[WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 22:16 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

mój dorosły balijczyk (KASTRAT) okazał aię srebrny po ponad roku, mając za sobą 2x CAP i BOSx2 u Kurkowskiego. W moim daltoniźmie oświeciła mnie wspomniana wcześniej Niemka która z bal b21 zrobiła mi niedzielną niespodziankę Bal X !!!! nie chcę jej więcej widzieć na oczy

ania1725@wp.pl

Od: Wto wrz 14, 2010 20:11

Post » Pon wrz 20, 2010 22:23 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

ania1725@wp.pl pisze:mój dorosły balijczyk (KASTRAT) okazał aię srebrny po ponad roku, mając za sobą 2x CAP i BOSx2 u Kurkowskiego. W moim daltoniźmie oświeciła mnie wspomniana wcześniej Niemka która z bal b21 zrobiła mi niedzielną niespodziankę Bal X !!!! nie chcę jej więcej widzieć na oczy

To w ogóle jest jakaś paranoja! 8O Czyżby zaczęły się zmieniać trendy kolorystyczne? :roll:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto wrz 21, 2010 9:55 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Nie zapomnę jak dwa lata temu na Poznańskiej wystawie , Angelika powiedziała o przepięknej szylkretowej RAG , ściągniętej z Holandii - że to nie jest RAG .
Tak samo było z RAG n 04 , w standardzie jest biały pas ciągnący się od brody poprzez brzuch aż do ogona a ona uznała to za wadę :(
To była absolutna porażka dla niej .
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Wto wrz 21, 2010 11:32 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

danunka pisze:wg tej gazety wystawa bydgoska
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... kotem.html

była wystawą światową :wink:
"Pers o imieniu ..... pokonał 250 innych kotów z całego świata " - :ok:

no proszę Devony nie powodują alergii :ryk: ale chociaż napisali z wielkiej litery :roll:

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Wto wrz 21, 2010 12:03 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Majorka,
mamy tu przykład problemów emocjonalnych Niemki, która to chyba była aż tak zdesperowana swoimi poczynaniami, że nie wiem czy ktoś to zauważył, jednakże w niedzielę po prostu wyszła w trakcie "rozdzielania" BOB. zauważył to ktoś? zawinęła plecak i wyszła ze słowami "bay bay". no oniemiałam. po czym pan prowadzący zapytał gdzie jest A.K to stwierdzono że w sekretariacie. otóż nie, ona po prostu "zawinęła się i wyszła" kolokwialnie mówiąc bo inaczej nie można. jeżeli JEJ EKSCELENCJA uznała wystawę za zamkniętą to mogła chociaż poczekać na (nieszczere) brawa i opuścić lokal mniej ostentacyjnie. Ale umówmy się że jest to ważna persona i jej wolno(?).
jednocześnie przyznam, że wystawa przy sopockiej się chowa. zarówno pod względem logistyki jak i przygotowania. nie jestem tu jakimś zapaleńcem i nie mam doświadczenia rzędu lat liku jednakże dla początkującego wystawcy to mnie zniechęciła.ale mimo wszystko miło było spotkać znajomych i poznać nowych ludzi :)
:D

ania1725@wp.pl

Od: Wto wrz 14, 2010 20:11

Post » Wto wrz 21, 2010 12:07 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Co do wystawy.
Bardzo zaluje, ze bylo slabe zaopatrzenie w kocie akcesoria.
Ring na gorze nie zdal egzaminu - przeciskanie sie z kotem wsrod napastliwego tlumu jest malo przyjemne.
Rozmieszczenie glosnikow na hali rowniez nie bylo trafione, niektore koty "siedzialy" pod glosnikami co raczej nie wplywalo na nie zbyt rozluzniajaco.

Wystawa bardzo pouczajaca 8)

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto wrz 21, 2010 13:24 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Basia_D pisze:Co do wystawy.
Bardzo zaluje, ze bylo slabe zaopatrzenie w kocie akcesoria.
Ring na gorze nie zdal egzaminu - przeciskanie sie z kotem wsrod napastliwego tlumu jest malo przyjemne.
Rozmieszczenie glosnikow na hali rowniez nie bylo trafione, niektore koty "siedzialy" pod glosnikami co raczej nie wplywalo na nie zbyt rozluzniajaco.

Wystawa bardzo pouczajaca 8)

Brak sklepu z większą ilością kocich akcesori ,karmy itp.,wynika z powodu ,,sponsora generalnego,, ,który w piątek przed wystawą został przez organizatorów wyproszony z hali.
Ilość i jakość towaru który chciał zaoferować wystawcom pozostawię bez komentarza.

dimka

Od: Pon sty 09, 2006 9:40

Post » Wto wrz 21, 2010 13:42 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Dziękujemy serdecznie wszystkim hodowcom, którzy przybyli do Bydgoszczy ze swoimi pięknymi kotami.

Dziękujemy sędziom, Pani Irenie Nalewaj, która wraz z Rafałem Lewandowskim i Olkiem fachowo i sprawnie obsługiwali sekretariat wystawy, Panu Romanowi Grabara za prowadzenie wystawy i Best in Show, Marzenie Włodarskiej, szefowej stewardów, za wspaniałą jak zwykle opiekę nad ringiem i stewardami oraz stewardom za piękne prezentowanie kotów w Best in Show i pomoc sędziom.

