy ktoś może ma "zbędne" lub wymienia kocie gadżety? np. drapak, tunel, zabawki.. latem koty mają ogród, ale zimą będą się nudzić..może dzięki WAM miałyby trochę rozrywki?

1. część faktury z produktami dla Agnieszki:
Zamówienie nr. 5808 (Dostarczono)
Data Zamówienia: poniedziałek, 22 listopad 2010
Adres Dostawy..
Łódź, 91-058
Polska
Produkty Podatek Suma
1 x DOLFOS Cat Immunodol Mini preparat mineralno-witaminowy 60 tabl. 7% 27,55 zł
1 x CERTECH Żwirek Super Benek Pinio 35l 22% 43,30zł

Bardzo przydałaby się lodówka i pralka - może ktoś ma je na zbyciu??
Ostatnio edytowano Sob gru 04, 2010 17:08 przez WarKotka, łącznie edytowano 32 razy
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon wrz 20, 2010 19:58 Re: Potrzebna pomoc dla 10 kotów i ich opiekunki!! ŁÓDŹ

Pierwsza lista najpotrzebniejszych rzeczy:
- koce
- narzuty
- ręczniki
- talerzyki szklane i porcelanowe
- garnek
- środki czystości
- ubrania - myślę, że najlepiej ciepłe, jakieś swetry, kurtki rozmiar 38-40
- buty rozmiar 39, kozaki
-żwirek (najbardziej lubią pigwę - drewniane kołeczki), bo przed transportem Satyra w kuweto -miskach był papier toaletowy
- karma sucha (z mokrej różne koty lubią różne puszki, ale najchętniej mięsko surowe i gotowane) - uwielbiają RC sensidl? - biało-fioletowe opakowanie..), niektóre whiskas, także Perfekt Fit sprawdzę pisownię i zmienię
- leki dla kotów (np. na grzybicę - ktoś ma może oridermyl? bo Agnieszka boi się smarować jakąś maścią, po której zlizaniu kot może się podtruć, choć oridermylu też chyba nie powinien zlizywać?; potrzebny też lespewet i ipakitina, też pewnie inne podstawowe - o lekach to już raczej na pw lub z Agnieszką telefonicznie - telefon w pierwszym poście)
- inne akcesoria kocie (np. transporter plastikowy, kuwety, kocyki, może tunel? witaminki itp.)
- mała lodówka i pralka choćby "frania" (może gratyzchaty, u nas: oddam za darmo? itp?),
- krzesła (już będą dowiezione przez kiche_wilczyca i Satyra)
- może radio - szkoda, że nie wzięłam (obładowana byłam strasznie), bo mam do oddania - następnym razem? no to będzie dla kogoś innego potrzebującego
- czajnik, Agnieszka wodę gotowała na moją kawę w garnku...
- i wszystko to, co już jest napisane w poście jaaana
- i coś wg mnie EXTRA- laptop (najstarszy jaki się da, ale obsługujący Internet), żeby Agnieszka miała kontakt z kocim światem, także nami.. bo to CAŁY JEJ ŚWIAT.. też wierzcie mi, że tak jest.. i tez nie byłaby tak samotna..

- potrzebny byłby PILNIE transport (może nawet nie jeden) dla 4 kotów do weta - Pod Koniem, wet. p. Micor (teraz tam leczy koty), Agnieszka nie ma samochodu

-potrzebna też byłaby STAŁA pomoc łódzkiej kociej organizacji, może ŁTOZu/TOZu? chyba Agnieszka już z nim współpracowała..?

Kto co może?
info na 21.09.2010

kirche_wilczyca i Satyr: :love: :love:
-2 krzesła
-czajnik elektryczny
-lodówka
-pralka
-komputer lub laptop
-radiomagnetofon
:dance: :dance2: :dance: :dance2:
jaaana
-2 koce,
-bardzo gruby sweter,
-ciepła spódnica,
-ciepłe buty.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jerzykowka
-ubrania
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sattva
-ubrania
-buty
-dwa legowiska
-drapak
-kryta kuweta
jolabuk5
-2 grube koce
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 13:29 przez WarKotka, łącznie edytowano 5 razy

WarKotka

Post » Pon wrz 20, 2010 19:58 Re: Potrzebna pomoc dla 10 kotów i ich opiekunki!! ŁÓDŹ

Zdjęcia i informacje zrobione przez Hanulkę
zamieszczam foty koteczków:

1. Rysio, ukochany Agnieszki, brat Laluni[*], którą tak bardzo Agnieszka opłakuje :(
ma ok. 12 lat, wykastrowany, nieszczęśliwy po śmierci siostry, towarzyski, przyjacielski i gadatliwy niejadek

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

2. Tosiek z białymi skarpetkami 6-7 lat, kastrowany, szczepiony, kłótliwy, źle toleruje inne koty, często wraca pogryziony, poza domem spędza sporo czasu, ma dziwnie krzywe kończyny i "luźne" żebra, do czyszczenia także zęby
Obrazek

