Szukam kotki (Warszawa)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 21:50 Re: Szukam kotki (Warszawa)

ankke pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Ja wycofuje moja propozycje skoro kot ma byc na TERAZ..i juz...Niech sie 'meczy' w moim domu....Mam zdrowego maleńtasa...nie do adopcjii...na 3/4
Podpisano-jeleń-zbieraczka... :evil:

Szukam kotki od człowieka, który zrozumie nie tylko kota, ale też drugiego człowieka. Chcę pomóc zwierzakowi, ale żyłam przez tyle lat z kotką, że nie mogę znieść samotności. Nawet nie widzę powodu do tłumaczenia się, także dziękuję i nie mam zamiaru kontynuować.

Dziękuję za oferty, zastanawiamy się, bo wszystkie miziaste nam się podobają. I jeśli ktoś jeszcze się wycofuje, to proszę o informację.

Nie denerwuj się na BOZENAZWISNIEWA, Bożena zawsze pisze chaotycznie, może nie miała nic złego na myśli. Może jakiś Jej kotek doleczenia potrzebuje i dlatego nie chce natychmiastowej adopcji.
I masz rację, że wszystkie futerka Ci się podobają - wszystkie są cudne, Panu Bogu ten gatunek udał się wyjątkowo.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon wrz 13, 2010 22:47 Re: Szukam kotki (Warszawa)

Mam maleńtasy...znajdki , majac tyle kotów i w tym 3 białaczkowe oczywiste jest ,ze szukam im domu n aTERAZ I NA ZAWSZE, ale nie rozumiem tekstów ,ze ma byc teraz na te godzine....Po takim tekscie powiadasz ,ze dom odpowiedzilny?...Chce sie mylic...na 3/4 człowiek sie nie ....zes...no...bo bana dostane za obraze...
i nadal uwazam teraz ,ze ten własnie dom powinien byc dobrze sprawdzony...nim dostanie kota...
Moja ciotka na wsi nie dostała ode mnie kota....rodzina...wspaniali ludzie...serio..kot byłby zajebisty w ..chlewie...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 13, 2010 23:04 Re: Szukam kotki (Warszawa)

Bez przesady.
Z samego faktu, że ktoś chce szybko wziąć kota nie wynika jeszcze, że to jest zły dom :roll:
Osoba wyadoptowująca na pewno przeprowadzi weryfikację, więc nie ma sensu już teraz się nakręcać, że to przypadek wymagający szczególnej czujności etc.

I prosiłabym bardzo o złagodzenie słownictwa.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon wrz 13, 2010 23:05 Re: Szukam kotki (Warszawa)

Jakby był na tę godzinę, to niech Pani zauważy, że już bym go miała... chociażby ze schroniska. Szukam od kilku dni.
A jeśli takim nietaktem jest napisanie, że chciałabym kotkę jak najszybciej, to takim samym nietaktem jest napisanie, że kot szuka domu jak najszybciej. Nie rozumiem, co jest w tym złego, więc nawet nie mam jak podjąć dyskusji.
I tak, obraża mnie Pani, bo moja kocica mnie kochała ponad życie przez kilkanaście lat, tak jak ja ją, a wzięłam ją JUŻ W TEJ chwili, gdy odszedł mój poprzedni maluch. Bo mam taki charakter.

ankke

Od: Nie wrz 12, 2010 22:59

Post » Pon wrz 13, 2010 23:13 Re: Szukam kotki (Warszawa)

I tak, obraża mnie Pani, bo moja kocica mnie kochała ponad życie przez kilkanaście lat, tak jak ja ją, a wzięłam ją JUŻ W TEJ chwili, gdy odszedł mój poprzedni maluch. Bo mam taki charakter.

