Zulusek i Nikita część I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 20:31 Re: Zulusek i Nikita - Sonia przetoka...

U mnie taki hamaczek nie będzie miał racji bytu niestety :(
ale fajnie, że Zuluskowi się podoba :ok:
akcja z ćmą przednia. Co te koty widzą w robalach :roll: moje zjadają, co upolują :roll:

Cieszę się, że z Sońką już dobrze :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sie 10, 2010 22:24 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

W poprzednim mieszkaniu były konwektory i na nich niestety tez hamaczka bym nie zawiesiła. Ale hamaczek rewelacyjnie zawisa też...na drzwiczkach szafek / szuflad :wink: . Dzięki temu hamaczkowi jak siedzę przy kompie to Zulciu asystuje mi tuż obok na hamaczku. Wcześniej kładł się mi pod biurkiem na półce z drukarką i niestety czasem drukarkę z pazura pociągnął...kładłam ręcznik ale on się zsuwał...A teraz idealnie na wyciągnięcie mojej dłoni śpi zawsze obok :1luvu: :wink:

Wiesz...ta ćma była naprawdę spora gabarytowo, taka kudłata...jak on toto zjadł (któryś ON)...bleee

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro sie 18, 2010 12:02 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Sonia świruje :( ...Zaczyna strasznie dużo szczekać...na każdego! Ostatnio nie poznała TŻta wychodzącego z auta i wystartowała do niego ostro szczekając! Dopiero jak usłyszała jego głos to się uspokoiła...Później dostało się mojej cioci...dobrze, że profilaktycznie była przypięta smyczą do bramy bo gdyby nie smycz pewnie wskoczyłaby z zębami na ciocię!Myślę, że to przez osłabionych wzrok i słuch nadrabia szczekaniem i nagłym pojawieniem się agresywności.... Tylko dotąd tak nie było...czyżby to tak szybko postępowało?A była tak łagodnym, ciapowatym psem... :(

Asia_Siunia

Post » Śro sie 18, 2010 13:34 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Ale mówilaś Asiu, że wg tabeli, to Sonia jest już psem wiekowym, tak? To na pewno przez to pogorszenie wzroku i sluchu. Biedulka...... :(
starość nie jest laskawa dla żadnego z gatunków :(

Kciuki za Sonieczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw wrz 02, 2010 12:55 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Wszem obecnym melduję, iż według mojego TZta patrzącego na koty..."będzie mroźna i wczesna zima" :wink: Na pytanie skąd to wie, odpowiedział "bo koty jedzą jak głupie i jak już się ofutrzyły! No popatrz, popatrz jakie gęste futra już mają!...a to dopiero wrzesień" :!: Tak więc jak nic należy już drwa na zimę rąbać i opału więcej kupić....

Puki co u mnie właśnie lunęło...brrr
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 13:18 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Post » Czw wrz 02, 2010 13:16 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Asia_Siunia pisze:Wszem obecnym melduję, iż według mojego TZta patrzącego na koty...będzie mroźna i wczesna zima :wink: Na pytanie skąd to wie, odpowiedział "bo koty jedzą głupie i jak już się ofutrzyły! No popatrz, popatrz jakie gęste futra już mają!...a to dopiero wrzesień" :!: Tak więc jak nic należy już drwa na zimę rąbać i opału więcej kupić....

Każ TZ-towi wypluwać, trzy razy, przez lewe ramię i co tam jeszcze trzeba :evil: ja nie chcę zimy, ja się jej boję w nowym miejscu :strach:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 02, 2010 13:28 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Georg-inia....też "tfufam" ...

Asia_Siunia

Post » Czw wrz 02, 2010 13:42 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Georg-inia pisze:
Asia_Siunia pisze:Wszem obecnym melduję, iż według mojego TZta patrzącego na koty...będzie mroźna i wczesna zima :wink: Na pytanie skąd to wie, odpowiedział "bo koty jedzą głupie i jak już się ofutrzyły! No popatrz, popatrz jakie gęste futra już mają!...a to dopiero wrzesień" :!: Tak więc jak nic należy już drwa na zimę rąbać i opału więcej kupić....

Każ TZ-towi wypluwać, trzy razy, przez lewe ramię i co tam jeszcze trzeba :evil: ja nie chcę zimy, ja się jej boję w nowym miejscu :strach:

no też bym się bała, jakbym miała taki hektar odśnieżania jak Wy :twisted:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw wrz 02, 2010 14:37 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Prawdą jednak jest, ze koty się już nieźle ofutrzyły i przybrały w sierpniu po 20dkg....a do zimy jeszcze trochę 8)

Asia_Siunia

Post » Czw wrz 02, 2010 15:02 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

mój Cypis też ofutrzony mocniej niż zeszłego lata.......ale nawet taki był jak upały po 40 stopni były, więc nie wiem jakie to ma znaczenie co do wróż na zimę :)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw wrz 02, 2010 16:57 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Ale o ile mnie pamięć nie myli to Cypisek w zeszłym roku ciutkę chorował i pisałaś, że ma gorsze futerko i kryzę...wg. mojego TZta "koty wiedzą co robią"....(coś na zasadzie tego kawału o pogodzie i indianach) :wink:

Asia_Siunia

Post » Pt wrz 03, 2010 8:24 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Asia_Siunia pisze:...wg. mojego TZta "koty wiedzą co robią"....(coś na zasadzie tego kawału o pogodzie i indianach) :wink:

prawda w tym jest jakaś... nasza Miriam wygląda już jak mop :roll:
mam kolegę, który to samo mówi o dziewczynach: że zima ciężka będzie, bo laski więcej jedzą :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 03, 2010 16:50 Re: Zulusek i Nikita - letnie polowania na ćmy i depilatory ;)

Georg-inia pisze:
Asia_Siunia pisze:...wg. mojego TZta "koty wiedzą co robią"....(coś na zasadzie tego kawału o pogodzie i indianach) :wink:

prawda w tym jest jakaś... nasza Miriam wygląda już jak mop :roll:
mam kolegę, który to samo mówi o dziewczynach: że zima ciężka będzie, bo laski więcej jedzą :roll:

:ryk:

Asia_Siunia

Post » Pon wrz 20, 2010 21:35 Re: Zulusek i Nikita - idzie zima????

Koty maja się dobrze - apetyty nadal na wysokim poziomie :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Asia_Siunia

Post » Pon wrz 20, 2010 22:08 Re: Zulusek i Nikita - idzie zima????

Chłopcy wyglądają wręcz cudownie :1luvu: a te pozy Zulusa... :ryk:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]