3. Poziomka bura 2-3 letnia koteczka z ADHD, wszędzie jej pełno, bardzo aktywna, wesoła psotka, sterylizowana
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

4. Pawełek czarny szczupły koteczek, 2-3 lata, tylko mięsko je, bardzo wybredny, samodzielny, przyjacielski, szczepiony 2x
ObrazekObrazek

5. Maciek nieszczepiony, 6-7 lat, kastrowany grubasek, leniwy i mało ruchliwy, przyjacielski, do kontroli pęcherz i zęby do leczenia
ObrazekObrazek

6. Kacper czarny kotek, ok, 8 lat, szczepiony, kastrowany, spokojny, łagodny, poluje i tylko na noce wraca do domu, ciekawski, do leczenia zęby
ObrazekObrazek
Obrazek

7. Gryzelda ok. 4-5 lat, sterylizowana, płochliwa, znerwicowana, zdarza się, że gryzie, nieufna, ale spragniona towarzystwa nieszczepiona
Obrazek

8. Czarnulek ok. 11 lat, potężny wielki kocurek, ma grzybice, w trakcie leczenia.. na tylnej części grzbietu prawie bez sierści
Obrazek

nie udało się sfotografować 2 kotów: Horacego (nieszczepiony) i Kruszyny (ponad 10 lat, z problemem urologicznym)
Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 20:12 przez WarKotka, łącznie edytowano 1 raz

WarKotka

Post » Pon wrz 20, 2010 20:01 Re: Potrzebna pomoc dla 10 kotów i ich opiekunki!! ŁÓDŹ

Bazarek zorganizowany przez jaaana
viewtopic.php?f=20&t=117178

uzbierane 30 zł - zakup 6 kartonów Bozity - dowiezione do Agnieszki 23 września

WarKotka

Post » Pon wrz 20, 2010 20:24 Re: Potrzebna pomoc dla 10 kotów i ich opiekunki!! ŁÓDŹ

Melduję się.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon wrz 20, 2010 20:34 Re: Potrzebna pomoc dla 10 kotów i ich opiekunki!! ŁÓDŹ

zaznaczę sobie

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto wrz 21, 2010 8:22 Re: Potrzebna pomoc dla 10 kotów i ich opiekunki!! ŁÓDŹ

Kruszynka, z problemem urologicznym, nie żyje. Agnieszka wczoraj pojechała z nią do lecznicy na kroplówkę, po powrocie do domu wypuściła, bo ciężko ją utrzymać w domu. Znalazła ją dzisiaj rano na jezdni, najprawdopodobniej została potrącona przez samochód....

WarKotka

Post » Wto wrz 21, 2010 8:37 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

Z calego serca wspolczuje...

[']
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto wrz 21, 2010 8:38 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

Smutne ... :(

Rozejrzę się w domu.

Co do bazarków, nie mam szczęścia, próbowałam dwa razy i doopa, dałam sobie spokój, chociaż fanty fajne były.

Ruru, można prosić banerek? :roll: :oops:

Rysio :1luvu:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto wrz 21, 2010 10:07 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

w sobotę zawieziemy na próbę (czy będą jeść) 1kg karmy Miglior gato
annskr dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WarKotka

Post » Wto wrz 21, 2010 12:11 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

Też chciałabym dołaczyć się do pomocy
Mam troche ubrań, buty dla Agnieszki, dla kotów 2 legowiska, drapak ,krytą kuwetę.
Czy trzeba coś kupić? może jakiś zestaw obiadowy ? trochę środków czystości? suchą karme dla kotów?
ObrazekObrazek

Sattva

Od: Śro sty 28, 2009 19:54

Post » Wto wrz 21, 2010 12:36 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

jestem :(

Kruszynko :( nie miałyśmy okazji się poznać :cry:

Sattva, dziękujemy, wszystko potrzebne! nie wiem tylko, jak z zestawem obiadowym?
o potrzebach w postach wyżej.. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 21, 2010 13:03 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

Mam dwa grube koce, chciałam przekazać do schronu ale może tu będą teraz bardziej potrzebne? Tylko ktoś by to musiał ode mnie odebrać (centrum Łodzi, Wólczańska przy Zielonej).
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 21, 2010 13:03 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

dubel
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 21, 2010 13:06 Re: Potrzebna pomoc dla 9 kotów i ich opiekunki ŁÓDŹ Kruszyna[*]

jolabuk5 pisze:Mam dwa grube koce, chciałam przekazać do schronu ale może tu będą teraz bardziej potrzebne? Tylko ktoś by to musiał ode mnie odebrać (centrum Łodzi, Wólczańska przy Zielonej).

dzięki jolabuk5, może kiche_wilczyca mogłaby zabrać po drodze w sobotę?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[następna]