Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 9:41 Re: Schronisko Sosnowiec - w sobotę, jak się uda, przeprowadzka

Iweta pisze:Kurcze już myslałam, ze udało mi sie załatwić "bude" do schronu ale niestety jest w dośc złym stanie :cry: zobaczcie same
Obrazek ...Obrazek..ale Piotrek obiecał, że będzie szukał dalej :wink:

w porównaniu do tej obecnej budy na kurczaki i podroby to nie jest taka straszna - zależy czy konstrukcja jest wewnatrz mocna czy nie, resztę możnaby wyremontować

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 15, 2010 9:57 Re: Schronisko Sosnowiec - w sobotę, jak się uda, przeprowadzka

Filomen pisze:
Iweta pisze:Kurcze już myslałam, ze udało mi sie załatwić "bude" do schronu ale niestety jest w dośc złym stanie :cry: zobaczcie same
Obrazek ...Obrazek..ale Piotrek obiecał, że będzie szukał dalej :wink:

w porównaniu do tej obecnej budy na kurczaki i podroby to nie jest taka straszna - zależy czy konstrukcja jest wewnatrz mocna czy nie, resztę możnaby wyremontować

Piotrek twierdzi, że jakby chciało sie ja podnieść do transportu ,to sie rozwali 8) No ja nie wiem, sama nie widziałam, kazałam mu tylko zrobic zdjęcia i pokazuje Wam. Trudno mi cos samej powiedzieć, moge tylko bazowac na jego słowach.
Chyba, że ktos z "znających sie" chciałby sam zobaczyc i ocenic, ale wtedy trzeba by było przyjechac w okolice Skoczowa (droga na Cieszyn)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro wrz 15, 2010 10:41 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Dostałam skrótowe info z domku, do którego poszedł jeden z szaraczków schroniskowych: "Kotek jest super a je za trzech".

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro wrz 15, 2010 11:26 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Mara S pisze:Dostałam skrótowe info z domku, do którego poszedł jeden z szaraczków schroniskowych: "Kotek jest super a je za trzech".

to super - cudem przeżył - zabrany od matki, jedna mamka umarła a druga też zdechlak troszczeczkę, ale ciocia Mara dbała :D

Filomen

Post » Śro wrz 15, 2010 12:47 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Mara S przepraszam, że nie odpisałam na smsa, ale nie mam z czego właśnie wróciłam ze schronu.
Jest nowa perska, biało szara, piękna, kicha, oddana z książeczka, Janinie mówiłam, żeby zadzwoniła do Was, nie wiem do kogo dzwoniła, zdjęcia wrzuce potem.
Mam zdjęcia wszystkich kotów, czołgałam się, ale wszystkie chyba powyciągałam z zakamarków :twisted:
Nowa 5 maluchów jest ( tamte znalazły dom), mają zaropiałe oczka, a jeden maluch jest trochę dziki i chciał drapać i fukał.
Dostały jedzonko, mały bałaganiarz i szylkretka posmarowane avi-coś tam.
Tricolorka, jest cudowna, cicho anemicznie miauczała, pełnym wyrzutu głosikiem, grubiutka, domowa kotka- nie je nawet z reki.

A jest coś takie czarne z białym co wyciągnęłam z półki- trzesło się i serduszko waliło- to chyba kotka z książeczką oddana, wysterylizowana :(
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Śro wrz 15, 2010 12:59 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Kurcze, co się z tymi persami dzieje.
Przedwczoraj podrzucili młodego pod schron w Katowicach:(
Mała szła rano jeszcze nie było a pół godziny później wet przyszedl z kotem:(

Jakie drzwiczki szukacie?
Bo ja mam namiar na firmę handlujaca tymi zasłonkami kurtynami do magazynów np. I tam mozna resztki dostac za darmo. Najlepiej poprosic o takie cienkie. Z tych grubych to raczej daszek na karmniki dla ptaków robię:)) ALe za to sa bardzo szerokie i mozna z nich spokojnie nawet szybki zrobic. Np takie dodatkowe ocieplajace. Ja zrobilam takie w piwnicy. Natomiast z tycg cieńszych mozna zrobić taką kurtynke odpowiednio nacinająć. Chociaż prawdę mówiąc najlepiej sie sprawdzaja plastikowe teczki ofertówki. Te takie twardsze od normalnych koszulek na dokumenty.
Można też wykorzystać kawalek plexi, mam opis jakby co jak to zrobić. Też juz przez kogoś przećwiczony.

