Dlaczego moja kotka nie łasi się?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 22:28 Re: Dlaczego moja kotka nie łasi się?

Ja myślę, że nie nabawi sie nerwice ale raczej jedzenie powinno sie odbywać w spokoju i w przeznaczonym miejscu a nie na rekach-ale to moje zdanie.
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

Post » Nie wrz 12, 2010 8:33 Re: Dlaczego moja kotka nie łasi się?

Moja kotka podobnie - mam ją prawie dwa miesiące (ona ma ok 7-8 mcy). Nie łasi się rano aby dać jej jedzenie, jedynie miauczy. Na początku jak była u mnie to wystawienie ręki powodowało "baranka" - nadstawiałą się do głaskania. Teraz o tym żeby przyszła do mnie spać mogę sobie pomarzyć - raz przyszła, ale gdy nieświadoma jej obecności się poruszyłam - poszła. Nie to, że spała kilka razy u współlokatora :? Na kolana wchodziła tylko wtedy jak miała rujkę...ogólnie nie jest płochliwa ani agresywna. Wetka określiła że ma bardzo miły charakter - na wizytach jest spokojna i się nie rzuca. Ale żeby była miziasta to na pewno nie...jest jeszcze przed sterylką. Ciekawa jestem czy to się kiedyś zmieni :roll: Jedyne co to grucha do nas - jak przechodzi obok, albo jak się podejdzie do niej jak śpi albo jak się spojrzy w jej stronę. Nie sądziłam że to powiem, ale tęsknię za tym jakim była miziakiem podczas rujki :>
Obrazek Szisza

Maricken

Od: Nie sie 01, 2010 21:47

Post » Pon wrz 13, 2010 11:42 Re: Dlaczego moja kotka nie łasi się?

Maricken masz bardzo piękną kotkę.
Moja niuńka nie będzie miała rujki ,postanowiłam ją ciachnąć wcześniej, już za dwa dni.Boję się tego troszkę.Obecnie ma już prawie 5 miesięcy.Czytałam że kotki bardziej się łaszą po kastracji. Jak będzie zobaczymy. :D

tuśka15

Od: Nie sie 08, 2010 22:01

Post » Pon wrz 13, 2010 21:26 Re: Dlaczego moja kotka nie łasi się?

tuśka15 pisze:Maricken masz bardzo piękną kotkę.
Moja niuńka nie będzie miała rujki ,postanowiłam ją ciachnąć wcześniej, już za dwa dni.Boję się tego troszkę.Obecnie ma już prawie 5 miesięcy.Czytałam że kotki bardziej się łaszą po kastracji. Jak będzie zobaczymy. :D

Dziękuję w imieniu Sziszy, uwiodła mnie tymi zielonymi ślepiami i szarym futerkiem w prążki i ciapki :) Nawet pani wetka się nią zachwycała, mówiła że jest jak ocelotek :D Może kiedyś ten ocelotek będzie bardziej przylepny, że tak powiem...Kastrację jeszcze trochę odkładam, narazie ją podleczyłam z kk i będzie wreszcie szczepienie - chcę to załatwić przed operacją właśnie. Dodam, że kotka jest b. cwana, uznaje że na żarcie wystarczy poczekać a ono i tak wyląduje w misce - bez zbędnego łaszenia z jej strony... :?
Obrazek Szisza

Maricken

Od: Nie sie 01, 2010 21:47

Post » Pon paź 11, 2010 14:55 Re: Dlaczego moja kotka nie łasi się?

:1luvu: moje kocisko zaczęło akcje pt:" łaszenie, mruczenie i baranek". przyszło samo :ryk: :ok:
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

[poprzednia]