!!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 13:14 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

:!: :!:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Śro cze 09, 2010 13:26 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Takie biedy zabrane do domu są bardzo wdzięczne. Z moją kaleką Kropcią mogę zrobić wszystko: pozwala się karmić, mruczy przy lewatywie i odsikiwaniu. Cud nie kotka!

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie cze 13, 2010 22:03 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Widziałam się dziś z Srajdą (Dupeńką)... Ona jest taka milutka! Wyspała się, a potem nieśmiało zabiegała o moje względy. Uwielbia się głaskać. Szkoda tylko, że każdy unika z nią kontaktu, bo Srajda zwykle się upaprze w gó...

Ona naprawdę pilnie potrzebuje domu! Ogólnie jest w dobrej formie, oprócz zwieraczy nic jej nie dolega, oczy ładne, nochal ładny, humor jej nie opuszcza. Niestety kupy ma róźne - raz twarde, raz biegunkowe. W schronisku nie da rady utrzymać jednolitej diety - koty w pokoju adopcyjnym dostają suszki i puszki różnych marek, różnego gatunku, to co akurat jest, raz whiskas, raz almo nature, raz suszki marketowe. Można by Srajdzie dawać cały czas to samo, ale wtedy trzeba by ją zamknąć w klatce, a tego przecież nie chcemy :(

Jest pielęgnowana, ale oprawienie raz dziennie nie wystarczy. Ona musi mieć stabilną dietę i człowieka, który poświęci jej czas. Pracownicy schronu maja masę pracy i nie są w stanie jej tego zapewnić.

Z moich obserwacji wynika, że Srajda ślicznie sika do kuwety! Tylko ta kupa wyłazi sama od czasu do czasu :(

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon cze 14, 2010 8:08 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

na górę z kotkami!
Oby je ktoś wypatrzył!!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 16, 2010 10:04 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 16, 2010 19:03 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

hop :kotek:

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Sob wrz 04, 2010 22:58 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

To ja jeszcze moje :ok: :ok: :ok: :ok: dołożę, bo coś mi się widzi, że o kociach cały świat zapomniał.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon wrz 06, 2010 23:43 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Lala ma ogłoszenie na Facebooku:
http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 239&ref=ts

dołączajcie, podnoście, promujcie! :)
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto wrz 07, 2010 6:37 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Kciuki za koteczki :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto wrz 07, 2010 8:03 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Zrobić pięknej NK :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto wrz 07, 2010 13:03 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

CatAngel pisze:Zrobić pięknej NK :roll:

Ależ częstuj się CatAngel bez pytania ;)

Więcej zdjęć Pupy jest tu: viewtopic.php?f=1&t=111943&start=480

Ostatnio robiłam jej wizytówkę na ZooMarket i taki tekst wsadziłam: "Śliczna biało-stalowa Pupa jest w schronisku od ponad roku. Bardzo miła, towarzyska. Przywita się z każdym. Uwielbia głaskanie. Jest spokojna i wyważona. Zanim Pupa trafiła do schroniska, zdarzyło się jej "coś" przykrego... Koteczka ma problem ze zwieraczami. Przeszła dwie operacje, ale nadal nie wszystko działa tak, jak trzeba. Pupa za potrzebą ładnie chodzi do kuwety, tyle że kupy gubi w drodze. Szuka człowieka, który z wyrozumiałością się nią zajmie. Bardzo potrzebuje domu, bo powinna być na stałej, zrównoważonej diecie - w  schronisku jest to trudne do dopilnowania, bo trzeba by Pupę zamknąć w klatce, a tego by nie zniosła. Pupa lubi dzieci i dobrze dogaduje się z innymi kotami. Ma teraz 4 lata. Jest zaszczepiona i wysterylizowana. Adopcja po konsultacji z weterynarzem. Od kilku dni Pupa przebywa w szpitaliku w Azylu II."

Możesz sobie z tego coś wyciągnąć. Warto dodać, że Pupa jest teraz chora i od kilku dni przebywa w szpiatliku. Adopcja warunkowa - trzeba się zobligować do daleszego leczenia.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro wrz 08, 2010 8:27 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Trafiłam do ślicznoty przez FB :)

:ok: :ok: :ok: :ok: potrzymam za nią i roześle gdzie trzeba :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob wrz 11, 2010 23:13 Re: Dupeńka i Biedulka - ogromne tragedie, bez szans na miłość

Dupeńka vel Pupa ma ds, ale na razie walczy o życie w szpitalu. POtrzebne wsparcie. Szczegóły na wątku Paluch3, s. 35

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon wrz 13, 2010 12:48 Re: Dupeńka i Biedulka - walczymy o Pupę, pomożcie....

Potrzebna jest pomoc finansowa dla Pupy! Proszę!
Kotka jest w Multivecie, gdyby ktos chcial ja odwiedzic i dowiedziec sie w jakim jest stanie....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]