Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 10:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Wawe pisze:
iza5 pisze:Dziewczyny, czytałam gdzieś o żółwiu czerwonolicym.

Mam dla niego domek. Koleżaka z pracy kiedyś miała takiego żółwia i chętnie podaruje mu dom.

Napiszcie proszę kto jest w posiadaniu żółwia:)
Da radę jakieś fotki podesłać?
mój mail: izzabel@wp.pl

Link do wątku:
viewtopic.php?f=21&t=116822

Już podałam Izie nr tel
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto wrz 07, 2010 10:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

echtom pisze:
seja pisze:Może sponsora znaleźć?
Jakąś firmę?

A jaka kwota miesięcznie wchodziłaby w grę?

Echtom zawsze idzie się dogadać ;) a tak na poważnie myślę że każda kwota jest dla nas na wagę złota.Moglibyśmy w zamian umieścić na stronie PKDT banerek firmy jeżeli oczywiście koordynator czyli Sabina i Viva wyrażą zgodę ;)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto wrz 07, 2010 12:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

To nie musi być jedna firma :)

Może jakaś drukarnia zasponsorowałaby kalendarze, czy te plany lekcji?
Co miesiąc ileś tam sztuk na aukcje czy kwesty?

Może do jakiejś firmy farmaceutycznej produkującej środki do odrobaczania? odpchlenia? odgrzybiania...
I później na stronie PKDT umieścić logo firmy z adnotacją, że fundacja korzysta z takich a takich środków i takie wszystkim poleca , że sponsoruje DT przynależne do PKDT...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto wrz 07, 2010 20:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

dalsze zwierzenia pana ze stacji benzynowej:

"Jeśli Pani jest założycielką tego towarzystwa, nie chwaliłbym się tym. Bo to plama.

Nie chciałem niczego od Pani, nie chciałem, by Pani go zabrała. Sam mam od Was rudzielca (kocur), i wiem jakie bzdury wstawiacie i dajecie obietnice wyssane z palca. Potem okazuje się, że kot chory i ... a zresztą.

Tematu nie ma bowiem kot zginął pod kołami samochodu, po tym jak musiałem go wynieść na zewnątrz. Zgodnie z pani zaleceniem, jakoby tam będzie mu lepiej.

Macie ładne motto na stronie, że kotek otworzy bramkę do raju. Mam nadzieję, że ten przed Panią ją zatrzaśnie."

po prostu ręce opadają......zostawię to bez komentarza.........

wyadoptowałam dziś 2 koty od agi lendas:
zigiego i romę :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto wrz 07, 2010 20:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

solaris pisze:
sabina skaza pisze:PROSZĘ O SUGESTIE- GDZIE JESZCZE MOŻEMY ROBIĆ ZBIÓRKI,

Cegiełki na Allegro

cegiełki to najlepszy pomysł, robiły je zawsze maja i monika, jakby ktoś przez konto fundacji zechciał sie tego podjąć było by cudownie.

bazarki...hmmmmm...nie wiem jak to ugryźć przez konto fundacji, bo jak niby sprawdzić czy pan x wpłacił za brelok 5 zł, a pani y za szminkę 10 zł?

czy znalazła by sie osoba która np. nie może brac kotów a może dla nas robić sprzedaż???????? mamy masę gadżetów a nie ma kto robić bazarków.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto wrz 07, 2010 20:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

sabina skaza pisze:bazarki...hmmmmm...nie wiem jak to ugryźć przez konto fundacji, bo jak niby sprawdzić czy pan x wpłacił za brelok 5 zł, a pani y za szminkę 10 zł?

Sabcia, wszyscy wpłacają bezpośrednio na konto Fundacji i w wyciągach wiadomo, bo jest odpowiedni dopisek np. PKDT - bazarek jakiśtam.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Wto wrz 07, 2010 20:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

yammayca pisze:
sabina skaza pisze:bazarki...hmmmmm...nie wiem jak to ugryźć przez konto fundacji, bo jak niby sprawdzić czy pan x wpłacił za brelok 5 zł, a pani y za szminkę 10 zł?

Sabcia, wszyscy wpłacają bezpośrednio na konto Fundacji i w wyciągach wiadomo, bo jest odpowiedni dopisek np. PKDT - bazarek jakiśtam.

nie jest dla mnie zrozumiałe skąd ja np. jakbym robiła bazarek wiedziała bym że mam wysłać 10 rzekomo zakupionych fantów, skąd mam wiedzieć że te osoby wpłaciły? czy miałabym za każdym razem dzwonić do ani z vivy?

do tej pory ktos kto robił bazarek na pkdt przez forum miau zbierał na swoje konto , a potem pieniądze wpłacał pełna pule na vivę. widział kto co kupił, bo miał spis w swoim koncie internetowym.

