K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 7:16 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

miszelina pisze:
Tweety pisze:Jafusiu, będzie dobrze :)

Pamiętacie Pana Sowę? Kota, w podobnym stanie jak Miko, który ma swój dom, swoich ludzi, właściwie swoich wybawców. Ale może stać się tak, że wszystko to straci, na zawsze, odejdzie, zniknie ...
Kto ma konto na FB niech poczyta, niech popatrzy w oczy Pana Sowy http://www.facebook.com/notes.php?id=10 ... 4330465210

Trzeba mu założyć osobny wątek.
A może ci młodzi ludzie, którzy chcieli Miko? Skoro on teraz nieadopcyjny, to może zdecydują się na Pana Sowę.

Po cichu liczyłam, że może by zaproponować im Puchasia, tylko nie miałam odwagi. Ale Pan Sowa chyba bardziej potrzebuje domu....

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto wrz 21, 2010 9:11 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

p. Marlena już zaopiekowała się inną sierotą jak się okazało, że Miko nieadopcyjny :(

do czipowania jest wszystko co trzeba. Myślałam, że dokończymy porządki w kociarni, bo przyjadą meble ale przesunęło się to na niedzielę. Byłoby wygodniej poprosić wtedy Kerię aby przyszła i przytargać zwierzaki do czipowania. Ale jeżeli się spieszy to trzeba by się umówić na któryś wieczór czy sobotę i zaczipować kocimiaków i kogo tam jeszcze trzeba

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto wrz 21, 2010 9:17 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Tweety pisze:p. Marlena już zaopiekowała się inną sierotą jak się okazało, że Miko nieadopcyjny :(

do czipowania jest wszystko co trzeba. Myślałam, że dokończymy porządki w kociarni, bo przyjadą meble ale przesunęło się to na niedzielę. Byłoby wygodniej poprosić wtedy Kerię aby przyszła i przytargać zwierzaki do czipowania. Ale jeżeli się spieszy to trzeba by się umówić na któryś wieczór czy sobotę i zaczipować kocimiaków i kogo tam jeszcze trzeba

czy ja moglabym zaczipowac moje? i ile by taka przyjemnosc kosztowala??
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto wrz 21, 2010 10:22 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Kastapra, co z Fufikiem? Trzeba go ogłaszać czy jest już w domu, bo prośby o ogłoszenia były a teraz cisza :roll:

Marek, od Ciebie zdaje się nadal nie ma zdjęć i opisów, więc na ogłoszenia dziewczyn liczyć nie możesz, bo z niczego ich nie stworzą. Rozumiem, że to akceptujesz i nie będziesz się czepiał jak do tej pory, że nikt nie ogłasza Twoich tymczasów :wink:[/quote]

Fufik był u mnie i już został adoptowany
pozostała Szczęściara, Guzik ,Karmelka są już na niektórych
portalach ogłaszane mogę tylko prosić o promowanie ich
nie wiem dlaczego moje zdjęcia nie podochodziły i wypraszam sobie stwierdzenia że kogoś sie czepiam rozumiem brak czasu a ja nie pamiętam gdzie i komu oraz jakie zdjęcia
wysyłałem w razie czego nie ma problemu ze ściągnięciem zdjęć z allegro jeśli jest
problem z fotosikiem
i można już pomału oglądać się za domkiem dla Józi
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Wto wrz 21, 2010 10:29 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Ustalaliśmy, że osoba wysyłająca prośbę do ogłaszarek poinformuje je kiedy kot znajdzie dom. Zdjęcia od Ciebie nie dotarły w ogóle i do nikogo, więc koty nie są ogłaszane oprócz tych ogłoszeń, które sam zrobisz.
Karola, skoro słała prośby o ogłaszanie, powinna napisać, że Fufik ma dom. Dziewczyny, które robią ogłoszenia są na wątku z tzw. doskoku i nie muszą doskoczyć w momencie posta informującego. Kastapra, kiedy ogłaszała, doskonale rozumiała tę potrzebę i prośbę.
Ustalenia są robione po to, żeby wszystkim było wygodniej, a koty znajdowały domy.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto wrz 21, 2010 10:38 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

markopolo00 pisze:Fufik był u mnie i już został adoptowany
pozostała Szczęściara, Guzik ,Karmelka są już na niektórych
portalach ogłaszane mogę tylko prosić o promowanie ich
nie wiem dlaczego moje zdjęcia nie podochodziły i wypraszam sobie stwierdzenia że kogoś sie czepiam rozumiem brak czasu a ja nie pamiętam gdzie i komu oraz jakie zdjęcia
wysyłałem w razie czego nie ma problemu ze ściągnięciem zdjęć z allegro jeśli jest
problem z fotosikiem

