MKAvatar (2007-2010) niepełnosprawny kocurek...odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 22:29 Re: MKAvatar-w poniedz.rezonans magnetyczny wsparcie potrzebne

Kciuki za Avatarka :ok: Dzielny kot z ciebie, i jaki piękny :1luvu:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Sob sie 21, 2010 21:33 Re: MKAvatar-w poniedz.rezonans magnetyczny wsparcie potrzebne

Piekny, duży tylko bez domu i swojego człowieka :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob sie 21, 2010 22:46 Re: MKAvatar-w poniedz.rezonans magnetyczny wsparcie potrzebne

Adria pisze:Piekny, duży tylko bez domu i swojego człowieka :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Avatarku, dzielny, kochany koteczku :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sie 27, 2010 8:06 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

W przyszłym tygodniu już wrzesień co dla Avatara oznacza początek rehabilitacji. Mam nadzieje, że nie wynikną jakieś komplikacje.
Nie wiem jeszcze jak to technicznie zorganizować :roll: Dojazd i powrót z katowic w jedną stronę to około 30min (optymistycznie wierząc, że nie będzie korków, bo tutaj wszystkie drogi rozkopane na maxa). Czyli same dojazdy to godz, rehabilitacja około 30-40 min (więcej chyba raczej nie?).

Avatar zdecydowanie potrzebuje kogoś, kto będzie miał dla niego więcej czasu i pomoże mu stanąć na wszystkich łapach. Czy taki kot ma wogóle szanse, że ktoś go zechce, pokocha, da mu dom? :( Tyle zdrowych pięknych kociąt czeka na swoje domy tak długo. Gdzie w tym wszystkim ma szanse kot niepełnosprawny, bez gwarancji, że się kiedykolwiek naprawi. Kot, którego być może do końca życia będzie trzeba codziennie myć, pielęgnować, któremu zdarzy sie nabrudzić w domu :(

Jego życie z jednej strony powinno być przestrogą a z drugiej przykładem a być może i wzorem, że jeśli człowiek da radę to kot tym bardziej.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt sie 27, 2010 8:19 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

oby Avatarkowi się udało - przecież to piękne kocisko :1luvu:
podrzucę :!: :!: :!:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro wrz 08, 2010 7:25 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

Profesjonalna rehabilitacja rozpoczęta. Od wczoraj przez kolejne 10 dni, dzień w dzień Avatar będzie jeździł do Katowic na zabiegi. Wczoraj zaczęliśmy od pola elektromagnetycznego, naświetlania promienimi, laser i na koniec masaż suchy. Wszystko trwało ponad godzinę i przez tą godzinę ten kot leżał cały czas grzecznie obok mnie i mruczał sobie. Nie było żadnych histerii, ceregieli, wiercenia się itd. Avatar jest poprostu najgrzeczniejszym kotem na świecie :1luvu:

Po powrocie do domu poszedł do swojego legowiska i pod ciepłym kocykiem spał praktycznie do rana.

Koszt jednego zabiegu dla Avatara wynosi 40zł. Nie musimy płacić z góry, jak nazbieramy na rehabilitację kocurka wtedy zapłacimy. Gdyby ktoś chciał wesprzeć dalszą rehabilitację tego dzielnego i niesamowicie grzecznego kocurka to będziemy bardzo wdzięczni :kotek:
Pani, która rehabilituje Avatara jest osobą niesamowitą. Dawno nie spotkałam człowieka, który z takim zangażowaniem, poświęceniem oddaje się temu co robi, co robi dla zwierząt, bo temu się całkowicie poświęciła.

Dzisiaj postaram się popstrykać trochę fotek :)

Czy ktoś stosował oliwkę z ozonem -ozonellę ? Podobno rewelacyjnie goi odleżyny itp.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro wrz 08, 2010 10:34 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

Widziałam wczoraj Awatara. To piękny, duży kot, bardzo łagodny. Z wyglądu przypomina mojego Pazurka. Gdy się go tylko dotknie zaczyna mruczeć i mruczy, mruczy, prosi żeby go głaskać. A jak człowiek odejdzie, Awatarek wygrzebuje się ze swego legowiska, podchodzi powoli na swoich chwiejnych łapkach do człowieka i się ciora - "Głaszcz mnie jeszcze!" - mówi; i znowu mruczy, mruczy, mruczy... Niesamowity kot!
Za rehabilitację! :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro wrz 08, 2010 20:27 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

To jest naprawde niesamowity kot i nie mówie tego dlatego, żeby go reklamować. Każdy kto pozna Avatara zakocha sie w nim :1luvu: Na rehabilitacji zrobił już furore nawet u psiarzy 8)
Dzisiaj też byłam podmienić transporterek u Basi, bo Avatar w standardowym ferplascie sie ledwo mieści i jest mu bardzo niewygodnie, wiec potrzebne coś wiekszego.

Kilka zdjeć, jutro beda nastepne :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro wrz 08, 2010 20:36 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

I do pyszczka mu w zieleni :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw wrz 09, 2010 21:46 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

Zastanawiam sie czy Avatar jest taki ciezki, czy ja taka słaba. Jeszcze kilka dni noszenia takiego klocka i tez bede sie nadawac tylko na rehabilitacje :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt wrz 10, 2010 7:18 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

Cudny jest ten kot...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie wrz 12, 2010 11:32 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

Poproszę o numer konta na Avatarka, w październiku coś wplacimy :kotek: :kotek:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie wrz 12, 2010 11:58 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

taizu :1luvu:

Fundacja Pomocy Zwierzętom MiauKot
pl. Gen. Sikorskiego 2/2
41-902 Bytom
nr konta: ING Bank Śląski 86 1050 1621 1000 0090 7210 1638

z dopiskiem "Avatar"

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie wrz 12, 2010 12:20 Re: MKAvatar-odwiedź, wspomóż, pokochaj..doceń jego walkę

taizu, bardzo dziękujemy :1luvu:

O i Mysza się znalazła :twisted:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

[poprzednia][następna]