Jak Piotrek mówi, że baraczek sie rozsypie to pewnie ma rację. Mnie on tez na taki wygląda.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 15, 2010 13:02 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Rybka_39 pisze:Mara S przepraszam, że nie odpisałam na smsa, ale nie mam z czego właśnie wróciłam ze schronu.
Jest nowa perska, biało szara, piękna, kicha, oddana z książeczka, Janinie mówiłam, żeby zadzwoniła do Was, nie wiem do kogo dzwoniła, zdjęcia wrzuce potem. Mam zdjęcia wszystkich kotów, czołgałam się, ale wszystkie chyba powyciągałam z zakamarków :twisted:
Nowa 5 maluchów jest ( tamte znalazły dom), mają zaropiałe oczka, a jeden maluch jest trochę dziki i chciał drapać i fukał.
Dostały jedzonko, mały bałaganiarz i szylkretka posmarowane avi-coś tam.
Tricolorka, jest cudowna, cicho anemicznie miauczała, pełnym wyrzutu głosikiem, grubiutka, domowa kotka- nie je nawet z reki.
A jest coś takie czarne z białym co wyciągnęłam z półki- trzesło się i serduszko waliło- to chyba kotka z książeczką oddana, wysterylizowana :(

Janka dzwoniła do mnie, Terenia miała zabrać persiczkę ale mamy małe problemy zdrowotne w Chatce i musi jechać na cito do weta. Dziś albo jutro kotkę zabierzemy.

natomiast ta Tri musi mieć tymczas domowy - jak odmówiła jedzenia to nawet w Chatce nie da rady, Boże ci ludzie będą sie w smole smażyć po smierci :evil: :evil: :evil:

fajnie, że sa zdjecia wyślij proszę do mnie na @ uzupełnię ten wątek oraz FB, Rybka jesteś dzielna :ok:

Filomen

Post » Śro wrz 15, 2010 13:05 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

To ja może uproszę jeszcze-męża by wziął tą Tri? Tylko przydałoby się zdjęcie i ktoś by musiał ją wyjąć ze schronu.... ewentualnie tą trzęsącą się....

No i tu tez Rybko wrzuć zdjęcia....

A jakie plany ma Terea co do tej persiczki?
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 13:09 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Post » Śro wrz 15, 2010 13:08 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Wyślę, wyślę, ja jej nawet z reki próbowałam dawać i nic :cry:

Ta co siedzi w budce dzisiaj sobie spacerowała :ok:
Półkowym kotom dałam tam michę, bo boją się wyłazić.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Śro wrz 15, 2010 13:49 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Mara S pisze:To ja może uproszę jeszcze-męża by wziął tą Tri? Tylko przydałoby się zdjęcie i ktoś by musiał ją wyjąć ze schronu.... ewentualnie tą trzęsącą się....

No i tu tez Rybko wrzuć zdjęcia....

Persiczke trzeba szybko ciachnąć. Piotrek ewentualnie wieczorem po nią pojedzie i da do Kociej Chatki jak nie zdąży to jutro Teresa, boimy sie żeby jakiś rozmnażacz kotów jej nie wziął.
co do Tri to ja nie wiem która to, jak Rybka zamieści jej zdjęcie to Piotrek by ją też mógł przywieźć. Tylko musi wiedzieć komu.

