Rosyjska niebieska-białaczka?-ma dom u córki EWY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 15:43 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

iwona66 pisze:hopsniem niebieską na pierwszą :mrgreen:
mam takiego chłopczyka ,ideał charakter :ok: :kotek:

:kotek:

Iwonka a może chcesz dziewczynkę do pary? :lol:

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Pon wrz 13, 2010 20:46 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

kicia szuka domu i prosi o ogłoszenia.

Tusinka

Post » Pon wrz 13, 2010 21:40 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Jestem za tym aby chociaż koteczkę wysterylizować. Marzeniem moim było odkąd ją zobaczyłam pierwszy raz, aby znaleźć jej domek, bo przeurocza jest. Nie wiem jak na sprawę sterylki zapatrywał by się ten pan. Niby miły człowiek, ale obawiam się, że myślenie to ma raczej starodawne....... i kot jest dla niego zwierzęciem i niczym więcej. Chociaż jak widziałam nie raz fajnie się z nią bawi na trawniku i widać, że koteczka kocha gościa i mu ufa. Z jednej strony dobrze byłoby z nim najpierw pogadać i potem tak jak zaproponowała smarti udać się z nią do koterii, tylko kto ją przetrzyma bezpośrednio po sterylce? Osobiście nie mogę nawet TŻ-owi powiedzieć, że zajęłam się ta koteczką. Obiecałam, że kotka z cmentarza była ostatnią......(no i nie licząć Soń). Oczywiście po wydobrzeniu kotka spokojnie morze wrócic na swoje stare śmieci, ale według mnie szkoda było by jej trochę. I to właśnie druga strona - nie wiem właśnie czy powrót do piwnicy to dobre rozwiązanie dla tej kotki. Niedaleko ulica i nie raz widziałam rozjechane ciałka.... a jej wyjątkowo mi szkoda.
Postaram zająć się ogłoszeniami w czwartek, bo dopiero wtedy mam wolne. Chyba jakaś mało zorganizowana jestem, bo po pracy to na nic nie mogę znaleźć czasu......
A tymczasem chociaż podbijam.
magdajedral

Post » Wto wrz 14, 2010 0:30 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

lepiej aby żyła tam gdzie jest wysterylizowana niż niewysterylizowana.
inną sprawą jest szukanie domku a inną sterylizacja.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto wrz 14, 2010 12:06 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Wiem, że tak będzie lepiej tylko że po pierwsze ta jak napisałam osobiście nie mogę zając się jej złapaniem no i zastanawiam się czy uzgadniać sterylizację z tym panem?
magdajedral

Post » Wto wrz 14, 2010 12:43 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

no właśnie, jesli ten pan ma staroświeckie podejście może nie by zadowolony ze sterylizacji, żeby póżniej się nie okazało że kotka będzie i temu Panu wadzic bo to już nie ten sam kot w mniemaniu niektórych ludzi.

Sama walczę ze swoim wójkiem żeby wysterylizowac mu kocice, ale przecież to już nie będzie według mojego wójka ,,prawdziwy kot,, nie będzie łapac mysz itp....

Tusinka

Post » Wto wrz 14, 2010 17:23 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

no to ja nie wiem co zrobić-wiadomo co myślimy -
pozostawienie kici bez sterylki na ulicy to kolejne kocięta na świecie-nie wiadomo czy kochane i szczęśliwe-raczej nie..

ja w takich sytuacjach jestem niestety może nie do końca uczciwa wobec ludzkiego kołtuństwa ale idę za głosem własnego rozsądku-
w ten sposób po kryjomu wysterylizowałam sąsiadom trzy kicie-mamę i dwie córunie-bo zauważyłam że co kicia w ciąży to przychodzi potem bez kociąt(sąsiedzi topili :cry: :cry: )
jak urodziła kolejne małe to poczekałam az małe dorosną-dokarmiałam je w międzyczasie itd.,i ciach...potem przechowałam po sterylce i wypuściłam-sąsiedzi nawet nie zauważyli - kot jak to kot - a że nie było ich kilka dni - to "pewnie gdzieś poszły,a jak poszły to i przyjdą jak zgłodnieją" ot i wiejska mentalność..

ze swej strony mogę załatwić sprawę tak jak miało to być z Chmurką-czyli sterylka,tydzień u mnie i zwrot do Madzi
-bez możliwości pozostawienia u mnie bo się zakocę na smierć :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto wrz 14, 2010 19:28 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Gdyby miała jechać do Koterii to mogłabym ją przewiaźć i potem też przechować. Nigdy tego nie robiłam, ale chciałabym jakoś pomóc. Z czasem krucho, ale wszystko się da jakoś ułożyć. Mieszkam w Wawrze.
Może mój dorosły syberyjski (kastrat) by ją zaakceptował? Koty przegania z działki, ale taka koteczka może by mu odpowiadała. W domu mogę ją odseparować od kocura. Proszę o wiadoość, jeśli mogę się jakoś przydać. Jeżeli jakoś finansowo, to też mogę.
Pozdrawiam,
Ewa

Ewa z Wawra

Od: Nie lip 04, 2010 21:17

Post » Wto wrz 14, 2010 19:57 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

hop do góry
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Wto wrz 14, 2010 20:43 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

Ewa z Wawra pisze:Gdyby miała jechać do Koterii to mogłabym ją przewiaźć i potem też przechować. Nigdy tego nie robiłam, ale chciałabym jakoś pomóc. Z czasem krucho, ale wszystko się da jakoś ułożyć. Mieszkam w Wawrze.
Może mój dorosły syberyjski (kastrat) by ją zaakceptował? Koty przegania z działki, ale taka koteczka może by mu odpowiadała. W domu mogę ją odseparować od kocura. Proszę o wiadoość, jeśli mogę się jakoś przydać. Jeżeli jakoś finansowo, to też mogę.
Pozdrawiam,
Ewa

Ewa :1luvu:

Madzia,to chyba pozostaje już tylko jakoś sprytnie zadziałać.. :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Śro wrz 15, 2010 9:19 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

No to zaczynam działać. Ewa piszę PW.
magdajedral

Post » Śro wrz 15, 2010 12:35 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

jeśli chodzi o dowóz do Wawy służę pomocą.

Magda mam tylko nadzieję że nie będzie ulewy :ryk:

Tusinka

Post » Śro wrz 15, 2010 12:36 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

A i najlepiej gdzieś na początek Warszawy (słabo się poruszam po Warszawie)

Tusinka

Post » Śro wrz 15, 2010 12:45 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

madzia,jaki masz plan :roll: :roll:

smarti

Post » Śro wrz 15, 2010 12:45 Re: Dymna(prawie rosyjska niebieska)przeganiana... szuka domu.

:roll: :roll:
i co można pomóc :)

smarti

[poprzednia][następna]