SUGESTIA DR KASPRZYKA, BARDZO MI SIĘ PODOBA:

KAŻDA OSOBA ZWIĄZANA Z PKDT JEŻELI CHCIAŁA BY UDOSTĘPNIĆ SWÓJ PŁOT, OGRÓD, SAMOCHÓD POD REKLAMĘ, TO PODPISAŁA BY OŚWIADCZENIE ŻE WYRAŻA ZGODĘ, PODPISALIBYŚMY ZBIOROWĄ UMOWĘ Z JAKĄŚ FIRMĄ REKLAMOWĄ I KASA BY SZŁA CO MIESIĄC NA VIVĘ!

REKLAMA NA NASZEJ STR.PKDT:
ROBIMY NOWĄ ZAKŁADKĘ: "REKLAMA" I NP. ZA 50ZŁ MOŻNA WYKUPIĆ PAKIET MIESIĘCZNEJ REKLAMY U NAS NA STRONIE.

SUGESTIE MARLENY:

CEGIEŁKA- NP. DRUK Z ODCINKIEM POCZTOWYM DO WPŁATY, CEGIEŁKA NA "PKDT- ZŁAP KOTA", ZA KAŻDEGO ZŁAPANEGO KOTA NA ŁAPANCE OSOBA ZAMAWIAJĄCA INTERWENCJĘ MUSIAŁA BY UREGULOWAĆ NP. 20- 50 ZŁ.

MÓJ I WINERY POMYSŁ:

ZBIÓRKI CO MIESIĄC W ZOO KRINIE.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto wrz 07, 2010 20:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Z reklamami na płotach i budynkach, nie wiem jak jest w Gdyni, trzeba by sprawdzić, ale w Gdańsku mój szef się ostatnio nieźle naciął:
Mamy remont elewacji kamienicy w której mieści się pracownia, stoi rusztowanie, szef wymyślił że na rusztowaniu można umieścić reklamę jakiejś firmy aby wspólnota mieszkaniowa zarobiła, została powieszona reklama sklepu sportowego, niestety okazało się że ZDiZ (Zarząd Dróg i Komunikacji w Gdańsku) pobiera opłatę za wieszanie reklam na budynkach, jeśli te sąsiadują bezpośrednio z pasem drogowym, a suma wyszła rzędu nastu tys. na mies. (fakt reklama duża prawie 300m2), co pochłania całe wynagrodzenie od sklepu sportowego, wspólnota mieszkaniowa wyjdzie w najlepszym przypadku na 0 jeśli nie na minus :?

sabina skaza pisze:cegiełki to najlepszy pomysł, robiły je zawsze maja i monika, jakby ktoś przez konto fundacji zechciał sie tego podjąć było by cudownie.

Maja robiła lepsze :mrgreen: , ja nie bardzo poruszam się w tych html i innych takich, nie potrafię robić takich stron w internecie tak dobrze jak Maja...
Mogę ze swej strony jedynie udostępnić zdjęcia "przed i po" Liska
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto wrz 07, 2010 22:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Koszulki, naszywki, badziki, kubki itp. gadżeciki. Nie wiem, czy to ma sens, ale myślę, że tańsze reklamówki spokojnie znalazłyby chętnych :)

trzymam kciuki :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto wrz 07, 2010 23:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

UWAGA- dzwoniłam do vivy! nie możemy robić żadnych cegiełek! każdą cegiełkę trzeba gdzieś zarejestrować i takie tam, więc nie warta skórka za wyprawkę.

nie możemy reklamować wszystkich firm, niezależnie czy na płotach, czy na naszej str. np. morliny (bo viva to weganie i wegetarianie więc wędliniarstwo odpada), reklama mleka- (tez odpada, bo oni pija tylko mleko sojowe), reklama niektórych kosmetyków odpada, bo są w większości testowane na zwierzętach, mc donald's, KFC - odpada, bo zwierzaki w tych koncernach są hodowane w złych warunkach, masówka podczas uboju i nie humanitarne zabijanie, itp. itd. czyli musimy uważać, z kim byśmy chciały wejść w umowę!
dobre by były: sklepy zoologiczne, w naszym przypadku np. zoo karina, viva! zaproponowała playa- bo mają z nimi umowy i telefony fundacyjne są w tej sieci.
proszę na zebranie o listę osób chętnych użyczenia swojej : posesji, auta, płotu na reklamę, spis wymiarów jakie chcemy max przyjąć na swojej posesji i udowodnienie że nasz punkt, np. dom jest w dobrym miejscu reklamowym (np. mój dach jest widoczny z obwodnicy- mogę mieć na nim bilbord nawet kilku metrowy)- czyli masa kasy :)
ja bym wchodziła w te majki plany lekcji, nie wiem jaki byłby koszt wykonania kalendarza. warto zaryzykować i wyłozyć to co mamy żeby pozyskać więcej.

