TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową-dostal szanse. Ma dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 21:25 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Morela56 pisze:Na wstępie chciałam się przywitać, ponieważ jestem tutaj nowa. Trafiłam na to forum, gdyż zainteresował mnie Tofik i tak po nitce... Znalazłam w necie kilka ogłoszeń mających na celu znalezienie mu domu, jednak zaniepokoiło mnie to, że w ogłoszeniach nie pisze się, że jedno z kociąt padło (?). Bardziej jednak dziwi mnie to, że wyraźnie opiekunka pisze, że kotek nie potrzebuje specjalistycznego leczenia, tylko podawanie witaminek. Komu mam wierzyć? Chciałam zaopiekować się Tofikiem, ale pohamowałam swoje zapędy.

gdyby fakt, jak to napisalas - "padniecia" kociecia, byl tajemnica, to ta informacja nie pojawila by sie tutaj (!)

gdybys na prawde chciala sie zaopiekowac Tofikiem nie wysmarowalabys postu podszytego pretensjami tylko staralabys sie wyjasnic wszystkie watpliwosci
stawiam wiec teze, ze wcale cie ten kot nie interesuje - pohamowac wiec swoje zapedy bylo banalne

nie zamierzam kontynuowac przepychanek na watku Tofika, ktory ma mu pomoc a nie odstraszac czytelnikow
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Czw sie 19, 2010 8:14 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

A ja bym chciała, żeby ktoś tego kotka naprawdę pokochał, za to, jaki jest.
I mam wielką nadzieję, że ktoś taki się znajdzie.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 19, 2010 9:37 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

I nadal nie otrzymałam odpowiedzi na moje pytanie. Potrzebuje dalszego leczenia, czy nie? Najprościej się "obrazić" jak ktoś stawia niewygodne pytania, prawda?

Morela56

Od: Śro sie 18, 2010 20:33

Post » Czw sie 19, 2010 14:42 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Morela56 pisze:I nadal nie otrzymałam odpowiedzi na moje pytanie. Potrzebuje dalszego leczenia, czy nie? Najprościej się "obrazić" jak ktoś stawia niewygodne pytania, prawda?

zapytalas o to wprost?
nie mam w zwyczaju chowac glowy w piasek

nie odpowiem bo wiem
poczytaj o ataksji, jesli to jest to, to nie ma informacji w jaki sposob to sie leczy
diagnoza postawiona jest na podstawie objawow

natur11

Post » Sob sie 28, 2010 9:47 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Co tu znów tak cicho?...

Co u mojego miauowego ulubieńca?...

:ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Sob sie 28, 2010 14:54 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Tofik wraz z mama nadal jest u Wandy

Tofik ma uzbierane 400zl na badania, reszte kwoty za badanie rezonansem zgodzila sie skredytowac Fundacja AFN - ogromnie dziekuje za pomoc poraz kolejny :1luvu:
jednak badania beda wykonane dopiero po konsultacji neurologicznej
rozmowa z neurologiem oraz za posrednictwem allessandry z jej wetem, sprawila ze podjelam decyzje ze kotek pojedzie na konsultacje w drugim etapie
pierwszy etap to bedzie nagranie filmiku z zachowania Tofika w domu w ktorym przebywa, w jego otoczeniu, przy matce, tak bez stresu i najbardziej swobodnie bedzie mozna wstepnie ocenic jak sie porusza etc
pozniej konsultacja z wetem
i dopiero jesli bedzie takie wskazanie - rezonans

taki jest plan

na te chwile ustalam kto moglby podjechac zrobic filmik z Tofikiem
Wanda jest bez internetu -nie ma mozliwosci nagania i przeslania

ktos to jest blisko musialby w tym pomoc (Bytom)

natur11

Post » Nie wrz 05, 2010 13:40 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

nieustające :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto wrz 14, 2010 20:10 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Co tam u Tofika?
Jakieś newsy??

LSVC

Post » Śro wrz 15, 2010 9:35 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

nadal poszukuje osoby ktora podjedzie do Bytomia i nakreci filmik z Tofikiem

prosze o pomoc

ps
wazne jest, by osoba ktora zdecyduje sie pomoc nie miala wczesniej kontaktu z pp
Tofik nie jest szczepiony, zaden lekarz nie okreslil sie czy szczepienie jest dla niego bezpieczne
trzeba wiec zachowac ostroznosc

natur11

Post » Śro wrz 15, 2010 19:29 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

A czy filmik nagrany aparatem cyfrowym, ewntualnie dobrej klasy telefonem by wystarczył (kamery nie posiadamy)? Bo w sumie nie jesteśmy daleko od Bytomia i tak się z TŻ zastanawiamy czy czasowo dalibyśmy może radę tam podjechać, skoro innych chętnych brak, a diagnostyka i leczenie Tofika stoi w miejscu...
No i przede wszsytkim - w której części Bytomia aktualnie mieszka Tofik?... no bo u mnie osobiście, to z orientacją w terenie jest troszkę gorzej niż źle... a to ja musiałabym prowadzić...

LSVC

Post » Czw wrz 16, 2010 9:03 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Nie dodałam jeszcze wczoraj, że żadnego kontaktu z pp nie mam ani nie miałam. W domu mam dwa dorosłe już, prawie dwuletnie kastrowane i w pełni zdrowe kocury wziete z chorzowskiego schroniska, regularnie szczepione oraz jednego prawie rocznego, też kastrowanego i już dwa razy szczepionego kocurka z dt w Tychach (gdzie pp kilka miesięcy temu nie było jak go stamtąd brałam, a teraz niestety jest :( ), kot również całkowicie zdrowy - patrząc na niego jak wciąż szaleje chciałoby się rzec, że aż nadto zdrowy... z wyglądu mój najmłodszy koteczek przypomina Tofika, dlatego właśnie tak bardzo ujął mnie ten malec...
Kontaktu z innymi kotami nie mają ani moje koty, ani TŻ ani ja, a więcej domowników nie mamy, więc raczej nie jesteśmy roznosicielami żadnych kocich chorób :) chwilowo tylko my duzi jesteśmy przeziębieni, cała reszta zdrowa.
Czekam więc na wieści co do filmiku o Tofiku i dzielnicy Bytomia, w której się znajduje :)

LSVC

Post » Nie wrz 19, 2010 21:14 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Ech... chyba nikt poza mną tu nie zagląda... :(

LSVC

Post » Nie wrz 19, 2010 21:17 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

LSVC pisze:Ech... chyba nikt poza mną tu nie zagląda... :(

Jeszcze ja :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie wrz 19, 2010 22:26 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

me too ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon wrz 20, 2010 21:02 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

LSVC pisze:A czy filmik nagrany aparatem cyfrowym, ewntualnie dobrej klasy telefonem by wystarczył (kamery nie posiadamy)? Bo w sumie nie jesteśmy daleko od Bytomia i tak się z TŻ zastanawiamy czy czasowo dalibyśmy może radę tam podjechać, skoro innych chętnych brak, a diagnostyka i leczenie Tofika stoi w miejscu...
No i przede wszsytkim - w której części Bytomia aktualnie mieszka Tofik?... no bo u mnie osobiście, to z orientacją w terenie jest troszkę gorzej niż źle... a to ja musiałabym prowadzić...

jestem, bylam jakis czas poza zasiegiem internetu

to dokladnie Bytom Stolarzowice

jesli to aktualne, to na pw przesle ci wiecej szczegolow co do lokalizacji i kontakt do Wandy :)

dziekuje!! :)

natur11

[poprzednia][następna]