Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 12:09 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Niedługo nie dam rady zapakować Toriny do transportera, a mamy dość spory bo Capri II. A tak w ogóle, to Torina też jest super kotem :mrgreen: dzisiaj np. obserwowała kotłujące się za zasłoną koty i tylko od czasu do czasu pociągała ciekawie noskiem :mrgreen: kolejny temat na super opowieść :mrgreen:

Muszę przyznać że spodziewałam się małego żarłoczka, a tu niespodzianka! Felicja okazała się... niejadkiem! tak tak, mielona wołowina i paszteciki są fuj, nawet ulubiony kurczaczek i suche zostaje w miskach :shock: no szok po prostu...

Banerek T&F (tymczasowy/nietymczasowy) :roll: dla chętnych :roll:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/h7sw5][IMG]http://img444.imageshack.us/img444/6661/banerekp.png[/IMG][/URL]

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt wrz 17, 2010 15:49 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Mamba rządzi :ryk:
No po prostu zazdroszczę przyszłemu domkowi takiego kontaktowego i komicznego kota :wink: :1luvu:

p.s: a zdjęcie cioci iskry z kayem wyszło? :oops:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt wrz 17, 2010 16:48 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Czytam o Torinie , oglądam zdjęcia i nie mogę nadziwić się
że wciąż mówisz ,że jest brzydka..
Przecież ona jest śliczna :1luvu:
taka kolorowa i ma miły pycholek :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt wrz 17, 2010 22:52 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

:ok: :ok: :ok:
Jutro doczytamy
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob wrz 18, 2010 14:17 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

iskra666, wyszło, wyszło - jeśli nie masz nic przeciwko, to oczywiście wstawię.

Witamy Annaa w wątku T&F :mrgreen: Torina może na zdjęciach wygląda cudnie, ale zdjęcia nie oddają jej... prawdziwej urody, a raczej braku tej urody :oops: doskonale wiedzą to dziewczyny które widziały Torinę osobiście (ruru, Sis, Duszek686, CoolCaty, kiche_wilczyca, atla) - Torina ma bardzo paskudne ranki i wyłysienia :( takie kotki jak ona, nie zagrzewają miejsca w schroniskach, a Torina tkwiła w nim od bodajże Lutego...?

Felicja/Delicja - kotek warkotek, albo wrzaskotek :mrgreen: o tej kotce można pisać godzinami, ale muszę ograniczyć czas, więc będzie tylko kilka słów.

Wczoraj zabrałam Felcię do weterynarza, dla towarzystwa wziełam też Majkę, na szczepienie. Kotki nie chciały siedzieć w jednym transporterku, więc Maja postanowiła zrobić tzw. wymianę, i kiedy wsadzałam Felcię do transporterka, to ona nagle postanowiła z niego wyjść. Więc maluchy pojechały w osobnych transporterkach. Maja w kociej torbie, a Felcia w ogromnym transporterze. W samochodzie Felcia tylko raz miaukneła, a potem zabrała się za podziwianie widoków zza szyby. Te migające obrazki bardzo się jej spodobały, świadczą o tym chociażby łapki wyciągnięte prosto przed siebie i dumny wzrok - no tak, nie wiem gdzie jadę, ale napewno będzie fajnie. Maja natomiast cała we własnej ślinie... ona już dobrze wie gdzie jedzie... ale najważniejsze, nie wpadać w panikę. No i dojechaliśmy - Maja zdążyła już zwymiotować, a Felicja, dobrze zrelaksować i odprężyć :mrgreen: Na pierwszy ogień poszła oczywiście Panna Fela, bo tu pracy było trochę więcej niż u Majki. Pani weterynarz obejrzała kicię i stwierdziła że na oko, wygląda całkiem dobrze, uszy i oczy czyściutkie, piękne ząbki. Pojawił się problem z wyciągnięciem szwów - wetka stwierdziła że w Warszawie są dobrzy wet-krawcy. Faktycznie, trochę ciężko było usunąć ten posterylkowy szew, a dzielna Felicja tylko dwa razy przekręciła się na drugi bok, niezadowolona z przebiegu sytuacji. Malutka dostała też Fiprex na kark i przy okazji, zważyliśmy burą pannę - waży całe 3,7kg (!) na końcu zapakowaliśmy buregokotka do transportera (bardzo, bardzo chciała do niego wejść) W domu natomiast wolała w nim zostać - widocznie wizyta w lecznicy bardzo jej się spodobała, podobnie jak Mambie, który z uporem maniaka pakuje się do otwartej kociej torby :mrgreen: mają bardzo podobny gust, chciałabym żeby reszta kotów też go miała - uniknelibyśmy stresujących sytuacji.

