Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 11:52 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Zrobię rundkę po okolicznych śmietnikach :wink:
Tutaj sporo takich rzeczy ludzie wyrzucają, jak coś się nawinie, to dam znać.
Farba zabezpieczona, może czekać.
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro wrz 08, 2010 12:46 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Ikotipies pisze:Zrobię rundkę po okolicznych śmietnikach
to my już zaczynamy po śmietnikach chodzić, smutne, a zaczęło się od prośby o sprawdzenie piwnic i strychów własnych... :wink:

W Sztokholmie się napatrzyłam na takie cuda - segregacja śmieci na milion procent i przy domu wielorodzinnym (czytaj:blok) śmietnik zamykany, czystszy niż w PL szpitale, w którym specjalne miejsce, gdzie się kładzie rzeczy wyprane, wyczyszczone, sprawne, których już się nie chce, ale mogą komuś innemu służyć. I bardzo dużo second handów z dobrami domowymi, nie tylko z ciuchami.

Ile użytecznych rzeczy ląduje na śmietnikach u nas, w nieporządku, niszczonych przy samym wyrzucaniu do zsypu, do kontenera.

Się rozmarzyłam, do roboty wracam! to sobie drugą Szwecję wypracujemy.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro wrz 08, 2010 12:47 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Założyłam Wam wątek na MruMru:
http://mrumru.eu/viewtopic.php?p=104218#104218
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro wrz 08, 2010 12:48 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

ifciastu, ale ekstralnie
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro wrz 08, 2010 13:24 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

dite pisze:
Ikotipies pisze:Zrobię rundkę po okolicznych śmietnikach
to my już zaczynamy po śmietnikach chodzić, smutne, a zaczęło się od prośby o sprawdzenie piwnic i strychów własnych... :wink:

Spoko luz :wink:
Tu gdzie myślę, są bardzo porządne śmietniki :mrgreen:
Sporo rzeczy było przed rozpoczęciem roku szkolnego, chyba ludki dzieciom pokoje meblowali. Akurat był materac piankowy, szkoda...
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro wrz 08, 2010 15:10 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

są dwie odpowiedzi na MruMru:
poena pisze:Mam wiklinowy koszyk którego nie używają moje kotostwory, ale musiałabym go zmierzyć...
W razie czego oddam.

<edit>
Koszyk ma 55 na 40 centymetrów w wewnętrznym obwodzie. Może być?
<--- dziewczyna jest z Malborka jak ja, jakby pasował opłacę koszt przesyłki.

Vivien pisze:Zamiast koszmarnie drogich past odkłaczających proponowałabym płynną parafinę - do kupienia w aptekach. To stary sprawdzony sposób, z czasów kiedy o pastach nikt jeszcze nie marzył. Raz na jakiś czas łyżeczka dolana do posiłku załatwia sprawę.
<--- płynna parafina w butelce kosztuje jakieś 2-3 zł, jakbyście chciały ten koszyk mogę razem z nim przesłać wam dwie buteleczki:)
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Śro wrz 08, 2010 15:44 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

dokładam szczotkę kibelkową, zegar, zmywaki (10 szt.) - wszystko nowe :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro wrz 08, 2010 16:01 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Skontaktowalam sie z Hanulka i obiecane przeze mnie rzeczy czyli radio, kosz, zlodziejke oraz przedluzacz podrzuce jej, wiec przyjedzie jednym transportem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Śro wrz 08, 2010 17:19 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

się pierze :roll: :roll: smród okropny 8O wyobrażam sobie, co było w mieszkaniu 8O 8O
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw wrz 09, 2010 8:47 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Hanulka pisze:się pierze :roll: :roll: smród okropny 8O wyobrażam sobie, co było w mieszkaniu 8O 8O
Się płucze, potem 2x pierze i na koniec płucze z płynem - sprawdzone :D

Wielkie dzięki za dary i pranie - u mnie jeden wór jeszcze w stoi i emanuje, nie mam miejsca na suszenie :(

Okno zlecone (wg informacji milego Pana z dz.technicznego adniminstacji). Ma mi podać telefon do wykonawcy, żeby można bylo to dalej pilotować

Wykładzina ma być, ciągle kombinujemy, już by przywieźli, ale dywanową :roll:, ktoś się pomylił.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw wrz 09, 2010 8:50 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

mogę przejąć Aniu, Twój wór.. ja już kończę i się suszy.. piorę wg instrukcji :wink:

dywanowa nie będzie dobra :( zaleją natychmiast
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw wrz 09, 2010 9:08 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

O matko, przecież ta dywanowa to posłuży max tydzień bo potem będzie zalana na maksa... No ale chyba lepszy rydz niż nic...

Dziewczyny co tym koszem i parafiną? Przyda się czy nie?

ifciastu

Post » Czw wrz 09, 2010 9:20 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

annskr pisze:Wykładzina ma być, ciągle kombinujemy, już by przywieźli, ale dywanową :roll:, ktoś się pomylił.
ale nie przywieżli, wiem, że na nic tam taka :D

ifciastu pisze:No ale chyba lepszy rydz niż nic...
nie zawsze - tu lepsze deski od dywanowej, mniej wsiąka, łatwiej zmyć.

Czekamy na zmywalną - jest obiecana, ale wiecie, jak ktoś darmo daje, to trudno go codziennie telefonami poganiać :oops:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw wrz 09, 2010 9:44 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

No w sumie w tym przypadku chyba faktycznie lepsze gołe dechy niż dywanowa...

Muszę odpisać na MruMru, czy przyda się Wam ten kosz...

ifciastu

Post » Czw wrz 09, 2010 10:04 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

ifciastu pisze:Muszę odpisać na MruMru, czy przyda się Wam ten kosz...

Ifciastu, ja tylko od budowlano-technicznych spraw, załatwiam na telefon, dawno tam nie byłam :oops: ale chyba Dite pisała, że się przyda?
Ostatnio edytowano Czw wrz 09, 2010 11:09 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy

kalewala

[poprzednia][następna]