Ciupulka i Pola duecik black & white cz.10:) foty s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 9:24 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

Jestem :) Narazie potrzymam kciuki a doczytam więcej później :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 15, 2010 9:28 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

nadal kciuki za spokoj.

Mocne. :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro wrz 15, 2010 9:37 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

Dziękuje dziewczyny! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 15, 2010 12:12 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

A co Pola zrobiła Ciupulce, że Ciupulka tak się boi ? Niby bić biła.. ale co konkretnie jej zrobiła ?
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Śro wrz 15, 2010 19:41 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

Podobno nic nie zrobila o czy by Madzia wiedziala :?
Madzia :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw wrz 16, 2010 6:50 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

Kciuki od rana za kotusie! Bry!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 16, 2010 7:06 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

I jak tam u Was ?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw wrz 16, 2010 7:08 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

cassidy pisze:A co Pola zrobiła Ciupulce, że Ciupulka tak się boi ? Niby bić biła.. ale co konkretnie jej zrobiła ?

Biły się, zagoniła ją w kąt i Ciupulka ze strachu się posiusiała.

Nie zdążyły sobie nic zrobić, bo je rozdzieliłam.
Obrazek

maggia

Post » Czw wrz 16, 2010 7:19 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

aga9955 pisze:I jak tam u Was ?

Myślę, że lepiej, ale całkowitej zgody jeszcze nie ma....

Wczoraj drzwi otwarte były cały czas. Niestety Ciupulka nadal syczała na Polcie, która w tym momencie po prostu odchodziła. Jadły jeszcze osobno dopiero po jedzeniu je dopuściłam do siebie.
Pola leżała na dywaniku w łazience a Ciupulka podeszła obwąchała ją całą i nagle syknęła :evil:
Czekałam aż się Pola wkurzy w końcu, nie dziwiłabym się, ale nic, poszła sobie.

Podjęliśmy ryzyko i zostawiliśmy drzwi otwarte na noc, ale zapalone światła.
Przebudziłam się przed północą, bo usłyszałam warkot. Pola siedziała w transporterze a Ciupulka pare metrów od niej warczała. To ją wygoniłam i zamknęłam drzwi od sypialni.

Dziś rano zadzwonił budzik, wstałam, Polcia już przy drzwiach, otworzyłam i poszłyśmy do kuchni. Czarna wielkie oczy zrobiła. Nałożyłam do misek tak jak zawsze, Polcia zaczęla od razu jeść a Ciupulka się czaiła, żeby podejść. W końcu jakoś dotarła do miski na około. :wink:

Jadły razem :) , co jakiś czas któraś przerywała i patrzyła na drugą. :lol:

Potem byłam w szoku, bo zrobiły noski-noski i syku nie było 8O 8O
Na razie raz, ale Ciupulka jeszcze nie zachowuje się normalnie. Oczy duże, patrzy myśli itd.

TŻ jest w domu potem zadzwonię i zapytam jak sytuacja na froncie.

Musi późnij wyjść, więc niech jeszcze je zamknie osobno.

Postęp jest, tylko Czarna musi się w końcu namyślić i wybaczyć.
Obrazek

maggia

Post » Czw wrz 16, 2010 7:50 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

Rozmawiałam z TŻ ... :roll:

Ciupulka poszła do sypialni wąchać Poli transporter. Pola tam poleciała wystraszyły się obie i zaczęły się warki i syki. :? TŻ zamknął tym razem Ciupulkę w sypialni. Czyli jest zamiana, no ale zgody jeszcze brak. :roll:
Jeden plus, z będzie wymiana zapachów, Ciupulka pozaznacza swój zapach w sypialni.

Za szybko się cieszyłam...
Obrazek

maggia

Post » Czw wrz 16, 2010 8:21 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

kurczaki.. Ciupulka się musi nieźle bać Poli.. u mnie Kacper tak reaguje na Songa, ale on go często goni i atakuje przy byle okazji.
Madziu trzymam mocne kciuki, żeby relacje między dziewczynami się szybko ułożyły :ok: :ok:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw wrz 16, 2010 8:23 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

catawba pisze:kurczaki.. Ciupulka się musi nieźle bać Poli.. u mnie Kacper tak reaguje na Songa, ale on go często goni i atakuje przy byle okazji.
Madziu trzymam mocne kciuki, żeby relacje między dziewczynami się szybko ułożyły :ok: :ok:

Dziękuje Haniu! :D

W normalnych warunkach Ciupulka goni Polcię i leje dla zabawy.
Obrazek

maggia

Post » Czw wrz 16, 2010 8:44 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

maggia pisze:
catawba pisze:kurczaki.. Ciupulka się musi nieźle bać Poli.. u mnie Kacper tak reaguje na Songa, ale on go często goni i atakuje przy byle okazji.

Dziękuje Haniu! :D

W normalnych warunkach Ciupulka goni Polcię i leje dla zabawy.

Kacper też się goni z Benusiem i Myszką i wszyscy to traktują jak zabawę. Natomiast Songo chyba tego tak nie traktuje i Kacper o tym wie, bo jego się boi panicznie. wystarczy, że Songo krzywo na niego spojrzy, a Kacper syczy.
Być może Ciupulka też czuje, że Pola w pewnym momencie przestała się bawić..

ehh.. czytam właśnie książkę Bekoff'a o emocjach zwierząt, szkoda, że tam o kotach nic nie ma :roll:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw wrz 16, 2010 12:05 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

kciuki nieustanne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Czw wrz 16, 2010 12:20 Re: Ciupulka i Pola duecik ZNOWU FURIA!!! :(:( :(cz.10

cassidy pisze:kciuki nieustanne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Madziu..:)

TŻ otworzył drzwi od sypialni i Ciupulka wyleciała jak z procy. Zobaczyła Polę i syki znowu się zaczęły. Tym razem zamknął biała w sypialni. :roll:
Obrazek

maggia

[poprzednia][następna]