Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 9:54 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

miałam 3 telefony w sprawie Brusi - z jedną osobą jestem umówiona wstępnie na sobotę, pozostałe przekazuję do Mary, która też ma cudeńka pręgowane na wydaniu
Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 08, 2010 10:01 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

3 telefony i akurat 3 buraski :)

Szkoda, że o Soniego się nie bija :(
To niech se wiszą te ogłoszonka, mamy jeszcze kociaki w schronisku, a u MartynyP chyba też jest burasek. :?:
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Śro wrz 08, 2010 10:08 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

pozostałe kwestie remontowe :
* prąd - rozmawiałam z p.Kierownikiem, ma przyjść elektryk i naprawić prąd, na dniach.
* płytki - położone, zafugowane, cokolika chyba nie będzie, bo podobno cement nie chwyci do ściany
* malowanie - SOS da farbę, ale chyba nie ma ludzi do pomalowania, dziś będę wiedziała, to ewentualnie zrobiłabym jakąś akcję zbierania chłopów do pomalowania ścian. Tylko trzeba je obedrzeć z folii najpierw - farba bedzie w piątek
* okna - SOS i schronisko mają się dogadać bo te co zostały przywiezione to podobno za duże, nie ma ktoś 2 małych okien na zbyciu??? Jak nie to się kupi wywietrzniki te łatwiej zamontować. Są okna ale się nie otwierają. opcja wywietrzników jest na topie, okien mimo wszytko malych szukam - wymiary 1mx1m
* drzwi - nie wiem jaki jest status??? Czekam na informacje - drzwi będą w piątek

Obróżki - konieczne, nawet jakbyśmy same miały ewidencjonować, gdzie je można kupić? Jakby były po psach to super.
Ogłoszenia - super - trzeba porobić zdjęcia, kto będzie w schronie to proszę o fotki, ja postaram się tez jakoś w weekend.
Dostałam pudło prezentów od Oli, kuzynki kolegi z pracy. Przyniesiemy do schronu są tam też zabaweczki. :D
Ostatnio edytowano Śro wrz 08, 2010 19:28 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Śro wrz 08, 2010 10:34 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Ewa świetnie :)
Obróżki kupowaliśmy ostatnio, ale trzeba sprawdzić czy są małe.
Tanio też można kupić w apecie. :)
Tylko to taniej wyjdzie kupić psia, albo taśmę pociąć i doszyć gumki :P

Tu są za 2,50:
http://allegro.pl/obroze-dla-psa-i-kota ... 92931.html

Tu za 4 zł:
http://www.kacikpupila.pl/trixie-obroza ... -1223.html

Tylko najpierw zapytam jotkę jak stoimy z obrożami, żeby nie kupować jak są.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Śro wrz 08, 2010 11:51 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:3 telefony i akurat 3 buraski :)

Szkoda, że o Soniego się nie bija :(
To niech se wiszą te ogłoszonka, mamy jeszcze kociaki w schronisku, a u MartynyP chyba też jest burasek. :?:

jest ale jestesmy dalej nieustannie w trakcie leczenia :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro wrz 08, 2010 14:40 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

http://www.dogomania.pl/threads/192416- ... st15336269

Może się ktoś skusi na pakiecik ogłoszen za piątaka?
dochód idzie na astke z ropomaciczem, hotel dla Zefira i Bubę.

Rybka_39

Post » Śro wrz 08, 2010 17:39 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

szukam kogoś kto mógłby przeprowadzic wizytę przedadopcyjną dla kotka w Jaworznie. Czy znacie kogoś kto mógłby pomóc?

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Śro wrz 08, 2010 19:24 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

niestety pan zrezygnował z Brusi i szukamy domku dalej :(

Filomen

Post » Śro wrz 08, 2010 19:44 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Sobie zaznaczę.
Jeśli ktos kupuje tacki z kocim jedzeniem, to to są fajne do robienia porcji kurczakowych dla kociat.
Ja sobie zbieram takie rzeczy do powtórnego wykorzystania.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 08, 2010 21:33 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Lidka pisze:Sobie zaznaczę.
Jeśli ktos kupuje tacki z kocim jedzeniem, to to są fajne do robienia porcji kurczakowych dla kociat.

