[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 09, 2010 17:36 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

isabella7272 pisze:Lusesita a ten Krecik to w jakim wieku? kastrowany?
Mój Grubicki waży ze 7 ... a brzucho to mu sie ciaga po podłodze ... je często ale małe ilości ... co mam żałowac kotu ?
Pytanie do osób mające tymaczsiki w klateczkach ...Czy wasze to tez takie bałaganiarze? Zuzia potrafi zrobic przez noc taki raban w klatce ze co ranek nie wiem za co sie brać ..... czy za wywróconą kuwetę ? miski? poszarpane gazety z wysciółki? no co za kocmołuch :twisted: najgorsze ze ona uczy małe tego samego :? :wink: 8O juz zaczynają wyskakiwać z posłania i grzebać w miskach , potem z brudnymi łapami na biały kocyk .. no załamka poprostu .. :? jak przychodze do nich to tylko siedzą i patrza sie ..żaden nie powie nic , wogóle nic .. zero wytłumaczenia

rok skończył, ten nasz wredowaty kastrat :mrgreen:
ale zastanawiam się, czy aby nie za dużo go karmimy... mąż jest psiarzem, więc o kotach wie tylke, ile mu powiem 8) a karmimy go 2 razy dziennie mokrym, no i suche ma. a jak nie ma, to znak, że syfy były przy misce :mrgreen:

co do tymczasów w klatce, to... zawsze, ale to zawsze, był taki sajgon, że hej! one chyba przez noc, zamiast spać, wymyślały, jakby tu bardziej porozwalać :twisted: i dlatego mój mąż szybko je wypuszczał z klatki :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Czw wrz 09, 2010 19:47 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

isabella7272 pisze:Pytanie do osób mające tymaczsiki w klateczkach ...Czy wasze to tez takie bałaganiarze? Zuzia potrafi zrobic przez noc taki raban w klatce ze co ranek nie wiem za co sie brać ..... czy za wywróconą kuwetę ? miski? poszarpane gazety z wysciółki? no co za kocmołuch :twisted: najgorsze ze ona uczy małe tego samego :? :wink: 8O juz zaczynają wyskakiwać z posłania i grzebać w miskach , potem z brudnymi łapami na biały kocyk .. no załamka poprostu .. :? jak przychodze do nich to tylko siedzą i patrza sie ..żaden nie powie nic , wogóle nic .. zero wytłumaczenia

Iza u mnie stoją dwie klatki.Rano sprzątam(wszystko po nocy powywalane,miski,kuweta,gazety poszarpane posłanie obs..ne)Wracam z pracy-sprzątam(ta sama historia).Wypuszczam z klatek na pobieganie.W klatkach czysto dopóki nie przelecą przez nie kilka razy.Ok.godz.20 sprzątam :evil: :evil: :evil: :evil:
I tak od 3-4 tygodni :roll:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw wrz 09, 2010 20:22 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

dorotak97 pisze:Iza u mnie stoją dwie klatki.Rano sprzątam(wszystko po nocy powywalane,miski,kuweta,gazety poszarpane posłanie obs..ne)Wracam z pracy-sprzątam(ta sama historia).Wypuszczam z klatek na pobieganie.W klatkach czysto dopóki nie przelecą przez nie kilka razy.Ok.godz.20 sprzątam :evil: :evil: :evil: :evil:

oooo choroba ( delikatnie ujmując) to masz weselej niz ja ... i to w bloku 8O 8O ach te kuoty ...

a ja do ciebie wybieram sie od niewiadomo kiedy i jakos nie moge zebrac sie woże sie z tymi rzeczami w bagażniorze .. a z drugiej strony niechciałabym zagracac ci chaty
nasz wątek :)http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2443630#2443630
Obrazek

isabella7272

Od: Śro maja 09, 2007 10:35

Post » Pt wrz 10, 2010 3:26 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Ja w klatce zrobiłam ze szczebelków pięterko.
Więc kotki śpią na piętrze.
Na dole kuwetka, jedzonko, woda i miejsce na pobieganie,
na piętrze zaś - na spanie i rozważanie.
Całość na skakanie.
A demolka co dzień:
Z łożeczka na pięterku na dół wyrzucają posłanko, itp, itd.....
Bywa różnie.
Nie mogę swoich na razie wypuścić - jeszcze mają chęć mnie krzywdzić.
Mam nadzieję, że wkrótce Nisia i Fonia będą lepsze...
Czy może być inaczej?
A może chcecie moją konstrukcję obejrzeć?
Zapraszam...

