PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 6:45 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:Sol zima w tym roku ma być już w październiku podobno.

Kobieto, co Ty piszesz? 8O :strach:
To znaczy, że co, że lato przyjdzie w lutym? :roll:

pomponmama pisze:Ja nie wiem, czy to był objaw nadchodzących mrozów, ale wietrzyłam dzisiaj koty i Pompon rozśpiewał się na widok ptaka. Zawodził jakąś smętną pieśń o tęsknocie chyba :roll: w każdym razie tak to brzmiało. Gdyby był psem, to było by to chyba przeciągłe wycie 8O

Pumosław bardzo często tak śpiewa do ptaszków.
Natomiast do much tak jakoś powarkuje, ruszając górnymi wargami :)

Sol, współczuję serdecznie. Ja już nie raz byłam podrapana i dziabnięta przez dzikusy, ale żeby takie coś :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro wrz 08, 2010 7:35 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

słuchajcie , sorki za prywatę :(

Wiem,że to głupie i dziwne pytanie..ale od wczoraj mój kocurek ma coś dziwnego na pysku.
Zauważyłam obrzęk i malutkie coś na podobę ranki.. No to pojechałam do weta ...( nie była to wetka moich marzeń no ale se myslę jakoś egzaminy zdała nie :evil: ).
Zaserwowała antybiotyk, bo szczerze mówiąc oprócz tego obrzęku to nic grożnego nie było widać..
Ale dziś rano...z ranki o średnicy max 5 mm, zrobiło się coś co przypomina rozdrapany i zasklepiony (ale nie ociekający krwią ) taki a la strup o średnicy 20 gr . Zaraz mi na mysl przyszła rozdrapana rana przy grzybie...ale wtedy skad ten obrzęk.Czy jest możliwe,żeby początkowym stadium grzyba był obrzęk?
Wszystko jest tym bardziej dziwne, bo tak na oko kota to nie boli ( no przynajmniej jak dotykam to jakoś bardzo się nie wścieka), po drugie ma apetyt wiec to nie od zębów np. ten obrzek.
Możliwe,ze to krwiak..który wyłazi spod skóry..? Bo wczoraj trzeba było szukać tego czegoś w sierści..a dziś wylazło na wierzch. A obrzek jak był tak jest ,więc jak by antybiotyk (ceporex) i metacam nie zadziałał wcale ...
Kurde , normalna załamka.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 08, 2010 8:28 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Majencjo, dzieki za informacje. Wlasnie dzwonilam do kilku placowek, postanowilam ze jade z powrotem do przychodni do lekarza, tego lub innego i niech mi wypisze tetraglobuline juz. Szkoda czasu, kasy i zachodu. W przychodni przynajmniej mam za darmo zastrzyk i na miejscu.
Masakra. Normalnie masakra :evil:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro wrz 08, 2010 8:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Sol, trzymaj się :ok:

Beciu, jakby to było bez opuchlizny, podejrzewałabym trądzik, ale tak - nie wiem :?
A wetka coś mówiła czy tylko leki wypisała?
Może zrób zdjęcie i załóż wątek z prośbą o podpowiedź.

Erin

Post » Śro wrz 08, 2010 8:42 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro wrz 08, 2010 9:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Erin pisze:Sol, trzymaj się :ok:

Beciu, jakby to było bez opuchlizny, podejrzewałabym trądzik, ale tak - nie wiem :?
A wetka coś mówiła czy tylko leki wypisała?
Może zrób zdjęcie i załóż wątek z prośbą o podpowiedź.

No właśnie wetka COŚ mówiła,ale w zasadzie nic czego byśmy nie wiedziały.Choć muszę być sprawiedliwa,że tam prawie nic nie było widać niestety.
Zobaczę jak wróce z pracy ,ale mnie zdziwił wygląd ...tego czegoś co się wyłoniło po nocy 8O
Tylko mam nadzieję,że to nie grzyb faktycznie jakiś..bo wtedy chyba z antybiotykiem to nie bardzo na grzyba co? :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 08, 2010 9:17 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

A nie wiem, może moądrzejsze głowy cos podpowiedzą.

Pompon, co Ty tam wstawiłaś?
Nie mogę YT w robocie odpalać :twisted:

Erin

Post » Śro wrz 08, 2010 9:19 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Erin pisze:A nie wiem, może moądrzejsze głowy cos podpowiedzą.