i można już pomału oglądać się za domkiem dla Józi
Obrazek

Twoje tymczasy nie są ogłaszane z powodu braku czasu tylko z powodu braku informacji od Ciebie i nikt nie będzie przeszukiwał całego fotosika, allegro czy dowolnego portalu w poszukiwaniu zdjęć czyichkolwiek. Zdjęcia to nie wszystko, o kocie trzeba mieć informację i sama nie wiem po co piszę o tym pięćsetny raz tracąc czas skoro jest to ustalone od dawna i wszyscy się dostosowali do panujących reguł.
A co do czepiania, pytałeś kilka razy o ogłoszenia i za każdym razem odpowiadałam pytaniem czy spełniłeś warunki aby te ogłoszenia się ukazały. Nie można nic nie zrobić i obrażać się na innych, że oni w związku z tym też nic nie zrobili.
Zdjęcie Józi rozumiem, że wklejone poglądowo, bo jeżeli niechcący ktoś je wykorzysta i jeszcze stworzy historię Józi i zrobi ogłoszenie to sama osobiście poproszę go o ściągnięcie takiego ogłoszenia, bo to jest cholernie nie fair wobec innych, którzy postępują tak jak jest to ustalone. I nie będzie to moja złośliwość tylko konsekwencja w ustaleniach i działaniu. Mam nadzieję, że jest to jasne i przejrzyste!

Maluch w Dobrym Wecie ma pękniętą przeponę, Raczej na pewno nie przeżyje operacji, bo nie je wcale od kilku dni, jest tylko na kroplówkach i ma silny koci katar. Podjęłam jednak decyzję o operacji, szanse prawie zerowe ale mieliśmy i mamy koty, które żyją wbrew wszystkim lekarzom, prawom natury, logiki, fizyki i wszystkim innym. Mogłam jeszcze zadecydować o uśpieniu ale dla maluszka żadna różnica czy ja go uśpię celowo czy odejdzie przy podawaniu narkozy a warto spróbować, może Opatrzność Boska będzie czuwać nad malcem ...

Z kolejnych "dobrych wieści" to to, że Etiopia jest na intensywnej terapii na Botanicznej, nie znam szczegółów, bo nawet nie wiem czy to ona odpisała mi na sms'a. Dzwoniliśmy do niej od kilku dni i nie było odzewu, w końcu dzisiaj przyszła wiadomość.

Do tego Pan Sowa i ta interwencja dzisiaj, mam nadzieje, że obejdzie się bez ofiar ...

Mocno nerwowy dzisiaj dzień :evil:

Tweety

Post » Wto wrz 21, 2010 10:44 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

o rany
po całości
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto wrz 21, 2010 11:39 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:p. Marlena już zaopiekowała się inną sierotą jak się okazało, że Miko nieadopcyjny :(

dla wolontariuszy po kosztach czipu.

Kosma, Ty jesteś dobra w listach kolejkowych więc proszę Cie o sporządzenia takiego zostawienia chętnych. W tym wypadku decyduje kto pierwszy ten lepszy, bo na ten moment mamy chyba 20 sztuk czipów. Jak będę wiedzieć ile jest chętnych kotów to domówię

Tweety

Post » Wto wrz 21, 2010 13:40 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:

dla wolontariuszy po kosztach czipu.

Kosma, Ty jesteś dobra w listach kolejkowych więc proszę Cie o sporządzenia takiego zostawienia chętnych. W tym wypadku decyduje kto pierwszy ten lepszy, bo na ten moment mamy chyba 20 sztuk czipów. Jak będę wiedzieć ile jest chętnych kotów to domówię

A ile kosztuje czip?
I czy mogę łapać tego dzikusa?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto wrz 21, 2010 13:46 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Tweety pisze:..........Maluch w Dobrym Wecie ma pękniętą przeponę, Raczej na pewno nie przeżyje operacji, bo nie je wcale od kilku dni, jest tylko na kroplówkach i ma silny koci katar. Podjęłam jednak decyzję o operacji, szanse prawie zerowe ale mieliśmy i mamy koty, które żyją wbrew wszystkim lekarzom, prawom natury, logiki, fizyki i wszystkim innym. Mogłam jeszcze zadecydować o uśpieniu ale dla maluszka żadna różnica czy ja go uśpię celowo czy odejdzie przy podawaniu narkozy a warto spróbować, może Opatrzność Boska będzie czuwać nad malcem ...............

Z kolejnych "dobrych wieści" to to, że Etiopia jest na intensywnej terapii na Botanicznej, nie znam szczegółów, bo nawet nie wiem czy to ona odpisała mi na sms'a. Dzwoniliśmy do niej od kilku dni i nie było odzewu, w końcu dzisiaj przyszła wiadomość.

............

Oj...i oj...

