Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 10:30 Re: Margo vs FurKot + 3 niespodzianki z krzaków

Jedyna dobra sprawa, że nie woziłam kociaka ze sobą do Gliwic i z powrotem. Trudno, szukamy dalej, choć już nie mam pomysłu jak i gdzie je ogłaszać żeby to było skuteczne. A to naprawdę kochane kociaki, przyjacielskie, wesołe.

Tu Kropek wygląda jak kocia sierotka. Ale teraz to raczej kotek-papuga. Zakochał się bez pamięci w moim TŻcie i kiedy Kuba pracuje (przy komputerze) włazi mu na ramię i tak przesiaduje godzinami. Tego kotka chyba nie oddamy, bo jak mu złamać serce? Tym bardziej, że kto weźmie kota z przepukliną?

Obrazek

Więc na razie domów szukam duetowi Klucha i Kiwi:

Obrazek Obrazek

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Śro wrz 08, 2010 11:23 Re: Margo vs FurKot + 3 niespodzianki z krzaków

Boszzzzz... jakie one słodkie! :1luvu:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Czw wrz 09, 2010 8:31 Re: Margo vs FurKot + 3 niespodzianki z krzaków

Przepraszam Ptaszydło, że tak rzadko zaglądam, ale problemy zupełnie niekocie mam:(
Piękne te Twoje 3 x K! A FurKotka kogo polubiła? miał zostać wybranek serca?:)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pt wrz 10, 2010 11:01 Re: Margo vs FurKot + 3 niespodzianki z krzaków

Nie przejmuj się Arsnova, ja sama zaniedbuję swój wątek (i inne przy okazji), na szczęście nie z powodu kłopotów tylko urwania głowy z kociakami i zleceniami (trzeba na głodomory zarobić). Trzymaj się ciepło, a jak się wszystko ułoży to może znów nas odwiedzisz w wątku (lub naturze - jakbyś miała ochotę na spacerek po górkach).

Przez kociaki przeleciała jakaś infekcja oczu, na szczęście kropelki załatwiają sprawę po 2 - 3 dniach (jeszcze tylko Kiwi ma nieprzyzwoicie duże śpiochy w oczach). Poza tym żyjemy, choć nam tu trochę ciasno (kociaki rosną i powoli przestają się mieścić w klatce, gdzie niestety nadal spędzają sporo czasu ze względu na izolację od FurKotki). Są z nich małe przylepy i na pewno ktoś miałby z nich dużą pociechę tylko niech się ten ktoś znajdzie...

ptaszydło

Post » Pt wrz 10, 2010 11:05 Re: Margo vs FurKot + 3 niespodzianki z krzaków

A czy FurKotka upodobała sobie któegoś z kawalerów, czy pozostaje oziębłą? :)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pt wrz 10, 2010 11:20 Re: Margo vs FurKot + 3 niespodzianki z krzaków

Nie lubi gówniarzerii ale powoli zaczyna się uspokajać. Za to chłopaki są nią zachwyceni - jak tylko ją widzą to lecą do niej a ona pluje i macha łapami, na co oni stoją zdębiali i próbują się jakoś podlizać, co jeszcze bardziej ją wkurza i dalej pluje. Oni jak takie małe głupole nie rozumieją, że jeszcze nie dorośli do zaszczytu audiencji u królewny. Ale nie ma już tej początkowej paniki, która mnie martwiła, bo bałam się, że może się na zdrowiu odbić. Jednak żeby królewna miała trochę spokoju to kociaki często lądują w klatce (spędzają tam m.in. całe noce). Mam ogromną nadzieję, że jak zostanie jeden to będzie lepiej. Zostanie pewnie Kropek (z racji na jego niesamowite przywiązanie do mojego TŻta).

ptaszydło

Post » Nie wrz 12, 2010 14:11 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom, zostały same krowy :)

Kiwi pojechał dziś do swojego nowego domu :dance:
Będzie mieszkał w Bielsku w towarzystwie psiaka shar pei. Znając sympatię Kiwiego do Margo powinno być dobrze (z całej trójki najchętniej bawił się z psicą więc ciągle chodził mokry od psiego jęzora).
Cieszę się ogromnie ale już mi brakuje tego małego urwisa. Za to Kropek i Klucha jakby wcale nie zauważyły, że zostały same.