Pompon, co Ty tam wstawiłaś?
Nie mogę YT w robocie odpalać :twisted:

Filmik o kobiecie, która ma bardzo dużo kotów kotów.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 08, 2010 9:34 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Zła jestem dzisiaj i niewyspana jak nie wiem co! :evil: Moje kochane kotecki urządziły sobie rodeo w przedpokoju o 2 w nocy, przewracając wieszak na ciuchy i robiąc taki rejwach, że chyba cały blok się obudził. :twisted: Zaczęło się od galopady po kuchni i przedpokoju - stado wkurzonych hipopotamów w pełnym biegu nie narobi tyle tupotu, co te dwa głupole :? Pompon polował chyba na Frędzelka, bo Frędzelek jako spaślak jest raczej kotkiem przyziemnym, niezbyt chętnie wskakującym na meble (no chyba, że bym tam wołowinkę zostawiła nieopatrznie) No więc Pompon w pełnym pędzie przeleciał przez blacik w kuchni strącając po drodze kilka drobiazgów, które tam leżały, jak na przykład łyżeczka do herbaty i plastikowe pudełko z przyprawami. Huk oczywiście mnie zbudził - poszłam więc do kuchni opierniczyć gadziny. Winowajcy oczywiście udawali, że to wcale nie oni, patrzyli na mnie wielkimi i zdziwionymi oczkami siedząc grzecznie ramię w ramię obok siebie, a ich winę zdradzały tylko poruszające się rytmicznie ogony - widomy znak napięcia emocjonalnego :roll: Strzeliłam pogadankę na temat tego co im zrobię jak się nie uspokoją, oni z minami niewiniątek i skruszonych maleństw, udawali, że już nigdy więcej... Jak tylko zamknęły się za mną drzwi od sypialni zaczęły dochodzić do mnie dźwięki kociej dyskusji, to jest przeciągłe "miaaauuuu!" Pompona i Frędzelkowe "sssss..." oraz inne groźby karalne. Po czym galopada zaczęła się od nowa i chłopakom właśnie wtedy udało się ten ciężki wieszak przewrócić :evil: Że któryś nim w łeb nie dostał jest to cud i jawna niesprawiedliwość. Jak by nie to, że ów wieszak naprawdę jest ciężki, to bym to niedopatrzenie losu zaraz skorygowała wymierzając sprawiedliwość. Wyskoczyłam z sypialni z taką miną, że oba koty jak tylko spojrzały w moje groźne oblicze, natentychmiast teleportowały się na meble w kuchni, gdzie są poza zasięgiem moich rąk. Rano, kiedy wstałam chłopaki nie przyszli się od razu przywitać, jak to mają w zwyczaju, tylko najpierw z bezpiecznej odległości przyjrzeli mi się starannie, azaliż mi już przeszło :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 08, 2010 9:40 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:Zaczęło się od galopady po kuchni i przedpokoju - stado wkurzonych hipopotamów w pełnym biegu nie narobi tyle tupotu, co te dwa głupole :?

Oj, zdziwiłabyś się - ja mam stado młodych bawołów. Dorosłe nie robią nawet połowy tego pierdolnika co małe srajdki :roll:

pomponmama pisze:Rano, kiedy wstałam chłopaki nie przyszli się od razu przywitać, jak to mają w zwyczaju, tylko najpierw z bezpiecznej odległości przyjrzeli mi się starannie, azaliż mi już przeszło :lol:

A zalizałaś wnerwa? :wink:

Erin

Post » Śro wrz 08, 2010 9:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Erin pisze:Oj, zdziwiłabyś się - ja mam stado młodych bawołów. Dorosłe nie robią nawet połowy tego pierdolnika co małe srajdki :roll:

A zalizałaś wnerwa? :wink:

ja też miewałam tymczasy maleńtasy, więc wiem, że maluchy potrafią jeszcze lepiej. :mrgreen: Wnerw już mi przeszedł - teraz tylko chce mi sie spać. :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 08, 2010 10:21 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:ja też miewałam tymczasy maleńtasy, więc wiem, że maluchy potrafią jeszcze lepiej. :mrgreen: Wnerw już mi przeszedł - teraz tylko chce mi sie spać. :?

Mnie też. Dobranoc 8) :wink:

Erin

Post » Śro wrz 08, 2010 11:26 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Pomponmamo ja dzis mialam w nocy to samo! Tylko ze u Ciebie dwa a u mnie cztery szalaly (jeden spal i wszystko mial pod ogonem gleboko). Sadzac po odglosach to w Felku budzil sie lew i oberwal jak zwykle Glus. Fiona tez sie powyzywala na czarnym kozle ofiarnym. Syki, wrzaski i tuptanie - oni sa lepsi jak moi sasiedzi 8O
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro wrz 08, 2010 11:50 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

solangelica pisze:Pomponmamo ja dzis mialam w nocy to samo! Tylko ze u Ciebie dwa a u mnie cztery szalaly (jeden spal i wszystko mial pod ogonem gleboko).

Sol, nie liczy się ilość tylko jakość. Wszak nie wielkość, lecz technika daje maximum zadowolenia... :roll: Podobno... :twisted: W każdym razie tak twierdzą ci słabiej wyposażeni... w koty oczywiście...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 08, 2010 12:18 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze:
solangelica pisze:Pomponmamo ja dzis mialam w nocy to samo! Tylko ze u Ciebie dwa a u mnie cztery szalaly (jeden spal i wszystko mial pod ogonem gleboko).

Sol, nie liczy się ilość tylko jakość. Wszak nie wielkość, lecz technika daje maximum zadowolenia... :roll: Podobno... :twisted: W każdym razie tak twierdzą ci słabiej wyposażeni... w koty oczywiście...

Heh, na mnie ta ilośc nie robi najmniejszego wrażenia 8)

Erin

[poprzednia][następna]