w porównaniu do tej obecnej budy na kurczaki i podroby to nie jest taka straszna - zależy czy konstrukcja jest wewnatrz mocna czy nie, resztę możnaby wyremontować
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Filomen pisze:
w porównaniu do tej obecnej budy na kurczaki i podroby to nie jest taka straszna - zależy czy konstrukcja jest wewnatrz mocna czy nie, resztę możnaby wyremontować
Mara S pisze:Dostałam skrótowe info z domku, do którego poszedł jeden z szaraczków schroniskowych: "Kotek jest super a je za trzech".
Rybka_39 pisze:Mara S przepraszam, że nie odpisałam na smsa, ale nie mam z czego właśnie wróciłam ze schronu.
Jest nowa perska, biało szara, piękna, kicha, oddana z książeczka, Janinie mówiłam, żeby zadzwoniła do Was, nie wiem do kogo dzwoniła, zdjęcia wrzuce potem. Mam zdjęcia wszystkich kotów, czołgałam się, ale wszystkie chyba powyciągałam z zakamarków![]()
Nowa 5 maluchów jest ( tamte znalazły dom), mają zaropiałe oczka, a jeden maluch jest trochę dziki i chciał drapać i fukał.
Dostały jedzonko, mały bałaganiarz i szylkretka posmarowane avi-coś tam.
Tricolorka, jest cudowna, cicho anemicznie miauczała, pełnym wyrzutu głosikiem, grubiutka, domowa kotka- nie je nawet z reki.
A jest coś takie czarne z białym co wyciągnęłam z półki- trzesło się i serduszko waliło- to chyba kotka z książeczką oddana, wysterylizowana
Mara S pisze:To ja może uproszę jeszcze-męża by wziął tą Tri? Tylko przydałoby się zdjęcie i ktoś by musiał ją wyjąć ze schronu.... ewentualnie tą trzęsącą się....
No i tu tez Rybko wrzuć zdjęcia....
A jakie plany ma Terea co do tej persiczki?
Lidka pisze:Kurcze, co się z tymi persami dzieje.
Przedwczoraj podrzucili młodego pod schron w Katowicach:(
Mała szła rano jeszcze nie było a pół godziny później wet przyszedl z kotem:(
Jakie drzwiczki szukacie?
Bo ja mam namiar na firmę handlujaca tymi zasłonkami kurtynami do magazynów np. I tam mozna resztki dostac za darmo. Najlepiej poprosic o takie cienkie. Z tych grubych to raczej daszek na karmniki dla ptaków robię:)) ALe za to sa bardzo szerokie i mozna z nich spokojnie nawet szybki zrobic. Np takie dodatkowe ocieplajace. Ja zrobilam takie w piwnicy. Natomiast z tycg cieńszych mozna zrobić taką kurtynke odpowiednio nacinająć. Chociaż prawdę mówiąc najlepiej sie sprawdzaja plastikowe teczki ofertówki. Te takie twardsze od normalnych koszulek na dokumenty.
Można też wykorzystać kawalek plexi, mam opis jakby co jak to zrobić. Też juz przez kogoś przećwiczony.
Jak Piotrek mówi, że baraczek sie rozsypie to pewnie ma rację. Mnie on tez na taki wygląda.
Filomen pisze:Mara S pisze:
A jakie plany ma Terea co do tej persiczki?
Persiczke trzeba szybko ciachnąć. Piotrek ewentualnie wieczorem po nią pojedzie i da do Kociej Chatki jak nie zdąży to jutro Teresa, boimy sie żeby jakiś rozmnażacz kotów jej nie wziął.
co do Tri to ja nie wiem która to, jak Rybka zamieści jej zdjęcie to Piotrek by ją też mógł przywieźć. Tylko musi wiedzieć komu.
mar_tika pisze:Dziś na 17:40 mam lekarza później (o ile nie bedę tam siedziala do godz 20)mogę koty przerzucić.Jezeli będe potrzebna proszę o kontakt telefoniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, puszatek i 98 gości