Felicja jada suchego Orijena kitten, mokre Sensitivity Control i mokrego Conva. Nie rzuca się histerycznie na jedzonko, a nawet ba! zawsze coś zostawia, co bardzo cieszy moje koty (szczególnie Sally i Mambę) których niedługo trzeba będzie pewnie odganiać kijem :mrgreen: Felcia skusiła się też na puszeczkę Gourmeta Diamant. Oczywiście duet S&M dopilnowali, żeby miseczka lśniła czystością.

Trochę foto/koto/fotek. Niestety, tylko Felicji, Torina nie jest typem modelki, obiektyw jej nie lubi, albo Torina obiektywu :roll: można powiększać!

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Cameo

Post » Sob wrz 18, 2010 14:53 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Torina może na zdjęciach wygląda cudnie, ale zdjęcia nie oddają jej... prawdziwej urody, a raczej braku tej urody :oops: doskonale wiedzą to dziewczyny które widziały Torinę osobiście (ruru, Sis, Duszek686, CoolCaty, kiche_wilczyca, atla) - Torina ma bardzo paskudne ranki i wyłysienia :( takie kotki jak ona, nie zagrzewają miejsca w schroniskach, a Torina tkwiła w nim od bodajże Lutego...?

Jeszcze nie doczytałam wszystkiego o Torinie , bo brakło czasu.
Bidulinka :( na pewno bardzo dokuczają jej te ranki na skórze.
Oglądałam filmik na którym mocno drapała się :(
Mam nadzieję ,że kiedyś uda się to wyleczyć .
A ja i tak uważam ,że ona jest śliczna i lubię koty z charakterem :mrgreen:

A Felicja też cudna :D :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob wrz 18, 2010 15:56 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Torinusiu, hopsiaj po domek :ok: :ok:

Felcia jest przepiekna :1luvu: :1luvu: pomijajac zagrozenie, ze kicia moglaby nie przezyc porodu, jest mi przykro, ze musialo dojsc do sterylki aborcyjnej... Skoro sie mizia, ufa ludziom, musiala byc domowa, a wiec moglabyc wczesniej wysterylizowana. Ale coz... to wina czlowieka, a placi za to kotka. Teraz bedzie lepiej, juz nie bedzie rodzic co chwile i cierpiec glodu. Nie bedzie wiecej sprowadzala na swiat glodujacych kociat. Bure kotki maja wziecie, wiec jestem pewna, ze szybko znajdzie swoj "naj" domek :1luvu:
Bardzo mi sie to imie podoba :ok: oby przynioslo jej szczescie :ok:
Kamila, jak juz sie zacznie tymczasowac, to potem niestety jest czesto tak, ze rozsadek mowi co innego a serce tez calkiem co innego jeszcze :)
Z tego, co czytam tu i tam na miau, nie ty pierwsza i nie ostatnia masz taki "problem" ;) Ale jak tu odmowic pomocy tak niesamowitej kociej istotce?! :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob wrz 18, 2010 20:57 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Cameo, tym ze to niejadek sie nie przejmuj. u nas Renesh zjada mniej wiecej 1/3 tego co Kazar, a sa podobnej postury...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Nie wrz 19, 2010 16:14 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

i co tu tak cicho? Kicie takie piekne do pokochania calym sercem od zaraz :1luvu: :1luvu: czekaja wlasnie na to serce... :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie wrz 19, 2010 20:37 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

To ja się melduję jak zawsze spóźniona :oops: :oops: :oops:. Cameo ale się u Ciebie dzieje. Felicja piękna :1luvu:. Cała gromadka do pozazdroszczenia.
Piękne ogłoszenie Torci napisałaś :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon wrz 20, 2010 4:39 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

:ok: za domki
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pon wrz 20, 2010 11:01 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Cześć rybcie. Jak miło Cię tutaj widzieć :1luvu:

Torina przestała kuwetkować. Na początku załatwiała się pod stołem, ale odkąd postawiłam tam stertę pudeł jest spokój, a raczej był spokój, bo Torina "wróciła pod lodówkę". Szczęście w nieszczęściu siusia do kuwety wyłożonej gazetami, choć nie zawsze, bo kilka dni temu zrobiła to pod drzwiami. Felicja to natomiast bezproblemowy kotek, załatwia się grzecznie do kuwety (tylko raz/na początku zdarzyła jej się drobna wpadka) ale to tylko dlatego że nie potrafiła wejść do krytej z drzwiczkami, ale odkąd ściągnełam drzwiczki, to nie zanotowaliśmy żadnych nowych wpadek.

A teraz dziewczynki korzystają z być może, ostatnich promieni słoneczka - Torina na fotelu, a Felcia pod moim stolikiem. Mam nakręcony filmik z Felicją, ale czekam na profesjonalną kamerę (sąsiad obiecał mi pożyczyć :mrgreen:) to zrobimy filmik i zaczniemy ogłaszać burassa :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 11:04 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Pon wrz 20, 2010 11:03 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Napisałam wierszydełko
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 20, 2010 14:18 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

a co to za moczenie? Torciu, proszę się opamiętać, no!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

[poprzednia][następna]