Totka ze schronu znalazła dom i juz się w nim panoszy :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 13:52 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Tweety, bardzo dziękuję za przelew. Powinnam przysłać jeszcze jeden - ten za wizytę u Niziołka + RTG - ale niestety ich biuro rachunkowe wystawiło mi błędną fakturę i jak dotąd nie udalo mi się doprosić korekty. Jeśli do jutra nie będę jej miała na mailu, to uderzę bezpośrednio do lecznicy, niech doktor sam urwie księgowemu co należy :twisted:

Wiecie, mam teraz w domu dwie kochane tymczaski. Przytulię i Totkę. Obie są tak cudowne, że najchętniej nie oddawałabym żadnej z nich :1luvu:
Ale.
Przytulcia kocha, bo taki ma charakter, bo tak lubi. Ociera się o nogi, tuli, barankuje, mruczy, patrzy w oczy, chodzi za mną krok w krok... Ma piękne wielkie złote oczy. Spojrzenie - totalnie bezproblemowe, 'pewne siebie', idealnie pasujące do Tulcowego charakteru.
Totunia też ma przepiękne, wielkie złote oczy. Też ociera się o nogi i ręce, też mruczy, barankuje, biega przy nogach... Ale Tocia ma w ślepiach jakąś taką ogromną wdzięczność, wierność, ufność. Tak jakby mówiła: 'jak dobrze, że mnie stamtąd zabrałaś', 'jak dobrze, że jestem Twoja', 'jak dobrze, że mam dom'. Serce mi pęka, kiedy pomyślę o tym, że muszę ją oddać - to trochę tak, jakbym to jej zaufanie zawodziła :( Chcoiaż przecież wiadomo, że w domu u Pani Eli będzie jej o wiele lepiej, chociażby ze względu na nieobecność Drani.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro wrz 15, 2010 13:59 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Wielbłądzio pisze: Totunia też ma przepiękne, wielkie złote oczy. Też ociera się o nogi i ręce, też mruczy, barankuje, biega przy nogach... Ale Tocia ma w ślepiach jakąś taką ogromną wdzięczność, wierność, ufność. Tak jakby mówiła: 'jak dobrze, że mnie stamtąd zabrałaś', 'jak dobrze, że jestem Twoja', 'jak dobrze, że mam dom'. Serce mi pęka, kiedy pomyślę o tym, że muszę ją oddać - to trochę tak, jakbym to jej zaufanie zawodziła :( Chcoiaż przecież wiadomo, że w domu u Pani Eli będzie jej o wiele lepiej, chociażby ze względu na nieobecność Drani.

Pięknie napisałaś... :D
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro wrz 15, 2010 14:09 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Wielbłądzio, będzie dobrze i Tocia nadal będzie szczęśliwa, zrozumie, że tak trzeba.
A r-k na jaką kwotę?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro wrz 15, 2010 14:12 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

110 złotych razem z dwoma zdjęciami RTG - byłam pewna, że będzie drożej :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 15, 2010 14:33 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Może mi umknęło, a było... Czy jest jakieś foto Totiszcza? Bo ja ją pamiętam jako takiego wycofanego buraska z klatki... A chciałabym zobaczyć te ufne oczęta i w ogóle, całą burą resztę.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro wrz 15, 2010 14:37 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Na razie nie mam możliwości wstawienia, domowy komp mi zdechł :roll:
Mam chyba jakieś jedno 'w miarę'. Na wszystkich innych Totek albo mruży oczy albo powychodziły rozmazane, bo barankowała aparat :wink:

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 15, 2010 15:24 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

taaaa...barankowanie aparatu to znana taktyka aby uniknąć paparazzi :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro wrz 15, 2010 15:27 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

TOCIA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i ja ją pamietam z tych kilku chwil u mnie jako takie kochane słoneczko, samą miłość, ehhh - też mi Studencie przypomina, taka bieda a tak się miziać każe ;)
Tocia, kochana, teraz będzie już tylko lepiej :)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw wrz 16, 2010 23:31 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Totuś, jak tam u Ciebie?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 17, 2010 14:18 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Przepraszam za milczenie, domowe 'okno na świat' odzyskam dopiero (miejmy nadzieję :roll: ) w przyszłym tygodniu.

Totunia ma się chyba dobrze, w każdym razie apetyt ma za trzy koty i codziennie bawi się Drańskimi zabawkami beztrosko jak kociak :D
Dzisiaj wieczorem wybieramy się do lecznicy. Jeśli wszystko będzie OK, tzn. Toti okaże się już całkiem zdrowa, to zostanie zaszczepiona. Kolejna faktura na AFN :? Na 4 października mamy wstępnie zaklepany termin sterylki w Koterii i najprawdopodobniej prosto stamtąd odwiozę Totylcię już do domu Pani Eli. Rozmawialam z nią o tym przed chwilą telefonicznie i bardzo się na taką wieść ucieszyła :D Myślę, że to będzie lepsze wyjście niż przywożenie Totki z powrotem do Drani - tym bardziej, że jak wiadomo za moje osobiste burasy nie mogę ręczyć :twisted: i kto wie, czy nie zrobiłyby małej w ten zaszyty brzuchol krzywdy :roll: A zamykać biduli w klatce na całe dnie nie chcę, bo pewnie przypomniałby jej się schron :(

Słuchajcie... Dołoży się ktoś chociaż symbolicznie do tego worka karmy, który chciałyśmy z xandrą kupić...?

Z pieniędzy transportowych została tylko niecała dycha (110 - 62 na taxi - 30 lecznica+RC - 8,60 lek z recepty), niestety nie było już żadnych więcej wpłat, sprawdziłam dokładnie, ja po pensji dołożę coś od siebie (też niedużo :( ), ale potrzebna jest jeszcze minimum stówa... Oczywiście, można tej karmy nie kupować, ale wydaje mi się, że powinnyśmy, dla Pani Eli byłaby to w tej chwili OGROMNA pomoc. Sama niestety nie dam rady zasponsorować całości :(
Przepraszam, że tak żebrzę, ale to dla dobra Toci :oops:

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 17, 2010 14:33 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Wielbłądzio jeśli do 30 jesteście w stanie poczekać albo założyć za mnie kasę to mogłabym coś wpłacić...
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pt wrz 17, 2010 14:39 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Jafusia pisze:Wielbłądzio jeśli do 30 jesteście w stanie poczekać albo założyć za mnie kasę to mogłabym coś wpłacić...

Jesteśmy w stanie, dziękujemy :1luvu:
Nie wiem jeszcze, czy to ja bedę robiła zamówienie czy xandra (składu tej karmy K-9 nie mogę nigdzie znaleźć :oops: ) - i kiedy, ale myślę, że na pewno po pierwszym. Na początek odsypię dla Toci trochę z naszego Sanabelle, na kilka dni starczy, a worek zamówimy potem. Liczymy na to, że po pensjach więcej osób się odezwie :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 17, 2010 14:53 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Podeślę po 20 parę groszy, tylko dajcie konto!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 17, 2010 19:22 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Mi też konto dawać, cósik się dorzucę :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 17, 2010 19:24 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

a biore stad:
http://sklep.zoologic.pl/index.php?cPath=31_49_58_189
moze na razie mniejsze opakowanie, na probe?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

[poprzednia][następna]