Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 8:16 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

dla nich to powinno byc coraz lepiej
u kogo one sa?
jaka pomoc jest potrzebna oprocz DT?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro wrz 08, 2010 8:19 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

genowefa pisze:Złapały się jeszcze dwa: pingwin i bury z białym. I jeszcze jeden biega!!!!

BŁAGAM RATUNKU, JA NIE DAM RADY z tyloma kociakami! Ani finansowo, ani psychicznie, ani moje koty też nie dają już rady. Mam teraz na tymczasie kotkę, która tłucze inne koty.

MOŻNA SOBIE WYBRAĆ. SĄ DWA CZARNE (jeden jeszcze nie złapany), DWA PINGWINY, DWA BURE. Ten dzisiejszy pingwin jest duży i tłuściutki 8) i chyba tez jest chłopcem.

Te dwa dzisiejsze kociaki siedzą w transporterze i mam nadzieję, że matka się na nie złapie. Chodzi koło nich i je wywołuje. Tak czy inaczej zabieram dziś wszystkie pięć do weta, ale po pracy.

Kociaki mają niestety srakę, coraz gorszą :( Ale nie wyglądają, żeby im dolegało coś oprócz kk, no i pewnie nerwów i robaków.

Sorry Maryla, ale zrobiłaś mi następną stronę, a poprzedni post jest ważny

Maryla pisze:dla nich to powinno byc coraz lepiej
u kogo one sa?
jaka pomoc jest potrzebna oprocz DT?

U mnie są, a u kogo mają być? :roll:
Najlepiej to DT jest potrzebny, dla wszystkich :roll:
Wyślę Ci pw jak wrócę z pracy, teraz muszę już lecieć.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro wrz 08, 2010 8:42 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

Mam jakieś suche dla maluchów, którym Gazinka wzgardziła.

Kurde, nie mogę wziąć żadnych tymczasów :cry: :cry: :cry:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro wrz 08, 2010 9:16 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

ja czekam na info o płci kotków, bo ja mogę wziąć tylko kotkę i jak już mówiłam jestem totalnie spłukana, także niestety nie stać mnie na leczenie, ale żwirek i sklepową karmę RC mogę zapewnić

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro wrz 08, 2010 12:04 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

mam Orijen Cat Adult & Kitten sucha karma dla kotów - mogę się podzielić
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro wrz 08, 2010 12:37 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

Czyli masz teraz w domu 13, tak :roll: ?
No toś mnie o jednego przegoniła :twisted: , z tym, że ja mam 12 dorosłych, puszczonych luzem.

Karmę kitten też mam i mogę oddać, ale to jest Purina One, czyli klasy raczej średniej :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro wrz 08, 2010 17:00 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

DT pilnie potrzebny :!: :!: :!:
Obrazek

monika794

Post » Śro wrz 08, 2010 21:10 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

kto pomoże maluszkom ?
Obrazek

monika794

Post » Śro wrz 08, 2010 22:35 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

Wielbłądzio pisze:Czyli masz teraz w domu 13, tak :roll: ?

Nie! 14 :roll:

Lapanie kotki na maluchy okazało się bardzo owocne :D Złapała się kotka i ostatni maluch! Mam nadzieję, że nie było ich siedem :roll:

LICZBA KOTÓW W MOIM DOMU W CIĄGU NOCY ZWIĘKSZYŁA SIĘ Z 8 DO 14 SZTUK. JA NAPRAWDĘ NIE DAM RADY Z TYLOMA MALUCHAMI. HELPUNKU!

Kociaki były dziś u weta. Mamy dwie Jeżynki i czterech Jeżynków. Ich stan zdrowia jest ogólnie bardzo dobry.
Tylko jeden kociak ma dostać antybiotyk doustnie, ponieważ ma najgrosze oczy. Reszta ma zalecone tylko kropelki przez 3-4 dni.
Brzuszki kociaków także są bardzo dobre, tylko jeden pingwinek ma brzuszek twardy i nieładną kupę. Jest podejrzenie, że zeżarł coś innego niż inne i stąd ten stan.
Dostały dziś vethmint. Decyzja o dalszym odrobaczaniu zostanie podjęta po analizie kału (m.in. tej nieładnej kupy Pingwina)
Nie mają żadnego grzyba, świerzba i innych tego typu atrakcji.

Wiek kociąt został określony na 6-7 tygodni (raczej 6).
Mówiłam, że oczy już wybrawione, ale Pani uparła się na 6 tyg. od siebie odadaję jeden tydzień ;)

Kociaki złapane dzisiaj:
1. Bury chłopczyk z białymi dodatkami.
Obrazek

2. Pingwinek chłopczyk, ten ma najgorsze oczy i ma zalecony oprócz kropelek antybiotyk doustnie
Obrazek

3. Czarne, które złapało się ostanie. Raczej chłopczyk:
Obrazek

Kociaki złapane wczoraj:
4. Duże, bure odważne. Raczej dziewczynka Jeżynka :)
Obrazek

5. Pngwinek dwa, chłopczyk. Ten ma jakieś problemy z brzuszkiem i nieładną kupę.
Obrazek

6. Najmniejsza dziewczynka Jeżynka :) Mniejsza od tej burej niemal o połowę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro wrz 08, 2010 23:04 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

jeśli ta mała okruszynka jest zdrowa i nie zagraża niczym Mru to ją mogę wziąć (szkoda, że cała czarna :roll: ), ale potrzebuję wsparcia w postaci weta, bo powtórzę się, że jestem totalnie spłukana. Ona może zostawać co jakiś czas sama na pół dnia?

dragonfly.87

Post » Śro wrz 08, 2010 23:11 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Fotka na dobranoc, bo już kciężyc świeci ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro wrz 08, 2010 23:24 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

boska fotka :1luvu:
Obrazek

monika794

Post » Czw wrz 09, 2010 6:30 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

genowefa pisze:Fotka na dobranoc, bo już kciężyc świeci ;)
Obrazek

Wow! Jakie cudeńka maleńkie! Słodziutkie słodziaczki :1luvu: Jak Ty dasz radę z tyloma kociaczkami? I co powie Pela?
Paluszek

Post » Czw wrz 09, 2010 8:25 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Piękne te ziaby :1luvu:

Po Malucie nabrałam sentymentu do maluchów, wzięłabym coś, gdyby nie te trzy dorosłe :(

Trzeba gwałcić bubora do skutku :twisted:
W takim superdomu nie powinno marnować się miejsce, przecież dwie kocice to STANOWCZO za mało :twisted: :twisted: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw wrz 09, 2010 9:52 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

czy kot, który rzuca się na ciapy w kształcie tygrysa jest niebezpieczny? Moja Mru właśnie poharatała mi nogi rzucając się na te ciapy :/

Agnieszko będę Cię musiała prosić, żebyś sprawdziła przed oddaniem mi kotka, czy Mru nie będzie zagrożeniem, przez te głupie ciapy, atakuje mnie i lustro.i to w tak niebezpieczny sposób, że aż się jej boję..
Ostatnio edytowano Czw wrz 09, 2010 10:02 przez dragonfly.87, łącznie edytowano 1 raz

dragonfly.87

[poprzednia][następna]