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pt wrz 10, 2010 6:11 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

isabella7272 pisze:a ja do ciebie wybieram sie od niewiadomo kiedy i jakos nie moge zebrac sie woże sie z tymi rzeczami w bagażniorze .. a z drugiej strony niechciałabym zagracac ci chaty

A ja czekam i czekam......
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Pt wrz 10, 2010 7:20 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

dorotak97 pisze:Iza u mnie stoją dwie klatki.Rano sprzątam(wszystko po nocy powywalane,miski,kuweta,gazety poszarpane posłanie obs..ne)Wracam z pracy-sprzątam(ta sama historia).Wypuszczam z klatek na pobieganie.W klatkach czysto dopóki nie przelecą przez nie kilka razy.Ok.godz.20 sprzątam :evil: :evil: :evil: :evil:

Dorotko, jestem pełna podziwu. A muszę się przyznać (choć miałam tego nie robić), że mam moralnego kaca, bo przecież to ja Cię uraczyłam tym szczęściem :mrgreen:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt wrz 10, 2010 7:27 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Ale kiedy po tym całym sprzątaniu przysiądę sobie w fotelu i 4 dupki usadowią się na mnie i patrzą tymi swoimi niewinnymi oczkami,to całe zmęczenie mija :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Pt wrz 10, 2010 10:39 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

jania pisze:Ja w klatce zrobiłam ze szczebelków pięterko.
Więc kotki śpią na piętrze.
Na dole kuwetka, jedzonko, woda i miejsce na pobieganie,
na piętrze zaś - na spanie i rozważanie.

:roll: Janiu świetny pomysł
Obrazek

isabella7272

Post » Pt wrz 10, 2010 11:08 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

dorotak97 pisze:Ale kiedy po tym całym sprzątaniu przysiądę sobie w fotelu i 4 dupki usadowią się na mnie i patrzą tymi swoimi niewinnymi oczkami,to całe zmęczenie mija :D

no o własnie .. tylko przyjdą siedzą .. i patrzą nie ? :wink:
Obrazek

isabella7272

Post » Pt wrz 10, 2010 11:45 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Dnia 8 września z bloku przy ulicy Piastowska 13b wypadł kot z 4 piętra, kotek wyszedł przez uchylony lufcik po parapecie do sąsiadki, ta nakarmiła go i z powrotem postawiła na parapecie.. :strach: :strach: :strach: kotek spadł, ponoć poderwał się, bo spadł na trawnik i uciekł...nazywa się Benek, skończył rok, jest wykastrowany, milusi, grzeczny, bawi się...
ktokolwiek widział go lub wie coś na ten temat proszę o kontakt ze mną...(właścicielką jest siostra koleżanki z pracy)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt wrz 10, 2010 13:07 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Bobinka- jedna z Bobików jest za TM.

Była apatyczna, z biegunką, ale jadła, piła i wspinała się nawet na drapak albo moją głowę, ale jej głównym zajęciem było przytualnie się do ciepłej rury w łazience. Była mniejsza od siostry i wyglądała tak jakby przestała się rozwijać. Pani Weterynarz we wt stwierdziła, że Bobinka jest bardzo blada i podała jej surowicę. Dostała także silny lek na biegunkę, który niestety, nie zadział. W czw rano Bobinka nie miała apetytu, ze względu na wymianę okien, musiałam zamknąć wszystkie koty w łazience i kiedy w południe do nich zajrzałam- Bobinka miała jakby porażenie nerwowe, nie dała rady utrzymać pionu.
Jak najszybciej zawiozłam ją do Zwierzaka, ale Pani Weterynarz powiedziała, że można już tylko raz na zawsze skrócić jej cierpienie...
Podejrzenie pp, ale sprawdzić nie można, bo ciałko za małe by pobrać krew.

Druga Bobinka i Chudy Bobik dostały na wszelki wypadek surowicę. Czują się dobrze, ale Chudy ma problemy z jelitem i potrzebuje specjalnej karmy- Intestinal , hypoalergenic.

W międzyczasie był u mnie jeszcze Puchaty kocurek, który znalazł DS w poniedziałek, opiekunowie także zawiozą go na surowicę.

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pt wrz 10, 2010 13:40 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Biedna mała :cry:

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pt wrz 10, 2010 14:43 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Nowy ciuchowy bazarek. Zapraszam
viewtopic.php?f=20&t=116986

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pt wrz 10, 2010 14:56 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

beata87 pisze:Bobinka- jedna z Bobików jest za TM.

strasznie mi przykro . teraz za TM nic złego nie doświadczy już :(
Obrazek

isabella7272

Post » Pt wrz 10, 2010 15:46 Re: [Białystok9] dziękujemy za głosy :)

Pieniądze z bazarku poszły :ok:

justyslopez

Od: Nie wrz 16, 2007 17:34

[poprzednia][następna]