W kwestii formalnej: Józia jest wystawiana - ale z wątku schroniskowego - jako kot schroniskowy z namiarami na Tunisię, ToraNeko i schronisko. Ogłoszenia były robione jeszcze zanim trafiła do Marka. Przydałoby się teraz zrobić jej nowe. No ale to chyba oczywiste. Piszę, żeby się ktoś nie zdziwił, jeśli faktycznie znajdzie takie ogłoszenie gdzieś w necie :wink:

Gratuluję udanych niedzielnych osiągnięć :)

Edit:
Takie coś wisi na pierwszej stronie: viewtopic.php?f=1&t=117463

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto wrz 21, 2010 13:58 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Zrobiłam przelew ze "szkolnego bazarku" na Totkę:

Po odliczeniu kosztów przesyłki wyszło 31 zł (elzak3 10 zł, queen_ink 8 zł, Kotek&Tosia 8 zł, musia 5 zł)

oraz wpłaciłam 10 zł za książkę od vanji, którą to (książkę) wzięłam z Kocimskiej - za twoją, Tweety, zgodą :wink:

Przelew stosownie opisany.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Wto wrz 21, 2010 15:07 Re: K-ów, zapraszamy na Piknik Rodzinny 19.09, Błonia!

Etiopia miała udar :( przenieśli ją właśnie na salę ogólną ale przez telefon to nie brzmiała za bardzo :( Pozdrawia wszystkich i prosi o kciuki. Myślę, że jakiś podtrzymujący sms poprawiłby jej troszkę nastrój, odwiedzin sobie nie życzy, jest jednak bardzo słaba jeszcze.

Wislackikot dzwonił, strat w ludziach i sprzęcie brak. Gościowi machnął zieloną legitymacją wspomniał o kosztach utrzymania zwierząt (6 psów mu zabrali) do momentu orzeczenia sądu o odebraniu i pan grzecznie podpisał zrzeczenie od ręki. Ma zapowiedziane, że jak się pojawią kolejne to taryfy ulgowej nie będzie, w końcu to już recydywa :twisted: . Pani Alina będzie je utrzymywać leczyć i kastrować. Na razie przejechały się śliczną BMW-icą ze skórzana tapicerką :mrgreen: Malutka sunia jest w ciąży, jutro wet dla wszystkich

do Dobrego Weta boję się dzwonić na razie ale oni też nie dzwonią to chyba maluch żyje.

O Platynce już odpisałam. No comments, zwłaszcza, że rozmawiałam z nimi w tym roku :evil:

Aha, pilnie budy potrzebne, tam będzie nawet 10 psów na tej działce. Nie ma ktoś dostępu do jakichkolwiek?

Tweety

Post » Wto wrz 21, 2010 17:16 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

a może ktoś ma stare szafki kuchenne albo jakiekolwiek, z których można zrobić tymczasowe schronienie?

Odnośnie Platynki - kotka waży ok ....900 gramów :evil: Ona ma dwa lata. Jest nieszczepiona, nieodrobaczana, nieciachnięta i ma usunięte pazury, bo drapała meble, ma mega biegunkę i wygląda jak cień kota :evil: W dodatku cień kosmicznie przerażony. Kocurek, którego też porzucili z nią jest przynajmniej miziankowy ale tez w fatalnym stanie. Natomiast ukochana koteczka ma wszystko co powinna, pazurki też i robi tam za królewnę, podobnie jak jej pani, której zadaniem jest leżeć i pachnieć :evil: A ja śmiałam tam dzwonić i denerwować paniusię pytaniami o wywiązanie się z umowy i sterylkę. I mąż jej później nie mógł uspokoić, bo chyba, ku..a, miała wapory albo dostawała globusa. Po dzisiejszym dniu to chyba mnie szlag zaraz trafi :evil: Aha, i przywiozła Platynkę banda śmierdzących narkomanów (zwłaszcza, że to była siostra Zowisi :roll: ). Co za poj..by nie ludzie??!!

Mała sunia z interwencji pojechała na sterylkę do Dobrego Weta, ona jest jeszcze mniejsza od Żaby bidusia :(

Tweety

Post » Wto wrz 21, 2010 17:19 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Kciuki za Etiopię :!:
:(

Chciałabym zaczipować Maszę, gdyż w jej przypadku rozważam też dom wychodzący (już wysłałam Kosmie pw).

Jeśli chodzi o szczepienie maluchów, to mi też Szpeyer powiedział, że od 1-szego szczepienia muszą
minąć 4 tygodnie, 2 to za mało.

Twety, cen testów i odrobaczacza jeszcze nie znam.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto wrz 21, 2010 18:05 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Kocimiaki obsłużone, szczylki nakarmione. Framuga mimo sterylki nadal rozstawia wszystkich po kątach, Flip i Flap uciekają i chowają się pod palety.
Niestety nie miałam czasu ich dopaść i wygłaskać, a szkoda, bo im to bardzo potrzebne.

Zostawiłam na stole w kopercie klucze dla Małgosi, która na sobotę ma się umówic z Kingą na sprzątanie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]