Organizatorzy wystawy członkowie Cat Club Bydgoszcz

dimka

Od: Pon sty 09, 2006 9:40

Post » Wto wrz 21, 2010 15:33 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Majorka pisze:
ania1725@wp.pl pisze:mój dorosły balijczyk (KASTRAT) okazał aię srebrny po ponad roku, mając za sobą 2x CAP i BOSx2 u Kurkowskiego. W moim daltoniźmie oświeciła mnie wspomniana wcześniej Niemka która z bal b21 zrobiła mi niedzielną niespodziankę Bal X !

To w ogóle jest jakaś paranoja! 8O Czyżby zaczęły się zmieniać trendy kolorystyczne? :roll:

Tu nie chodzi o trendy, tylko o prosty fakt, że nie wszyscy sędziowie potrafią trafnie rozpoznać kolor.
Akurat Angelika Kneifel jest w tym bardzo dobra, w przeciwieństwie do innych, których z nazwiska wymieniać nie będę ;)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto wrz 21, 2010 15:45 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

milva b pisze:
Majorka pisze:
ania1725@wp.pl pisze:mój dorosły balijczyk (KASTRAT) okazał aię srebrny po ponad roku, mając za sobą 2x CAP i BOSx2 u Kurkowskiego. W moim daltoniźmie oświeciła mnie wspomniana wcześniej Niemka która z bal b21 zrobiła mi niedzielną niespodziankę Bal X !

Tu nie chodzi o trendy, tylko o prosty fakt, że nie wszyscy sędziowie potrafią trafnie rozpoznać kolor.
Akurat Angelika Kneifel jest w tym bardzo dobra, w przeciwieństwie do innych, których z nazwiska wymieniać nie będę ;)

Po wystawie w Bydgoszczy śmiem twierdzić, że nie wie jednak jak wygląda pręgowanie 25. Więc czy "bardzo dobra" ... mam spore wątpliwości.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto wrz 21, 2010 15:54 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

OloK. pisze:Po wystawie w Bydgoszczy śmiem twierdzić, że nie wie jednak jak wygląda pręgowanie 25. Więc czy "bardzo dobra" ... mam spore wątpliwości.

Zupełnie się nie znasz,to są duchy przecież :lol:

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Wto wrz 21, 2010 16:03 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Salami pisze:
OloK. pisze:Po wystawie w Bydgoszczy śmiem twierdzić, że nie wie jednak jak wygląda pręgowanie 25. Więc czy "bardzo dobra" ... mam spore wątpliwości.

Zupełnie się nie znasz,to są duchy przecież :lol:

No przecież ... I zapomniałaś dodać, że rodzice też mają inne kolory niż w rodowodach (no bo po dwóch 24 nijak 25 nie wyjdzie) - co jak rozumiem sędzia stwierdziła bez naocznych oględzin owych kotów ;-)

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto wrz 21, 2010 16:32 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

OloK to pozwolisz ze i ja sie wtrace. Nie wiem jak to jest u Was, ale dam dwa przyklady BRI gdzie urodzily sie BRI 25 i wcale nie po rodzicach 25 ale niosacych to pregowanie.

matka BRI ns 22 62;ojciec BRI d ( w 6 pokoleniu ma BRI d 25 ) - dziecko BRI f 25

Obrazek
Obrazek

matka BRI d 24; ojciec BRI d ( w rodowodzie ma zarowno pregowanie 21 jak i 25 ) - dziecko BRI d 25 ( biala broda i szczatkowe pregowanie )

Obrazek

A tak taki kociak BRI d 25 wyglada jak jest dorosly
Obrazek
Obrazek

I powiem tak o ile w pierwszym wypadku nie ma watpliwosci ze to 25
O tyle w wypadku koloru BRI d na wystawach sedziowie gdy nie widza duchow to juz podejrzewaja ze to 25 bo za gladki. A w 25 nie dosc ze wystepuja szczatkowe pregi to jeszcze zawsze musi byc biala broda.
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 16:58 przez CZANKRA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto wrz 21, 2010 16:51 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

Czankra, OloK. napisała "po dwóch 24 nijak nie wyjdzie 25". 25 po gładkim rodzicu to zupełnie inna rozmowa, niż 25 po dwóch 24, co jest raczej niemożliwe (chyba, że jakaś mutacja "w locie" się zdarzyła :twisted: )
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Wto wrz 21, 2010 17:01 Re: [WYSTAWA] BYDGOSZCZ 18 i 19 WRZESIEŃ 2010

A jezeli obydwoje niosa 25 ? Az tak sie nie znam ,ale moze od Was czegos nowego sie naucze :P

My dopiero od 2 lat pracujemy nad gladkimi rudymi kotami bez duchow. Na razie w Polsce mamy 3 kocury takie i 4 kotki hodowlane. Z czego 2 kotki juz urodzona w Polsce. Oczywiscie mam nadzieje ze takich rudych kotow bedzie coraz wiecej i nie beda mylone z BRI d 25 lub innymi kolorami :ryk:
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 17:20 przez CZANKRA, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

[poprzednia][następna]