Hanulka pisze:Witam, BARDZO POTRZEBNY TRANSPORT KOTÓW Z DOMU AGNIESZKI (OKOLICE SZPITALA KOPERNIKA) DO WETA - PRZYNAJMNIEJ RAZ W TYGODNIU!!
RYSIO MA CHORE UCHO - WYMAGA pilnego transportu do weta! Bardzo prosimy o pomoc!
Lecznica to Sfora na ul. Przybyszewskiego 12![]()
lewikniuniek pisze:Witam wszystkich!
Bardzo proszę o pomoc - opiekuję się 10 ślicznymi kociakami, a znalazłam się w bardzo trudnej sytuacji życiowej, naprawdę nie wiem, co mam dalej robić. Niestety nie mam dostępu do internetu;osoby, które mogłyby pomóc bardzo proszę o kontakt telefoniczny - 694 828 041. Dziękuję, Agnieszka Filipowicz.
jaaana pisze:A tu już wątek właściwy, chronologicznie. Tak się zaczęło:
Wątek pokazał się na forum i szybciutko spadł w niebyt.
Rozmawiałam z Agnieszką.
Agnieszka jest z Łodzi. Być może ktoś ją zna.
Agnieszka kocha koty.
Agnieszka ma 10 własnych kotów.
Agnieszka ma trudną sytuację finansową. Bardzo trudną.
Agnieszka otrzymywała pomoc od organizacji, ale osób potrzebujących pomocy jest wiele, Agnieszka zdaje sobie z tego sprawę.
Agnieszka niedawno straciła swoją ukochaną, najukochańszą kotkę.
Agnieszce przydałaby się pomoc w postaci karmy. O nic więcej nie prosi.
Wszyscy wiemy, że każdy powinien mieć tyle kotów, na ile go stać, ale serce niejeden raz nie chce słuchać głosu rozsądku.
Ot, kolejna tragedia. Wiem, że takich jest wiele. Kobieta i 10 kotów. Czy przejdziemy obojętnie?
AKCJA LECZENIE KOTÓW - KTO POMOŻE? Str 11
Hanulka pisze:Zamieszczam zestawienie "lecznicze", które zrobiłyśmy z Agnieszką.
Rysio - do przeglądu i remontu zęby, brzydko pachnie z pysia, apatyczny, mało je, była biegunka, chwilowo "zaleczona".. 12 lat, a więc potrzebne badania krwi..powtórzenie szczepienia, odrobaczenie..
Czarnulek - miał grzybicę sierści, raczej "zaleczona", wyraźnie chudnie, wymiotuje, (wczoraj trochę sierścią i żółtą mazią), nie chce jeść, kaszle, chyba się przezięcił, bo nie chce przychodzić z dworu do domu, zęby do przeglądu, ma 10-11 lat, więc też badania krwi..
Kacper - chrapliwie oddycha, Agnieszka podejrzewa zapalenie płuc, ma apetyt, zęby w strasznym stanie, przestał jeść suche, ma biegunkę, kuleje na jedną nogę..
Maciek - Agnieszka podejrzewa SUK, jest gruby, apetyt ma, zęby do remontu.., nie był w ogóle szczepiony!
Tosiek - podziębiony, ma apetyt, ma koślawe nogi, latem miał 2x biegunkę..
Poziomka - zęby do przeglądu, teraz od wczoraj choruje..Agnieszka dziś idzie z nią do weta lub po poradę, ma zadzwonić do mnie po wizycie, raz szczepiona
Pawełek - jest bardzo chudy, kuleje na tylną nogę, ma na niej guz eozynofilowy.., raz szczepiony
Gryzelda - odrobaczenie, nie była jeszcze szczepiona
Horacy - odrobaczenie, nie był jeszcze szczepiony
Wszysrkie koty: odrobaczenie, pierwsze lub powtórzenie szczepienia, zdało by się testy..
z orientacyjnych wyliczeń po konsultacji z wetem: potrzeba średnio 100,- na kota.. myślę, żeby zacząć od Czarnulka, Kacperka i Rysia..; choć dziś pojawił się problem z Poziomką..
Agnieszka prosiła, aby leczyć swoje koty w lecznicy Sfora, na ul. Przybyszewskiego, tam ma już kontakt z wet. Ewą Pacławską i dobry dojazd do lecznicy.
Agnieszka niestety nie ma konta.. a więc, jeśli się zgodzicie, wpłaty byłyby na moje, a ja po uzgodnieniu z wetem konkretów - potrzeb zdrowotnych i wydatków (i po obliczeniu wpływu), po wystawieniu faktury, rozliczałabym wydatki na wątku, wstawiając fotę faktury z opisem czynności lekarskich..
czyli: ile mamy do dyspozycji, jaka jest potrzeba.. faktura, rozliczenie..
spróbuję namówić Agnieszkę na założenie konta bankowego.. a jak już będzie z nami na wątku, też łatwiej będzie komunikować się..
wczoraj widziałam się z Agnieszką, codziennie jesteśmy w kontakcie telefonicznym
Rozliczenie Stan na 04.12.2010
na dzień dzisiejszy mamy jeszcze (poza 50,- od skarbonka - wydatkowane byłoby na immunodol i krople):

Razem: 350,-
28.11.2010
Hanulka pisze:a więc na dziś mamy 300,-![]()
rozmawiałam wstępnie z wetką.. jutro dłużej pogadamy, mam nadzieję..nie chcę jej zajmować prywatnego czasyu.
widziałam się z Agnieszką w piątek, zawiozłam:
tobradex - krople do oczu dla Poziomki - 20,80 (na prośbę Agnieszki)
DOLFOS Cat Immunodol Mini preparat mineralno-witaminowy 60 tabl. - 27,55 (na prośbę Agnieszki)
Rutinoscorbin całe opakowanie - 6,99 (na prośbę Agnieszki)
Razem: 55,34 = rozliczenie 50,- od skarbonka(mam paragon i fakturę z e-sklepu, wkleję później do tego postu)
ponadto:
CERTECH Żwirek Super Benek Pinio 35l - 43,30zł (wsparcie ode mnie dla kotów)
trochę żywności dla Agnieszki, wcześniej też trochę tego rodzaju wsparcia.
Leczona jest Poziomka.
W sobotę z informacji tel. od Agnieszki wiem, że Rysiowi się pogorszyło, miała iść w sobotę do weterynarza.
Zebrane pieniążki przeznaczone zostaną na leczenie weterynaryjne. Znów kończy się karma.., żwirek powinien na jakiś czas wystarczyć.. KAŻDA POMOC POTRZEBNA!!! Czy ktoś może ma "zbędne" lub wymienia kocie gadżety? np. drapak, tunel, zabawki.. latem koty mają ogród, ale zimą będą się nudzić..może dzięki WAM miałyby trochę rozrywki?
1. część faktury z produktami dla Agnieszki:
Zamówienie nr. 5808 (Dostarczono)
Data Zamówienia: poniedziałek, 22 listopad 2010
Adres Dostawy..
Łódź, 91-058
Polska
Produkty Podatek Suma
1 x DOLFOS Cat Immunodol Mini preparat mineralno-witaminowy 60 tabl. 7% 27,55 zł
1 x CERTECH Żwirek Super Benek Pinio 35l 22% 43,30zł
Bardzo przydałaby się lodówka i pralka - może ktoś ma je na zbyciu??