Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 09, 2010 9:48 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 09, 2010 11:15 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Mikuś skończył 2 lata i dokładnie od roku jesteśmy razem!

Chocunia narozrabiała - pani weszła do ich pokoju, dobrze wiedząc że suka wychodzi z pokoju tylko i wyłącznie w kagańcu i na smyczy bo jest nieprzewidywalna, bez pukania bez niczego po prostu nagle otworzyła drzwi i mała podobno ją skubnęła ( pies pani tez już skubnął męża :twisted: )
Dopytałam się jak dokładniej to wygląda - pani zrobił się siniak w miejscu, w które mała uderzyła :( Pies nie ma prawa nawet nikogo uderzyć tak żeby został siniak w związku z czym już tam nie pojedzie i dziś wróci do Warszawy.
- Tam też już jest zimno :(Za jakiś czas pani zaprasza Chocunię do siebie z wizytą ale na krócej :)

Przeziębiłam się i jestem pociągająca :wink: a teraz mam najbardziej odpowiedzialny okres w pracy :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt wrz 10, 2010 9:22 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2 Mam 2 lata!

Ooo to najlepszego dla Mikusia.Żeby chował się zdrowo i żył z wami przez dłuuuuugie lata

:dance: :dance2: :balony: :balony: :balony: :birthday:

Ewuś wykuruj się szybciutko ras-ras :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt wrz 10, 2010 9:25 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2 Mam 2 lata!

Mikusiu, sto lat z Dużymi!

:balony: :birthday: :torte:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 10, 2010 10:33 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2 Mam 2 lata!

Jak najlepszego zdrowia i moc przyjemności dla Mikusia :balony: :piwa: :torte:

I zdrowia dla Ciebie, Ewuniu :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob wrz 11, 2010 10:11 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2 Mam 2 lata!

Sto lat dla Solenizanta :) A dla Ciebie, Ewus, duzo zdrowia... nie daj sie chorobom i pracy.
pozdrowienia i usciski z mokrego Krakowa...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob wrz 11, 2010 14:36 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2 Mam 2 lata!

Mikusiu, pociechy z Dużych
PIK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob wrz 11, 2010 16:00 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2 Mam 2 lata!

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon wrz 13, 2010 11:20 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Bardzo dziękujemy za życzenia i złożone wizyty :1luvu:
Jestem niemożliwa - jak zwykle na nic nie mam czasu. Ze mną juz troszke lepiej i jestem w pracy. Tylko przekopiuję to co napisałam na PW:

Znowu jestem. Do Krakowa udało mi się pojechać rzeczywiście na dość krótko.
Udało mi się zrealizować plany towarzyskie i rodzinne. Spotkaliśmy się z Bratem i jego Synem, dokupiliśmy i zmontowaliśmy regaliki do pokoju, w którym zamieszka Krzyś. Spotkałam się z dwiema Koleżankami z kociego forum, które dopiero poznałam w realu. :1luvu: Ujawniła się na moim wątku tylko Jedna z Nich :wink: Odwiedziłam przyjaciółkę, z którą utrzymuję kontakt już 40 lat i nareszcie udało mi się zobaczyć Jej nowe mieszkanie położone bardzo daleko od centrum.
Brata zaszokowałam bo był bardzo dumny gdy przywiózł mi aktualny wydruk naszego drzewa genealogicznego i... wszystko jest do poprawki i uzupełniania – znalazłam tyle nowości na stronie, którą mi podał Kolega z Innego Forum więc aktualnego drzewa znowu nie mam hi hi hi!
Odwiedziłam Ciocię i zdobyłam zdjęcie Dziadka ale nie zdobyłam tego na czym mi najbardziej zależało i po co przedewszystkim jechałam poza Kraków – żadnego dokumentu Dziadka nie udało się nawet sfotografować. Dojechałam do nich na godzinę 20 a o 6:30 miałam powrotny autobus.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 13, 2010 13:11 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

bry

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 13, 2010 14:32 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon wrz 13, 2010 20:47 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

W archiwum pracowałam przed dwa dni i czytałam księgi metrykalne..
Odkryłam istnienie i znalazłam wpis urodzenia trzech sióstr Mojej Praprababci i zgonu jednej z nich. Udało się ustalić wiek Praprapradziadka i Prapraprababci i Jej panieńskie nazwisko, na podstawie wieku w chwili urodzenia dzieci wyliczyłam rok urodzenia rodziców!.
Zdobyłam też wpis urodzenia mojego Pradziadka – koszmar nie dość że wszystko jest w formie opisowej to w dodatku w tym okresie pisano po rosyjsku i gdybym nie znała z dokumentów Cmentarza konkretnej daty nigdy nie znalazłabym tego wpisu.
To niestety wszystko. Nie udało się ustalić dokładnej daty urodzenia ani daty ślubu Prapraprababci i Praprapradziadka, nie ma wpisu urodzenia Praprababci – nie zachowały się dokumenty z tego okresu.
Nie ma śladu naszego nazwiska w tym rejonie czyli całą historia że podczas II Wojny Światowej mieszkali u kuzynów nie potwierdziła się. Widocznie odbyło się to we wcześniejszych pokoleniach po linii kobiet, które zmieniły nazwisko i nie udało się ich odszukać.
Byłam na Cmentarzu Rakowickim i po odwiedzeniu swoich grobów znając lokalizację odszukałam dwa nagrobki dotyczące Rodziny Męża – tam znalazłam dane dla 9 osób ale tylko 5 mam w drzewie a pozostałe nie mam pojęcia kim były.

Jutro znikam bo... od piątku nie padał deszcz a jutro może będzie świeciło słońce wzięłam dzień urlopu i planuję że uda się wejść na trawnik z kosiarką i nie utopię się a raczej nie kopnie mnie prąd :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto wrz 14, 2010 10:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Witajcie Kochani! :)
Nie przepracuj się, Cioteczko!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 14, 2010 20:05 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Jestem cała i zdrowa. Plan został wykonany chociaż chmury bardzo straszyły. Teraz od kilku godzin już znowu pada deszcz :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]