dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie wrz 19, 2010 16:50 dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Szukam psa - od zawsze oboje z mężem marzymy o owczarku niemieckim, ale dopiero teraz jesteśmy w stanie zaadoptować pieska. Myślimy o piesku jak najmłodszym - mamy 4 charakterne koty, wszystkie po przejściach - znajdowane na ulicy, po wypadkach, zagłodzone, jeden na pewno był kiedyś bity. Poza tym zdarza się, że lądują u nas koty na tymczasie, a zależy nam na tym, żeby zwierzęta żyły ze sobą zgodnie. Wydaje nam się, że szczeniaczek byłby tutaj najlepszym rozwiązaniem, od małego uczyłby się, że w domu są inne stworzenia, niekoniecznie tego samego gatunku. Jeśli jednak pojawi się piesek starszy, także jesteśmy otwarci - byle był łagodny i akceptował koty (nie mówiąc o nas...:-).

Mieszkamy na bardzo zielonym osiedlu domków jednorodzinnych, mamy nieduży ogródek (piesek będzie oczywiście mieszkał w domu, po ogródku zaś może sobie biegać, kiedy będzie miał na to ochotę) i bardzo dużo miejsc spacerowych tuż koło domu (duża łąka, las). Zgadzamy się na wizyty przedadopcyjne, poadopcyjne oraz podpisanie umowy. Piesek zostanie wysterylizowany lub wykastrowany po osiągnięciu odpowiedniego wieku. Zapewniamy pełną opiekę weterynaryjną (od lat mamy zaprzyjaźnioną lekarkę, która leczy nasze koty, a do tego jest naszą sąsiadką), dobrą karmę i dużo uwagi.

Mój telefon to: 608-162-875.

joanna77

Od: Wto wrz 08, 2009 19:05

Post » Nie wrz 19, 2010 16:54 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie wrz 19, 2010 17:03 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Dziękuję, szukałam już na dogomanii wcześniej, ale na razie nie wypatrzyłam "naszego" pieska.

joanna77

Post » Nie wrz 19, 2010 17:17 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Może jednak starsza psina? - na Zwierzyńcu znalazłam takie wątki:
viewtopic.php?f=21&t=117299
viewtopic.php?f=21&t=117018

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie wrz 19, 2010 17:25 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

W sprawie Azy już dzwoniłam - nigdy nie miała do czynienia z kotami. Pani, z którą rozmawiałam, bardzo mnie jednak przestrzegała przed adopcją dorosłego psa, skoro mam w domu koty - podobno nawet psy wychowane razem z kotami, z trudem (jeśli w ogóle) akceptują obce koty. Szukamy więc młodziutkiego pieska.

joanna77

Post » Nie wrz 19, 2010 17:34 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Ja ze zdaniem tej Pani absolutnie się nie zgadzam, ja najpierw miałam 2 psy w domu nie miały kontaktu z kotami a wręcz Pysia na ulicy koniecznie chciała każdego kota oszczekać i pogonić. Psy miały 3 lat gdy w domu pojawił się 1 kot potem 2 i nie mają z kotami żadnego problemu. Na początku koty się psów bały ale jak zobaczyły że nie są straszne i nie zrobią im krzywdy to im przeszło.
Owszem są psy które kotów poprostu nie tolerują, ale nie znaczy to automatycznie, że starszy pies nie zakceptuje kota. To raczej kwestia charakteru psa a nie jego wieku.

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Nie wrz 19, 2010 17:37 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Rozumiem, ale ja nie mogę sobie pozwolić na ryzyko. Jeśli piesek nie miał kontaktu z kotami, to tym bardziej. Każde ze zwierząt, które jest już w domu, sporo przeszło i nie chcemy ich narażać na stres większy niż to koniecznie, nie mówiąc o stresie, który przechodziłby pies, gdyby okazało się, że z powodu antagonizmów z kotami nie może u nas zostać.

joanna77

Post » Nie wrz 19, 2010 19:04 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Obrazek

Petra, jest młodziutka, ma zaledwie półtora roku. Mieszka z dużym stadem kotów - jest dla nich przyjazna i łagodna.

wiecej na stronie www.miaukot.org

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto wrz 21, 2010 19:50 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

W Fundacji w Opolu jest fajny psiak "owczarek niemiecki", ale ma 3 lata.
Może akurat przypadnie Wam do gustu. Koty też tam są więc można popytać jak on reaguje na nie.
Tutaj jest jego ogłoszenie:
http://allegro.pl/owczarek-niemiecki-do ... 22472.html

Obrazek

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro wrz 22, 2010 15:39 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

Mam kilka psiaków do zaproponowania z przytuliska pod Łodzią...

Klara - błąkała się po osiedlu razem z Matim. Jest młoda, myślę że ma ok. 1,5 - 2 lat. Do kotów nie sprawdzona, ale możemy sprawdzić.

Obrazek

Mati - błąkał się razem z Klarą. Ma ok. 1,5 - 2 lat. Do kotów nie sprawdzony, ale możemy sprawdzić.

Obrazek

Gina - została zabrana z opuszczonej posesji razem z 7 rodzeństwa, ale tylko ona nie znalazła domu. Ma ok. 4 miesięcy. Z kotami chce się bawić, zaczepia je, ale nie robi krzywdy. Jest jeszcze młodziutka, więc z wiekiem powinna się przyzwyczaić.

Obrazek

Rafi - piesek ma bardzo smutną historię. Jakiś człowiek jadąc na wakacje wyrzucił go na bardzo ruchliwej drodze, a następny samochód potrącił go, uszkadzając nerw promieniowy. Psiak ma zanik mięśni na całej łapce, jest bezwładna, szura nią po ziemi robiąc sobie rany. Schronisko "uparło się" że będą mu ratowali tą łapkę, ale ja nie widzę najmniejszych szans. Byli na konsultacji u 2 wetów, pojechaliśmy z nim też do mojego weta, ale o uratowaniu łapki raczej nie ma mowy. Psiak aktualnie dostaje jakieś bardzo bolesne zastrzyki i ma mu się po nich poprawić, a jeśli nie to łapka jest do amputacji. Nie wiem jak on na 3 łapkach będzie sobie radził w ciasnym boksie... Psiaczek ma ok. 1 roku, jest niesamowicie kochany, przyjazny, wszystkich by zacałował na śmierć :) To taka chodząca ciapa, umie chodzić na smyczy, koty toleruje, z zaciekawieniem na nie patrzy i obserwuje. Taki trochę wilkowaty z wyglądu.

Obrazek

Obrazek

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro wrz 22, 2010 22:10 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

W grę wchodziłaby Gina - jest najmłodsza i pozytywnie reaguje na koty. Czy możesz więcej mi o niej napisać w mailu? Czy istniałaby możliwość dowiezienia pieska do Krakowa?

joanna77

Post » Pon wrz 27, 2010 11:20 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

A tu jest dorosła ONka, ale bardzo pozytywna do kocich :)
viewtopic.php?f=21&t=117018

zdjęcia z kocięciem: http://img704.imageshack.us/slideshow/w ... v80686.jpg

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro wrz 29, 2010 15:51 Re: dam dom owczarkowi niemieckiemu - Kraków

ja mam na tymczasie sunię z lasu, matka w typie ON.
Transport mogę zorganizować jakby co:)
http://allegro.pl/szczeniak-bree-szuka-domu-pies-piesek-suczka-i1251794103.html
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21