Ostatnie wspólne zdjęcie wszystkich zakapiorków:

Obrazek

ptaszydło

Post » Pon wrz 13, 2010 12:28 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom, zostały same krowy :)

ptaszydło pisze:Kiwi pojechał dziś do swojego nowego domu :dance:

Super!

Gratuluje pierwszej adopcji :)
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Wto wrz 14, 2010 9:53 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

Klucha też pojechał do domu 8O Sama nie wierzę, że się udało. Wolę nie pisać ile razy już zwątpiłam, że znajdę im odpowiednie domy. Klucha też będzie Bielszczaninem, a za towarzysza będzie miał króliczka.
Kropek zostaje z nami. Tym samym osiągamy docelowy stan zakocenia :D Kropek oficjalnie zmienił imię na Hadron, co przypieczętowałam wypełnieniem jego książeczki zdrowia. Pierwsza wspólna noc już za nami, tzn. pierwsza kiedy młody był poza klatką. Oczywiście było syczenie ale rano obudziliśmy się z dwoma kotami w jednym łóżku (po przeciwnych stronach ale to chyba i tak sukces). Młody bez wsparcia braci nie jest takim chojrakiem i FurKotka czuje się zdecydowanie pewniej. Mam wrażenie, że teraz będzie już tylko lepiej.

ptaszydło

Post » Wto wrz 14, 2010 10:31 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

Gratuluje! :torte: :piwa: :balony:

FurKotko zajmij się Hadronkiem :mrgreen: :ok:

KAsia Amy

Post » Wto wrz 14, 2010 10:41 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

KAsia Amy pisze:FurKotko zajmij się Hadronkiem :mrgreen: :ok:

Przekażę królewnie!
A Hadronek to mała przylepa - wczoraj oglądaliśmy film i całe 2h przeleżał u nas na kolanach, oczywiście brzuchem do góry i zagłuszając mruczeniem dialogi :mrgreen:

ptaszydło

Post » Wto wrz 14, 2010 18:18 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

Czyli kciuki za dogadanie się dwójeczki! :ok: :ok: :ok:
Poza tym strasznie się cieszę, że kotki mają domki! :)

KAsia Amy

Post » Czw wrz 16, 2010 19:54 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

Ja też się cieszę.
Przed Hadronem i FurKotką jeszcze długa droga do przyjaźni lub choć koleżeństwa ale wierzę, że będzie dobrze.
A Hadron to taki kochany kotek - mała przylepa dająca się tarmosić na wszystkie sposoby, pakująca się na kolana. FurKotka jest dużo bardziej niezależna.

Dziś był piękny dzień - pogoda cudowna, żyć nie umierać.
Mały kotek i trochę większy piesek:

Obrazek

ptaszydło

Post » Sob wrz 18, 2010 22:41 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

Wczoraj był pierwszy mały sukces - FurKotka i Hadron bawili się razem! :spin2:
Wygląda to trochę tak, że królewna jest ciekawska więc w końcu przełamuje swoją niechęć i zaczyna zaczepiać młodego. Jednak kiedy to Hadron chce się bawić i pierwszy wykazuje inicjatywę - zostaje osyczany.
Mam nadzieję, że kolejne sukcesy będą już niedługo.

ptaszydło

Post » Śro wrz 22, 2010 11:18 Re: Margo vs FurKot. Kiwi ma dom,Klucha ma dom,Kropek zostaje :)

Trzy dni nie było mnie w domu i w międzyczasie stosunki międzykocie bardzo się poprawiły. FurKotka i Hadron mogą już nawet jeść z misek ustawionych 30 cm od siebie. Dalej zdarzają się syki ale dziewczyna coraz częściej zaczepia młodego. No i Hadron jest już prawie taki duży jak FurKotka 8O

Mamy piękną pogodę więc wszystkie futrzaki są zachwycone:

Obrazek

ptaszydło

[poprzednia][następna]