a póki co mamy tyle:

STAN KONTA PKDT WRZESIEŃ- 0 ZŁ

stąd ta lupa vivy! na nasze działania.

dziś wyadoptowałam 2 koty i chcąc nie chcąc musiałam przyjąć następnego- dzwoniła pani- maleńki, rudy kotek na śmietniku- znalazłyśmy mu dom, kazałam pani przywieźć kotka do lecznicy, przejęła go winera, okazuje się ze pani pojechała do domu a kot to wieki rudy laps, ok 4 mies w dodatku z chorym okiem które nie wiadomo czy się uda uratować :roll: potencjalny dom oczywiście już takiego kota nie chce...pytanie - co robić? odpowiedź- kot trafi do mnie :|

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto wrz 07, 2010 23:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

a propos darmowych sterylek- kociaki nie wyglądają na domowe, nie wiem, czy gdyńskie sterylki by przysługiwały gdańskim kotkom, ale pomyślałam, że warto spróbować:

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z228431543

oddam w dobre ręce 3 kociaki, odbiór Gdańsk okolica Urzędu Wojewódzkiego
pozdrawiam Hanka

kontakt z ogłoszenia 514 13 70 21
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 08, 2010 7:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

XAgaX pisze:a propos darmowych sterylek- kociaki nie wyglądają na domowe, nie wiem, czy gdyńskie sterylki by przysługiwały gdańskim kotkom, ale pomyślałam, że warto spróbować:

pozdrawiam Hanka

ja dałam to ogloszenie na prośbę zaprzyjaźnionej karmicielki kotów na Zaspe,
koty mieszkaja w szopce/drewutni, chyba od p. Hanki dawnych sąsiadów,
nie wiem jak moge pomóc inaczej...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro wrz 08, 2010 7:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

maria_kania pisze:
XAgaX pisze:a propos darmowych sterylek- kociaki nie wyglądają na domowe, nie wiem, czy gdyńskie sterylki by przysługiwały gdańskim kotkom, ale pomyślałam, że warto spróbować:

pozdrawiam Hanka

To bardzo niefajna okolica, niefajni ludzie i sąsiedzi, którzy szkodzą jak mogą karmicielom, koteczki tam na podwórku mają nikłe szanse, Pani Hanka zrobiła kilka fotek...bo Domu Tymczaswego dla kociaków nie mamy....
Pani Hanka ma w domu obecnie 8 kotów, przygarneła rudaska Jumbo który miał iść do Marii ale kiepsko się aklimatyzował...dokarmia wielkie stado kotów na Zaspie, sterylizuje, leczy, to starsza Pani...czy byłaby szansa na jakąś karmę dla niej ?! :roll: ostatnio dałam jej mały karton Kitekata który przywiozła mi kiedyś Marlenka, trzymałam na czarną godzinę....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro wrz 08, 2010 8:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

podpisuje sie pod tym co pisze Marea, jeżdze już 3 tydzien do Jumbasa, daje na jego utrzymanie ale nikłe szanse, że sie da zabrac do nas... ja w niego jeszcze wierze..

potwierdzam, że p. Hanka ma w mieszkaniu w bloku na parterze 8 kotów wychodzących (zadbane mieszkanie i one jak sie należy) i do tego karmi od lat na Zaspe swoje stadko tylko ze swojej emerytury... miałam okazję być na wieczornym karmieniu ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro wrz 08, 2010 9:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6 zagłosuj w ankiecie

Marea pisze:
maria_kania pisze:

pozdrawiam Hanka

To bardzo niefajna okolica, niefajni ludzie i sąsiedzi, którzy szkodzą jak mogą karmicielom, koteczki tam na podwórku mają nikłe szanse, Pani Hanka zrobiła kilka fotek...bo Domu Tymczaswego dla kociaków nie mamy....
Pani Hanka ma w domu obecnie 8 kotów, przygarneła rudaska Jumbo który miał iść do Marii ale kiepsko się aklimatyzował...dokarmia wielkie stado kotów na Zaspie, sterylizuje, leczy, to starsza Pani...czy byłaby szansa na jakąś karmę dla niej ?! :roll: ostatnio dałam jej mały karton Kitekata który przywiozła mi kiedyś Marlenka, trzymałam na czarną godzinę....

mam trochę i jeszcze tego britta light... siedzi w lodówce i czeka, jak wpadniesz możesz zgarnąć :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]