No to przepraszam obrazona Pania....Mam kilkunastoletnie koty...i zawsze jak mi jakis tymczas odchodzi srece mi peka prosze Pani...Spontan/...wiem cos na ten temat....Przepraszam za zasmiecanie i znikam....Powodzenia ....Nadal szukam domu dla moich potrzebujaąych kotów....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 13, 2010 23:20 Re: Szukam kotki (Warszawa)

:arrow: viewtopic.php?p=6381534#p6381534
Biszkoptowa, pręgowana kotka, po sterylizacji, odrobaczaniu i odpchleniu. Mniej więcej ma koło roku, może mniej. Miziasta. Towarzyska.

Bardzo rzadko trafia się takie umaszczenie, szczególnie u kocic.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon wrz 13, 2010 23:34 Re: Szukam kotki (Warszawa)

A może Kleosia :?:

Obrazek

Kleosia jest niezwykłym kotem... i potrzebuje niezwykłego domu. Cierpliwego, wyrozumiałego ... bo Kleosia jest kicią po przejściach. Trochę jest czarna :roll: ... no ale ma prawie całkiem biały pyszczek i przepiękny biały suwaczek na brzuszku.

Zapraszam bardzo do poznania Kleosi - wątek viewtopic.php?f=13&t=116388&start=0... jak również do schroniska w Józefowie. Są tam prześliczne, trójkolorowe maleńtasy :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto wrz 14, 2010 12:49 Re: Szukam kotki (Warszawa)

Ja też szukam domu dla koteczki, która od marca jest w domu tymczasowym u mojej koleżanki. Corsa jest pospolita, do tego "trudna" (powinna być kocią jedynaczką), dlatego ma małe szanse na znalezienie domku. Jest wysterylizowana, ma książeczkę, odrobaczona, szczepiona, do wzięcia choćby dziś. I jest w Warszawie. Może ona się spodoba?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto wrz 14, 2010 12:56 Re: Szukam kotki (Warszawa)

I jeszcze jedna koteczka do wzięcia "od zaraz". Bardzo oryginalnie umaszczona, przez co zwana Jaksonem (od malarza abtrakcyjnych obrazów :wink: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto wrz 14, 2010 13:12 Re: Szukam kotki (Warszawa)

Tyle pięknych kotów w potrzebie.

Spójrz jeszcze tu ( w pierwszy post - tam aktualizacja )
viewtopic.php?f=13&t=111229

Może spodobalby Ci się rudzielec? Są tu:
viewtopic.php?f=13&t=89268&hilit=czerwieniami+malowane&start=540
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 14, 2010 15:49 Re: Szukam kotki (Warszawa)

Moja biała kicia przebywa k. Łodzi, ale jestem w stanie przywieźć ją do Warszawy, więc z transportem nie ma problemu.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto wrz 14, 2010 15:55 Re: Szukam kotki (Warszawa)

A ja chcę przedstawić Chmurkę - koteńkę z cmentarza, wziętą już dawno do domu tymczasowego, gdzie okazała się być niezwykle proludzka i spragniona głasków. Kotenka została wyleczona, wysterylizowana i czeka na swojego człowieka. To p[iekna szylkrecia lub trikolorka (jak kto woli) czego, niestety, zdjęcia nie oddają. Naprawdę polecam.
Koteczka jest w dt pod warszawą.

A tu link do jej wątku viewtopic.php?f=1&t=116103&start=0
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto wrz 14, 2010 16:34 Re: Szukam kotki (Warszawa)

A ja oprócz Chmurki polecam jeszcze inne koteczki z mojego podpisu:
-Sonie, moje tymczaski - najlepiej w dwupaku
-niebieską koteczkę bez domku :(
magdajedral

Post » Wto wrz 14, 2010 16:55 Re: Szukam kotki (Warszawa)

:ok:
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Wto wrz 14, 2010 16:57 Re: Szukam kotki (Warszawa)

viewtopic.php?f=1&t=109732&start=75

Tutaj są dwie dziewczynki pilnie szukające domów, obie zdrowe, mama wysterylizowana, mała po wszystkich szczepieniach, teraz muszą mieszkać w klatce.
Przebywają w Mińsku pod Warszawą, dziewczyny dowiozą w każdej chwili.
Dla nich dom to szansa na normalne życie
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia]