Pućka - czyli przenosimy się na Szczyt paniki i zamykamy..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 19, 2010 13:38 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

vilinskonov pisze::ok: za malutką
zerknę czasem co słychać

a bardzo zapraszam vilinskonov :D :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie wrz 19, 2010 13:59 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

Ciepła pisze:
trawa11 pisze:Jak tam Pućka sie dzisiaj miewa??

Danusia porazka jest jakas z ta pućkowa lapka :roll: ..
w piatek bylam na zmianie opatrunku :roll: ..
a w sobote lecialam gazem do Lodzi,bo lapka Pucki byla jak balonik 8O
gdzies musielismy za mocno ja zwinac i spuchla jak ta lala 8O ..
dostala steryd i antybiotyk i ciocia Ania lekko zawinela lapke :ok: ..
moj tutejszy wet chcial wogole jej nie zawijac jej,ale to troszke za szybko,zeby mala biegala sobie tak bez zadnego zabezpieczenia :roll: ..
za bardzo dziczeje z Cyckiem i Agata i pewnie szybko by doszlo do kolejnego urazu :evil: ..

o kurcze 8O 8O 8O
oby to tylko było z powodu ciasnego zawiniecia , oby nic innego :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie wrz 19, 2010 14:00 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

Danusia boje sie,bo Pućce zanikaja miesnie w tej chorej lapce :roll:
bedzie mnie czekala zmudna rehabilitacja 8O
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Nie wrz 19, 2010 14:02 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

Ciepła pisze:Danusia boje sie,bo Pućce zanikaja miesnie w tej chorej lapce :roll:

teraz najważniejsze ,zeby sie zagoiło, a o rehabilitacji to sie pozniej pomysli :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie wrz 19, 2010 14:04 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

trawa11 pisze:
Ciepła pisze:Danusia boje sie,bo Pućce zanikaja miesnie w tej chorej lapce :roll:

teraz najważniejsze ,zeby sie zagoiło, a o rehabilitacji to sie pozniej pomysli :ok:

do polowy pazdziernika musze ja przetrzymac na usztywnieniu,a pozniej zrobic kolejne rtg i wtedy sie okaze,czy juz mozna ja puscic bez niczego po domku :roll:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie wrz 19, 2010 14:27 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

Asiu, Troja trafiła do mnie z zanikiem mięśni w tylnych lapkach..a dość szybko przestało być problemem wskakiwanie na regał ok dwumetrowej wysokości :) Zanik mięśni był wynikiem zaniedbania, zabiedzenia długotrwałego.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 19, 2010 14:58 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

KaleidoStar pisze:Asiu, Troja trafiła do mnie z zanikiem mięśni w tylnych lapkach..a dość szybko przestało być problemem wskakiwanie na regał ok dwumetrowej wysokości :) Zanik mięśni był wynikiem zaniedbania, zabiedzenia długotrwałego.

Aniu ja juz mialam kocurka Otka z zanikiem miesni i szybciutko go wycwiczylam :ok:
a Pućką bedzie o tyle gorzej,ze ta kosc jest uszkodzona i nie bede mogla jej tak intensywnie cwiczyc..

Obrazek

Ciepła

Post » Nie wrz 19, 2010 16:08 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

O, nie wiedzialam, że Otek tez miał. Załapałam się na jego ostatnie dni u Ciebie, więc kojarzę goscia, ale jego historii nie. Pamiętam, że to bardzo ladny kawaler jest :)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Nie wrz 19, 2010 16:14 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

KaleidoStar pisze:O, nie wiedzialam, że Otek tez miał. Załapałam się na jego ostatnie dni u Ciebie, więc kojarzę goscia, ale jego historii nie. Pamiętam, że to bardzo ladny kawaler jest :)

Aniu mial tak silny zanik,ze lapka sie podkurczyla i tak zostala..
dupinke prawie ciagnal po ziemi..
chudy byl tylko skorka i kosciki..
po 2 tyg to mu sie polepszylo i wagowo i fizycznie..
wetki w Lodzi sie nadziwic nie mogly..

Obrazek

Ciepła

Post » Nie wrz 19, 2010 19:02 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

ooo Otek to była tragedia
Ciepła cudu dokonała
i go na nóżki postawiła dosłownie
Nasz specjalista od zepsutych nóżek :1luvu: :1luvu: :ok:
niech się Pucinka też pięknie naprawia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie wrz 19, 2010 19:06 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

Asia Pućkę na pewno na nogi postawi..doslownie :)

KaleidoStar

Post » Nie wrz 19, 2010 20:09 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

ech dziewczyny ale slodzicie :mrgreen:
Otto :1luvu: to bylo prawdziwe wyzwanie losu..
pozniej Brunatek :1luvu: ..
a teraz jest nim Pućka :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie wrz 19, 2010 20:22 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

JA TEŻ SIE ZAMELDOWYWUJE U PUĆKI :kotek: :ok: :ryk: :ryk:
Obrazek

KUBA73

Od: Pt lut 12, 2010 11:18

Post » Nie wrz 19, 2010 20:29 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

KUBA73 pisze:JA TEŻ SIE ZAMELDOWYWUJE U PUĆKI :kotek: :ok: :ryk: :ryk:

o pańcio Pucki sie znalazl :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie wrz 19, 2010 20:35 Re: Pućka - czyli małe Cudo szukające swojego domu..

Doczytałam, będę do Ciebie zaglądała śliczna szczęściaro :)
Ostatnio edytowano Nie wrz 19, 2010 20:45 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]