Filomen

Post » Śro wrz 15, 2010 13:52 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Lidka pisze:Kurcze, co się z tymi persami dzieje.
Przedwczoraj podrzucili młodego pod schron w Katowicach:(
Mała szła rano jeszcze nie było a pół godziny później wet przyszedl z kotem:(

Jakie drzwiczki szukacie?
Bo ja mam namiar na firmę handlujaca tymi zasłonkami kurtynami do magazynów np. I tam mozna resztki dostac za darmo. Najlepiej poprosic o takie cienkie. Z tych grubych to raczej daszek na karmniki dla ptaków robię:)) ALe za to sa bardzo szerokie i mozna z nich spokojnie nawet szybki zrobic. Np takie dodatkowe ocieplajace. Ja zrobilam takie w piwnicy. Natomiast z tycg cieńszych mozna zrobić taką kurtynke odpowiednio nacinająć. Chociaż prawdę mówiąc najlepiej sie sprawdzaja plastikowe teczki ofertówki. Te takie twardsze od normalnych koszulek na dokumenty.
Można też wykorzystać kawalek plexi, mam opis jakby co jak to zrobić. Też juz przez kogoś przećwiczony.

Jak Piotrek mówi, że baraczek sie rozsypie to pewnie ma rację. Mnie on tez na taki wygląda.

Lidka Ty to jesteś Adam Słodowy - młodzież pewnie nie wie kto to 8) . Tam w drzwiach kociarni jest wycieta dziura na razie chciałabym zamontować drzwiczki z klapką albo coś w tym stylu. Wyslij mi proszę opis moze być na mejla gabinet@re-vita.pl

Filomen

Post » Śro wrz 15, 2010 14:03 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Filomen pisze:
Mara S pisze:

Persiczke trzeba szybko ciachnąć. Piotrek ewentualnie wieczorem po nią pojedzie i da do Kociej Chatki jak nie zdąży to jutro Teresa, boimy sie żeby jakiś rozmnażacz kotów jej nie wziął.
co do Tri to ja nie wiem która to, jak Rybka zamieści jej zdjęcie to Piotrek by ją też mógł przywieźć. Tylko musi wiedzieć komu.

Co do persiczki ja żadnych planów nie mam tak jak pisała Ewa trzeba ją ciachnąć, a potem szukać jej szybko innego DT lub stałego, bo jednak na pielęgnację kota perskiego troszkę czasu trzeba, a kotów w Kociej Chatce jest sporo. Tri siedzi z biało-rudym kociakiem w klatce, na czerwonym kocyku została przyniesiona do schroniska w niedzielę. W sprawie persiczki można poprosić o pomoc Puchatkowo.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 15, 2010 14:25 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

No to tak - ta tri jedzie jutro do mego jeszcze-męża Przemka a skoro Perska i 6-latka (czy to ta Czitka :?: ) mają iść do KCh to ja rezerwuję tą 6-latkę na DT u Zbyszka ale niestety dopiero po 26.09 - jesli będzie zdrowa

Mara S

Post » Śro wrz 15, 2010 14:41 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

Dziś na 17:40 mam lekarza później (o ile nie bedę tam siedziala do godz 20)mogę koty przerzucić.Jezeli będe potrzebna proszę o kontakt telefoniczny

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 15, 2010 15:07 Re: Schronisko Sosnowiec - czy macie zbędne drzwiczki dla kota?

mar_tika pisze:Dziś na 17:40 mam lekarza później (o ile nie bedę tam siedziala do godz 20)mogę koty przerzucić.Jezeli będe potrzebna proszę o kontakt telefoniczny

Marta to musiałabyś podjechać do schronu wziąć persiczkę i Czitke (czikę?). Czitka ma charakterystyczne rude plamy na pleckach bliżej dupki.
I chyba biega luzem??? Rybka pamiętasz? Na zdjęciach ładnie ją widać. Jak byś się nie wyrobiła daj znać telefonicznie i Piotrek by jutro je zawiózł do chatki.

a tri z kocyka w serduszka poszłaby do jeszcze-męża Mary S jutro. Piotrek by ją zabrał i zawiózł. To się już panowie dogadają
cudownie, cudownie :1luvu: :1luvu:

Filomen

[poprzednia][następna]