[WRO] Piorun i Pchełka, za tydzień jadą do DS! Oby było ok:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 9:12 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

tutaj gdzieś chyba jest moja siostra , coś mi się tak zdaje :D
Hej Ty Duża :D ! ! fajnie że ją zabrałaś :ok: :ok: mnie zabrała pani Zofia :ok: :ok: siostrę też by wzięła , ale siostrzyczka wtedy gdzieś pobiegła i pani Zofia jej nie widziała :(
Obrazek

mogę się wprosić na wątek :mrgreen: bo ja to w ogóle operatywny i zaradny chłopak jestem :mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie wrz 12, 2010 9:24 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

no co jest ?! gdzie są wszyscy ? kto wyrazi zgodę abym zamieszkał na wątku ?

a dobra...... to bez pytania wkleję tutaj swoje kolejne zdjęcie :mrgreen:
moje ciocie podobną lubią spamować :mrgreen: :ryk:

Obrazek

jessi74

Post » Nie wrz 12, 2010 9:29 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

Dawaj operatywny i zaradny chłopaku :) Może uda nam się znaleźć wspólny domek? Ja już umiem ładnie robić siusiu i kupkę do kuwety!
Tylko mam ciągle kłopoty z brzuszkiem. Duża mnie nakarmiła rano troszkę, ale przed chwilą wszystko wyszło z bardzo luźną kupką. No i ona coś gada teraz o jakiś gotowanym kurczaku z jakimś ryżem i jeszcze gorzej, bo o jakiejś marchewce mówi. Mówi, że Sznurek, ten taki duży czarno-biały, takie coś kiedyś jadł i mu pomogło. Tylko czy ja dam rade zjeść ten ryż? Czy to mnie w ząbki nie będzie kuło? Oby mi to pomogło, bo jak nie to ta Duża mi wygraża, że mnie do jakiejś Pani Doroty jutro zabierze.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie wrz 12, 2010 9:33 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

a ja jeszcze dodam opis :mrgreen: ( podkradłem Dużej to co napisała :mrgreen:
"3 miesięczny baaardzo oswojony kocurek, znaleziony, samodzielny, posiada książeczkę zdrowia , odrobaczywiony, ma bielmo na lewym oczku, prawdopodobnie po przebytym kocim katarze, obecnie leczony sterydem , ale niestety oczko może takie pozostać :( może być oddany do domku teraz , jeśli przyszły opiekun zobowiąże się do zakrapiania oczka i do wizyty kontrolnej za około trzy tygodnie
kotek bardzo chętnie je suchą karmę, a najchętniej konserwy Kitten , jest 100% kuwetkowy
jeśli chodzi o charakter to bradzo lubi się bawić, ma nadmiar energii, to typowo dominujacy kocurek, wskazane aby trafił do domu, gdzie będzie już inny kotek, kotek pozostawiony sam sobie bez możliwości zabaw przez wiele godzin dziennie bardzo by się nudził i broił
:mrgreen:

jessi74

Post » Nie wrz 12, 2010 9:41 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

turkawka pisze:Dawaj operatywny i zaradny chłopaku :) Może uda nam się znaleźć wspólny domek? Ja już umiem ładnie robić siusiu i kupkę do kuwety!
Tylko mam ciągle kłopoty z brzuszkiem. Duża mnie nakarmiła rano troszkę, ale przed chwilą wszystko wyszło z bardzo luźną kupką. No i ona coś gada teraz o jakiś gotowanym kurczaku z jakimś ryżem i jeszcze gorzej, bo o jakiejś marchewce mówi. Mówi, że Sznurek, ten taki duży czarno-biały, takie coś kiedyś jadł i mu pomogło. Tylko czy ja dam rade zjeść ten ryż? Czy to mnie w ząbki nie będzie kuło? Oby mi to pomogło, bo jak nie to ta Duża mi wygraża, że mnie do jakiejś Pani Doroty jutro zabierze.

nie będzie Cię kuło, zjedz to co Ci dają , to przestnie cię brzuch boleć

ja nie mam problemów z jedzeniem ale u nas też chyba będzie ta potrawa o której piszesz, bo Mikołaj ma chory brzuszek
A.... w ubiegłym tygodniu, jakoś to chyba wtorek się nazywał i środa ten dzień, to Duża przyniosła nam najpierw wątróbkę przepyszną, a następnego dnia to takiego kurczaczka i mięsko podała nam surowe , ale się działo...... pobiłem się z Mietkiem i Mikołajem, niech sobie nie myślą że jak jestem najmniejszy to nie umiem sobie z nimi poradzić :mrgreen: no .... i nie mogę doczekać się wtorku środy :mrgreen:

