Misza- niebieski w super DS foty str.7,8,9,10,11

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 19:14 Misza- niebieski w super DS foty str.7,8,9,10,11

Misza w DS :lol:

Piękny i dostojny, niebieski tabby szuka człowieka, który otoczy go miłością. Kot jedyny w swoim rodzaju, jego szlachetne dostojeństwo roztacza niesamowitą aurę. Kot jest wykastrowany i zaszczepiony.

Obrazek

Opiekuje się działką i chodzę tam, kiedy mogę. Dzisiaj przywitała mnie niebieska pręgowana, wychudzona kotka - kastrat. Jakby mnie znała od zawsze. Wygłodniała. Moja dziura budżetowa po leczeniu i utrzymaniu tymczasa jest ogromna (ja nie pracuje i sama wychowuje dziecko), moje dziecię nie ma wszystkich ćwiczeń i książek do szkoły. Nie mogę wziąć kolejnego kota. Kupiłam tej kotce suchy kitikat i parówkową. Śpi na dworze. Dałam jej kawałek materiału, ale pada deszcz. Kotka wygląda na około 2 lata, jest duża... Jeśli jutro będzie dam jej jeść, może mi się uda stworzyć zadaszenie. Nie mogę zrobić nic więcej. Może ktoś ma jakiś pomysł. Przeszukałam ogłoszenia, nikt nie szuka takiego kota.

Kicia to na pewno nie kastrat. Nie pozwala za bardzo oglądać sobie brzucha , tylnych łap itp.

Misza jest na tymczasie u halbiny :aniolek:

tu link do wątku jej tymczasów viewtopic.php?f=1&t=114448

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 8:54 przez dorobella, łącznie edytowano 9 razy

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt wrz 17, 2010 20:18 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

piękna... zadzwoń do Cichego kąta, zapytaj czy nikt nie zgłaszał zaginięcia tej koteczki...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt wrz 17, 2010 21:42 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Wiesz zadzwonić mogę, nie zdziwi mnie jak jej nikt nie będzie szukał. Noce są coraz zimniejsze. Podejrzewam, że kotka może być domowa. Jutro pójdę ją nakarmić i zobaczę co dalej.

dorobella

Post » Pt wrz 17, 2010 22:05 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Wrzucę ją na wątek niebieskich...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt wrz 17, 2010 22:16 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Dorobella, jakich książek potrzebujesz dla dziecka?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt wrz 17, 2010 23:05 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Powoli zakupię niemiecki, angielski, wos, biologię i chemię. Idą nową podstawą w II klasie gimnazjum i książki są nowe. Moje dziecię ma indywidualny tok, na razie nauczyciele dokańczają książki z kl.I.

To ja ją wezmę jutro do domu i przetrzymam w łazience.

dorobella

Post » Sob wrz 18, 2010 9:20 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

dorobella pisze:Idą nową podstawą w II klasie gimnazjum i książki są nowe

Nowa podstawa, książki są nowe, ale z niemieckiego czy angielskiego można kupić używane, czemu? Bo w różnych szkołach zaczynają na różnych poziomach dany podręcznik. Na pewno tak jest z angielskim, bardziej zaawansowane grupy zaczynały np. od 2,3 części, więc obecnie mogą już nie potrzebować i odsprzedać. Z niemieckim pewnie będzie podobnie. A poza tym książki do języków w nowej podstawie niewiele się różnią od tych przed nową podstawą, kwestia z jakiego roku wydanie zostało zatwierdzone przez ministerstwo.
np. podręcznik Connections w nowej reformie jest wydaniem z bodajże 2006, czyli wszystkie książki wydane 2006 roku do kupienia na rynku są dobre ;)
a we francuskim zatwierdzony został podręcznik z 2003 roku.
za to Exam Challenges zostało zmienione i to z 2009 obowiązuje.
Mogę poszukać informacji na tematy podręczników do ang i niemieckiego ;) które wydania by odpowiadały.
Edit: Przepraszam za offtop, ale akurat podręczniki od gimnazjum do nauki języków są mi bliskie.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob wrz 18, 2010 9:37 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Z niemieckiego Genial 2a i 2 b (Genial. Język niemiecki dla gimnazjum.” + zeszyt ćwiczeń
H. Funk, M. Koenig, U. Koithan, T. Scherling, S. Keller, M. Mariotta Wydawnictwo Langenscheidt), a angielski UPBEAT 3 + zeszyt ćwiczeń B. Abbs, I. Freebairn,
Wydawnictwo Longman. Mój sym ma indywidualny tok nauczania.

Do Cichego kąta dodzwoniłam się na nr psi, bo koci milczy i mi powiedziano, że nie słyszały, żeby ktoś zgłosił zaginięcie kota, a zaginięcia kotów zgłaszają ludzie rzadko. Wezmę transporter i zobaczę czy jest.

dorobella

Post » Sob wrz 18, 2010 11:52 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Kicia ociera się, leżała obok na kocu, na trawie. Mam ją w łazience. Je co chwilę, wodę piła. Na razie nie wiem jak z kuwetą.

dorobella

Post » Sob wrz 18, 2010 12:22 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Jest bardzo chuda, ciągle je. Usunęłam jej kleszcza. Uszy ma brudne, na skórze w niektórych miejscach ślady (może walki z innymi kotami). Na koty syczy, na psa nie.

dorobella

Post » Sob wrz 18, 2010 13:12 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Jak dobrze, że ją zabrałaś. Mam nadzieję, że szybko znajdzie nowy, kochający domek :ok: :ok:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob wrz 18, 2010 15:19 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

OlaLola pisze:Jak dobrze, że ją zabrałaś. Mam nadzieję, że szybko znajdzie nowy, kochający domek :ok: :ok:

Też mam taka nadzieję, że trafi do domu, gdzie będzie kochana i nie będzie musiała się bać.

W kuwecie pusto, ale nie wiem kiedy wcześniej jadła. Teraz odsypia.

dorobella

Post » Sob wrz 18, 2010 20:50 Re: Niebieski pręgowany w potrzebie

Udało mi się zajrzeć mu pod ogon. Mu - bo on to kastrat. Zajrzałam jeszcze raz....wydaje mi się, że to kotka. W kuwecie dalej pusto, wodę piła - widziałam. Pod ogon zajrzałam na moment, bo nie za bardzo daje sobie oglądać brzuch i tylne łapy. Sierść na tylnych łapach jest miejscami wytarta, musiała sypiać na twardym podłożu. Chyba ma je obolałe, warczy, zębami też potrafi złapać. Trochę mnie martwi, że nie było siku :(

Kot kuwetkowy. Kupa była (dużo czarnej na początku), siku też. Nie chcę jej stresować za bardzo.

dorobella

Post » Nie wrz 19, 2010 15:05 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Obstawiam, że to kocurek jednak, od 14.00 jest u mnie. Na razie nie skorzystał z kuwety ani z miseczki.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie wrz 19, 2010 15:18 Re: Niebieska pręgowana w potrzebie

Kurczę, w poniedziałek karmicielka zgarnęła identycznego kastrata z działek, siedzi w łazience. Ma wydrapaną sierść, wet mówi że po kleszczach
Poszaleli ludzie czy co, kastray wyrzucają? :evil:
AnielkaG

[następna]