Lidziu to chodzi o małe tacki, czasami kupuję ale zawsze wywalam to może faktycznie będę zbierać i może wreszcie coś ugotują dla schroniskowców.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 08, 2010 21:35 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Filomen pisze:pozostałe kwestie remontowe :
* prąd - rozmawiałam z p.Kierownikiem, ma przyjść elektryk i naprawić prąd, na dniach.
* płytki - położone, zafugowane, cokolika chyba nie będzie, bo podobno cement nie chwyci do ściany
* malowanie - SOS da farbę, ale chyba nie ma ludzi do pomalowania, dziś będę wiedziała, to ewentualnie zrobiłabym jakąś akcję zbierania chłopów do pomalowania ścian. Tylko trzeba je obedrzeć z folii najpierw - farba bedzie w piątek
* okna - SOS i schronisko mają się dogadać bo te co zostały przywiezione to podobno za duże, nie ma ktoś 2 małych okien na zbyciu??? Jak nie to się kupi wywietrzniki te łatwiej zamontować. Są okna ale się nie otwierają. opcja wywietrzników jest na topie, okien mimo wszytko malych szukam - wymiary 1mx1m
* drzwi - nie wiem jaki jest status??? Czekam na informacje - drzwi będą w piątek

Obróżki - konieczne, nawet jakbyśmy same miały ewidencjonować, gdzie je można kupić? Jakby były po psach to super.
Ogłoszenia - super - trzeba porobić zdjęcia, kto będzie w schronie to proszę o fotki, ja postaram się tez jakoś w weekend.
Dostałam pudło prezentów od Oli, kuzynki kolegi z pracy. Przyniesiemy do schronu są tam też zabaweczki. :D

Kurcze Ewa same dobre wieści :D jak już przynajmniej jedna kociarnia będzie po remoncie to będzie super :1luvu:

terenia1

Post » Śro wrz 08, 2010 21:56 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

terenia1 pisze:
Lidka pisze:Sobie zaznaczę.

Lidziu to chodzi o małe tacki, czasami kupuję ale zawsze wywalam to może faktycznie będę zbierać i może wreszcie coś ugotują dla schroniskowców.

No ja sobie właśnie takie kwadratowe zbieram. Takie na 100g. Te sa najwygodniejsze. Kiedys kupilam sporo takich tacek od mojego pana od puszek i wszystkie sobie zostawiam. One sa dobre do przechowywania, bo wchodza bardzo glęgoko jedna w drugą i nie zajmują dużo miejsca.
Teraz miałam tez takie tacki na 300 g, też sa fajne.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 09, 2010 7:49 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:http://www.dogomania.pl/threads/192416-Pakiet-30-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82!!!-na-Jag%C4%99-Bub%C4%99-i-Zefira-z-sosnowieckiego-schr.-do-30.09?p=15336269#post15336269

Może się ktoś skusi na pakiecik ogłoszen za piątaka?
dochód idzie na astke z ropomaciczem, hotel dla Zefira i Bubę.

Ja proszę o ogłoszenia dla moich tymczasików
tu jest link do allegro są zdjęcia i tekst
http://allegro.pl/sosnowiec-malutkie-ro ... 42359.html
ogłoszenie tylko dla Kropki i Kreska bo czarna koteczka zdjęcia w pościeli już wyadoptowana.
mój mail jeśli byłby potrzebny terenia14@gazeta.pl telegon ten co w ogłoszeniu to jest mój.
Gdzie przesłać pieniądze?

terenia1

Post » Czw wrz 09, 2010 11:27 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Tereniu potem prześle, już sobie zapisuję :ok:

Rybka_39

Post » Czw wrz 09, 2010 16:26 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Trzy schronidsowe malce ze zdjęcia na górze strony zostały dziś zaszczepione; mamka na razie wraca do kroplówek bo je b. mało, mam jej też dawać relanium bo ponoć u kotów pobudza apatet. Domek dla najwiekszęgo szaraczka stoi pod znakiem zapytania :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]