Aha i do opisu można jeszcze dodać, że ja bardzo mruczę , głośno jak "Mały traktorek" serio.... wystarczy że się jakiś duży na mnie popatrzy , to już ślicznie mruczę :ok:
krzyczeć w lecznicy też umiem - ale o tym już nie piszcie w tych tam no , ogłoszeniach 8)
i żeby tam gdzie pojadę do tego domu były koty, bo się będę nudził, a jak się nudzę, to gryzę Dużą po palcach u nóg

jessi74

Post » Nie wrz 12, 2010 12:36 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

Z tym mruczeniem, to potwierdza, że to rodzeństwo :D

Ta duża mi dała mi na tych swoich przednich łapach trochę samego surowego kurczaka. Zjadłam. Trochę jej palce obgryzłam, ale się chyba nie obraziła. No i oglądałam jak Szpilka obgryza kości - normalnie, takie duże oczy miałam 8O , jak widziałam, jak ona sobie z nimi radzi. Kiedyś, ja też tak będę obgryzać!
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie wrz 12, 2010 14:38 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie wrz 12, 2010 16:12 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

jessi74 pisze:a ja jeszcze dodam opis :mrgreen: ( podkradłem Dużej to co napisała :mrgreen:
"3 miesięczny baaardzo oswojony kocurek, znaleziony, samodzielny, posiada książeczkę zdrowia , odrobaczywiony, ma bielmo na lewym oczku, prawdopodobnie po przebytym kocim katarze, obecnie leczony sterydem , ale niestety oczko może takie pozostać :( może być oddany do domku teraz , jeśli przyszły opiekun zobowiąże się do zakrapiania oczka i do wizyty kontrolnej za około trzy tygodnie
kotek bardzo chętnie je suchą karmę, a najchętniej konserwy Kitten , jest 100% kuwetkowy
jeśli chodzi o charakter to bradzo lubi się bawić, ma nadmiar energii, to typowo dominujacy kocurek, wskazane aby trafił do domu, gdzie będzie już inny kotek, kotek pozostawiony sam sobie bez możliwości zabaw przez wiele godzin dziennie bardzo by się nudził i broił
:mrgreen:

No przecież to każdy wie , jak kotek się nudzi to broi
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie wrz 12, 2010 21:28 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

8O ale faktycznie Bartek i Szyszka są podobni :) 8O
A Szyszeczka to już ma całkiem ładne futerko :1luvu:
Z waszą pomocą? :mrgreen: czy sama tak dzielnie się wymyła? :lol:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon wrz 13, 2010 6:35 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

Sama! Troszkę jej Szpilka pomogła. Tyle, że dzisiaj po południu musimy jechać do weterynarza, bo dalej wszystko co Małe zje (a je bardzo mało i głównie z ręki), to znajduje się w kuwecie w postaci zielonej mazi, albo na kafelkach w postaci pawika.
No i dzisiaj debiut - Małe na cały dzień zostało same z dużym na całym mieszakniu (wymyściłam z kuchennego więzienia ;) )
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon wrz 13, 2010 7:28 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

turkawka pisze:Sama! Troszkę jej Szpilka pomogła. Tyle, że dzisiaj po południu musimy jechać do weterynarza, bo dalej wszystko co Małe zje (a je bardzo mało i głównie z ręki), to znajduje się w kuwecie w postaci zielonej mazi, albo na kafelkach w postaci pawika.
No i dzisiaj debiut - Małe na cały dzień zostało same z dużym na całym mieszakniu (wymyściłam z kuchennego więzienia ;) )

ojej... mam nadzieję ze to nic poważnego :( Ale ogólnie dobrze się czuje? czy jest osowiała?
Może to jednak robale.... :roll: Trzymam kciuki żeby wszystko było ok :ok:

Agness78

Post » Pon wrz 13, 2010 11:30 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

Własnie nie jest jakaś tak bardzo osowiała, biega i sie bawi z dużymi.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon wrz 13, 2010 11:35 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

turkawka pisze:Własnie nie jest jakaś tak bardzo osowiała, biega i sie bawi z dużymi.

no to oby to tylko robale :oops:
Turkawka przeleje ci dzisiaj pieniążka na wizytę u weta i ewentualne leczenie, szczepienie co tam bedzie trzeba :ok:
Podaj mi proszę na PW nr konta :)

Agness78

Post » Pon wrz 13, 2010 15:59 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

Małe chyba czuje się lepiej. Lata jakoś tak żwawiej, kupa była w kuwecie dużych, zielona, ale jakoś bardziej już galaretowata. No i nie namierzyłam żadnych pawików! Zaraz będzie jedzone, więc zobaczymy jak to będzie wyglądać. Jak będzie tak sobie to do Pani Dorotki, jak będzie wszystko dobrze, to na razie się wstrzymam.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon wrz 13, 2010 20:28 Re: [WRO] Szyszka - koteczka z ulicy - PILNIE szuka DT/DS!

I jak mała? Jak z jedzonkiem? Oby wreszcie się ten brzuszek ustabilizował :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]