Bo jedna z karm RC jest niby dla alergików http://e-ara.otwarte24.pl/73,RC-SENSIBLE-2kg
Filipowi długo służyła ,teraz suche już odpada

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
estre pisze::D![]()
![]()
Jeszcze tak ciągle się zastanawiam nad kotulcami moimi i tą ich niby alergią.
Taką diagnozę nam postawił wet po konsultacji.
Że Czesiek jest alergikiem od małego (co prawdopodobnie jest prawdą, bo na każdą inną karmę zaraz reaguje biegunką, no i biegunki miał od razu jak do mnie przyszedł), a Prezes miał alergię utajoną, która pod wpływem stresu się ujawniła.
Koty na karmie alergicznej są super, bez jest dramat, to wiecie.
No ale mokre daję zwykłe. Staram się dawać mało i rzadko, raczej nie ma jakiś rewelacji, ale czasem się zdarzy![]()
Wet zasugerował zmianę żarełka na alergiczne.
Tylko kurcze ceny mnie powaliły totalnie.
Muszę coś wymyślić innego
margo22 pisze:
Niesamowite, widzę, że historie chorób naszych kotów naprawdę podobne-u mnie też 2 niespokrewnione koty i niby obydwa mają alergię. Zoya nie toleruje glutenu, i wielu innych zbóż i też miała od małego biegunkę. Loki się dołączył (leczone na rzęsistka) ale wrażliwość pozostała. Zoya ma wrażliwe tylko ukł. pokarmowy, a Loki jeszcze alergię skórną (nie może np. kurczaka i jagnięciny, bo zaraz się wylizuje). Jako mokre polecam nową mokrą Animondę Integra Sensitivity: koń lub kangur z amarantem (dostępne w zooplusie). Koty ładnie reagują i całkiem chętnie jedzą ( a co się naszukałam-aby nosem nie kręciły, aby było ok dla jelit obu i skóry Lokiego...)
estre pisze:Kiedyś były dobre. Prezes jadł i nic się nie działo
Od jakiegoś czasu dopiero nie może tego zjeść.
Znalazłam Bezo-pet, zjadł trochę, zobaczymy jak będzie jutro.
alus1 pisze:estre pisze:Kiedyś były dobre. Prezes jadł i nic się nie działo
Od jakiegoś czasu dopiero nie może tego zjeść.
Znalazłam Bezo-pet, zjadł trochę, zobaczymy jak będzie jutro.
a próbowałaś tej? http://www.psiraj.pl/royal-canin-feline ... ball-400g/
moje sie nie zakłaczją - dostają po 10-15 granulek dziennie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości