Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 22:48 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Biedny Pum, po prostu brak mi słów... :( Mam nadzieję, że jednak da sobie pomóc i że nie jest jeszcze za późno. Wraz z Kichocią trzymamy mocne kciuki za to.
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt wrz 17, 2010 11:00 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Biedny Pum. :( Trzymamy kciuki za jego zdrowie. :ok: Ziółko super te Twoje futerka, Gizmo ma większy brzuch od Snake'a. :D
U nas w nocy wielka awantura była, Betka tak dała nam popalić, że wylądowała w transporterku, w którym rzucała i darła się niemiłosiernie. Nie zdziwię się jak nas sąsiedzi do TOZu zgłoszą. Najpierw próbowaliśmy Małą w łazience zamknąć, ale ją zdemolowała. Snake tak się boi Betki, że wolał narobić w kuchni, niż skorzystać z kuwetki stojącej niedaleko transporterka. 8O Takie rzeczy wcześniej mu się nie zdarzały. Ta Mała to szatan w kocim futrze. :twisted:
Ostatnio edytowano Pt wrz 17, 2010 11:24 przez foczka.skoczka, łącznie edytowano 1 raz
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Pt wrz 17, 2010 11:06 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Ale na szczęście tylko brzuch. Gizmo a Snake mają inne nadwagi, a to ostatnie zdjęcie zrobiłam mu specjalnie wczoraj bo na nim wyglądał jakby był 2xgrubszy niż jest. No i Gizmo jest sporo większy od Snaka. Gizmo jak był chudszy wyglądał jak syjam, ale to było dawno temu . . .

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt wrz 17, 2010 11:21 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Żartowałam z tym brzuszkiem, mam nadzieję, że nie wpędzę Gizma w kompleksy. :) Snake też podobno kiedyś był chudy, szczerze mówiąc nie potrafię sobie tego wyobrazić. Kurcze, gdyby Betka pozwoliła mu dołączyć się do zabawy, widać że chłopak ma ochotę. Ona ma tyle energii, że Snake rozruszałby się trochę, teraz tylko śpi i siedzi na oknie. Odkąd Mała jest nawet piłeczki nie gania, bo się boi. :(

foczka.skoczka

Post » Pt wrz 17, 2010 11:33 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

a może tak byś zrobiła że jak kotka jest na dole do Sankowi rzucasz na górze i odwrotnie jak ona jest na górze to Ty bawisz się ze Snakiem na dole :?:

U mnie też jest problem z takimi rzeczami jak zabawa, zawsze jak staram się bawić z Laimą lub Gimem to Tośka zaczyna się bawaić za nich, bo oni chęć na zabawę tracą wtedy bardzo szybko.

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt wrz 17, 2010 11:38 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Foczka, czy wiesz, co było bezpośrednią przyczyną paniki Bety? Czy coś się stało? Był jakiś hałas? Telefon? Jakaś zmiana? Mam nadzieję, że Feliway złagodzi choć trochę stres u niej, a i Snake'owi pomoże się rozluźnić. Bardzo dzielnie i cierpliwie sobie radzicie ze swoimi pierwszymi tymczasami :ok: :ok: :ok: .

A zdjęcia szczupłego Snake'a odkopię i wstawię tu na wątku :). Żeby były dowody 8) .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt wrz 17, 2010 11:41 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

luelka pisze:A zdjęcia szczupłego Snake'a odkopię i wstawię tu na wątku :). Żeby były dowody 8) .

Sama chętnie zobaczę. :mrgreen:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt wrz 17, 2010 12:25 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Ludziki małej wiary :)

Oto jak Snake wyglądał - i jak wyglądać powinien. Widziałam go takiego 8) .

Obrazek
Obrazek

luelka

Post » Pt wrz 17, 2010 12:29 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

I jeszcze nieśmiało dzisiaj poproszę za kciuki dla Toffika. O 16:30 prosimy o kumulowanie dobrej energii - to pierwszy w ogóle telefon w jego sprawie, ale też pierwsza rozmowa "zapoznawcza" - więc proszę bardzo o :ok: :!:

luelka

Post » Pt wrz 17, 2010 19:07 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Ja myślę, że mimo braku kciuków tutaj jednak wiele dobrej energii się skumulowało, bo spotkanie było... bardzo, bardzo miłe. Toffik wydaje się być zainteresowany przeprowadzką :).

Więcej nie powiem, żeby nie zapeszać :).

I przy okazji: OGROMNE dzięki dla Ziółko i Foczki.skoczki za wielką pełną ofiar pomoc w sprzątaniu! Kawał dobrej roboty, dziewczyny!

luelka

Post » Pt wrz 17, 2010 22:03 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

O proszę, 50 strona wątku :D.

Wielkie kciuki dla Toffika, no i dla biednego Puma - miejmy nadzieję, że zechce skorzystać z pomocy...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob wrz 18, 2010 7:33 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Ojej, jakoś po wakacjach powoli zaczyna się wszystko rozkręcać. Ja to na forum od niedawna jestem i nie wiem, czy to tak zawsze, ale naprawdę miło czytać kolejną stronę wątku. A muszę powiedzieć, że pomimo tego, ze późno do Was dołączyłam przeczytałam cały - od strony 1 do 50 :)

Bardzo mocno trzymam kciuki za Puma. Sama miałam u siebie takiego Rudzielca, który pomimo moich szczerych chęci pomocy opuścił nas... Mam nadzieję, że kocurek zrozumie, że Twoja dobra "kocia" ręka pomoże mu w tych trudnych chwilach ryśko.

Za Toffika tak mocno trzymałam kciuki... Ale się nie chwaliłam, ze trzymam, co by nie zapeszyć ;) :ok: Myślę, że Toffiś, jak każdy inny fundacyjny kocik zasługuje na dom i swojego Człowieka. To, że po tak długim czasie czekania, ktoś się nim zainteresował, może oznaczać tylko jedno - TO JEST WŁAŚNIE TEN CZŁOWIEK !

Foczko.skoczko tak się zastanawiam, czy Betka i Wanilia jakoś się nie umawiają co do nocnych harców ;) U nas też dzisiaj Mruśka dała popalić: wyglądało tak, jakby grała w kosza, ćwiczyła skoki przez przeszkody i jeszcze brała udział w konkursie na "lwi ryk" :) A do tego potraktowała wątróbkę, jak najgorszego wroga i dokładnie rozniosła go na strzępy po kuchni !! Mieliśmy ubaw - nie ma co ;) Te tricolorki mają w sobie takie COŚ :)
Trzymam kciuki za węża :) Muszą się jakoś dogadać:) Hmmm, może jakaś poważna "babska" rozmowa pomoże :lol:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Sob wrz 18, 2010 16:51 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

Wczoraj przeoczyłam link podany przez aassiiee, w sumie Mała pasowałaby do opisu poszukiwanego kotka. Zadzwonić do Amelii po numer telefonu poszukującego domu??
Zdjęcia Snake'a boskie, powiesimy mu na lodówce w ramach motywacji do odchudzania.
Tofiś pięknie się zaprezentował, mam nadzieję, że domek będzie na tak. :ok:
Sarah DeMonique na jednym wątku było napisane o kocie: "wredny jak każda tri", chyba coś w tym jest. :mrgreen: Wczoraj Jarek prowadził z Betką rozmowy terapeutyczne, tłumaczenia, że wszyscy ją tu lubią, nikt jej krzywdy nie zrobi, a Snake chętnie się z nią zaprzyjaźni, zostały skwitowane syczeniem i warczeniem. Dzisiaj pogłaskałam ją, a ona wbiła mi zęby w rękę i zaczęła szarpać, jakby kawałek mięsa chciała wyrwać. A ja, naiwna, specjalnie dla niej kurczaka ugotowałam, niewdzięczne stworzenie. :wink:

foczka.skoczka

Post » Sob wrz 18, 2010 18:02 Re: Fundacja PJD, poszukujemy 4 Mecenasów - cukier w kotkach! :)

foczko ja tam nie jestem ekspertem od kotów i radzić nie będę, bo mam za małą wiedzę. za to moocno trzymam kciuki i za Snake'a i za Betkę.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

[poprzednia][następna]